Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

30 juni

Publicerad 2008-06-30 09:39:17 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Jag drömde om Kungen.

Vilken färg jag har på nagellacket: Vackert ljuslila, jag skulle ha lila klänning, men vädret tillät inte det.

Väder ute: Regn och rusk!

Känner mig:
Lite uppblåst.

Igår lärde jag mig:
 Att jag kan stå emot vackra kläder och skor.

Till Patrik!!!!

Publicerad 2008-06-29 20:22:58 i I mitt huvud just nu.

Hej!!!
Jag tänkte att jag skulle tillägna det här inlägget till dig Patrik!!!!!!!!
Just nu sitter jag och väntar på att matchen ska börja!!!!
Eller egentligen så ska jag ju se "The weddingplanner" istället!!!!
Idag var jag och AnnBritt på stan!!
Jag köpte två böcker till mig själv i namnsdagspresent!!! (!!!)
Så köpte jag två guldringar som jag tyckte var fina, nu när jag inte måste (!!!) ha äkta guld utan kan ha fejkguld!
 

Så där! Nu vet ni!!!
För alla er som undrar över "!!!!" så kommenterade min käre kille att jag skulle tare lite lugnt med utropstecknena!!
Så det här är vad jag kallar överdrift!!!!!

Men I älsk you anyway :)

I väntan på Annbritt.

Publicerad 2008-06-29 12:28:21 i I mitt huvud just nu.

Eftersom att jag måste vänta så himlans länge på att AB ska bli klar så kan jag ju lika gärna skriva lite blogg :)
Idag har jag namnsdag! Mamma ringde och sa grattis och då tänkte jag att eftersom att jag ska in till stan så kan jag köpa mig en fin namnsdagspresent!
Igår sov jag hela dagen. Jag vaknade vid elva för att jag bett Patrik ringa och väcka mig, gick upp och somnade om i soffan. Gick upp och lamig i sängen igen när mamma och Perre kom hem och somnade. Vid tre gick jag upp och åt lite, sen somnade jag i soffan framför tvn en liten stund.
Efter det blev jag lite arg på mig själv och städade och packade upp (jag kom hem för en vecka sen) och så pratade jag lite med Patrik i telefon.
Jag tror att jag behövde sova. Dels för att jag var lite bakfull och dels för att jag har haft ont i huvudet i några dagar och kanske behövt sömn!
I fredags var jag först hos Brittis på middag och sen var vi ute på Mose Backe med Marcus och ääääääntligen Benny :) Jag var hemskt glad hela kvällen och jag vet inte om det berodde på att jag var full som en kastrull eller för att jag faktiskt hade saknat Benny!
Gick hem från tunnelbanan utan skor för att jag hade så ont i fötterna.
Jag fixade även så att vi slapp betala inträde på ett sånt sätt som bara jag kan :) haha.Nu ska jag strax möta Annbritt och jag tänker mig att jag ska få en bok och en ring i namnsdagspresent av mig själv och så ska jag kolla på present till Adam.
Jag ska köpa något i klädväg och sen så ska han även få följa med när jag och Patrik ska på Tom Tits! Jag kommer att älska det och förhoppningsvis Adam och Patrik med!

Tjollahopp.
Just det, den 25:e juli ska jag köpa en Orbitek!
http://www.tvins.com/products/orbitrekelite/orbitrekelite.php

Skollad.

Publicerad 2008-06-27 11:10:51 i I mitt huvud just nu.

Jag skollade tungan på min varma choklad.
Jag frös så otroligt mycket här inne så att jag var tvungen att ta något varmt, och med tanke på hur snabbt kaffe rinner igenom mig så var inte det någor alternativ.
Dessvärre har varm choklad tydligen en varmare värme än kaffet för jag brände hela tungan och nu är den sådär skollad och sårig ni vet.... jobbigt jobbigt.
Och jag är kissnödig likförbannat!

Okej då kör vi!

Publicerad 2008-06-27 09:08:03 i I mitt huvud just nu.

Igår var jag inte alls motiverad till någonting. Jag var inte ens motiverad till att kolla på tv, jag somnade.
Idag är det fredag och fredagar är alltid snäppet roligare än alla andra dagar.
Som idag. Jag och Brittis ska ut ikväll och göra stan (om min dumma huvudvärk inte blir värre).
Igår var det ganska kul ändå, för när jag var på väg hem så ringde brittan och vi bestämde oss för att åka hem till mig och äta mat och snacka lite. Det var uppenbarligen vissa saker hon glömde säga till mig igår, så idag så ska jag pressa henne på lite fler detaljer.
Jag har lust att look fabulous. Men sen så har jag inga nya kläder och mina två favvoklänningar ligger i tvätten. Funtar på att ha min nyårsklänning, för den har jag knappt använt, men den är lite sådär att man måste ha finfina accesoarer och jag har inga sånna... typ.
Inga som passar purfa till klänningen iaf.
Det finns mycket jag vill skriva, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Igår fick jag en sån där extrem saknar-Patrik-attack igen. Det är inte kul. Men sen så pratade vi lite i telefon och sen somnade jag. Och nu sitter jag här igen. Det är lite knäppt hur snabbt tiden går. I måndags var det ny vecka och nu helt plötsligt (som att man knäpper med fingrarna) så sitter man här på fredagsmorgonen.
Kanske går tiden så snabbt bara för att man har en vardag. Ett 8-17 jobb (fast 16 idag!:)) och att man äter på regelbundna tider och sånt. Inte vet jag. Det är ju egentligen inte kul att tiden går så snabbt, men just för mig så är det bra, för ju snabbare tiden går desto snabbare kan jag träffa Patrik igen.
Det känns verkligen dumt att längta till min födelsedag. Efter den så är ju sommaren i princip slut, eller på god väg att bli höst iaf. Jag längtar visserligen till 25:e först och främst. Att äääntligen kunna vara mig själv igen och spendera pengar. Att få unna mig någonting nytt och att börja kunna spara till en eventuell utlandsresa under senhösten / vintern.
När jag och Sara träffades för att äta sushi i tisdags så pratade vi på som vanligt och hade jättekul :) Och så sa jag något om att jag är väldigt självupptagen och att jag tänker mycket på mig själv å sånt. Då tyckte hon att jag inte är det just för att jag har distans på min självupptagenhet och vet om den.
SUmman av samtalet blev: "Jag startar minst 80 % av alla mina meningar med 'jag', eller åtminstone så innehåller dom 'jag'".
Och så är det faktiskt.
Nu ska jag ta och äta en frukt, jag orkade inte äta frukost i morse. Det var någonting i mig som sa ifrån och jag hade en satans mensvärk (var kommer den ifrån?? jag har ju aldrig haft nån innan) och det gjorde att jag bara tog ett glas vatten och en miniknäckemacka. Så nu sitter jag här och är hungrig som bara den.
I eftermiddag kommer min chef från Mayday hit och ska hälsa på och se hur jag har det. Vi ska förmodligen även snacka lite semester och sånt. Jag och Robert har pratat lite om det vi med, att jag kan stanna hela sommaren men att jag i sånna fall kommer få ett projekt att jobba med. Fast sen vet jag ju inte hur mycket semester Balsam vill ha. Det är konstig tatt dom kollar på sånt här nu. Det borde man väl göra i april? Fast jag började ju i maj, men ändå.
På tisdag är det juli. Det är ju sanslöst egentligen. Det betyder att jag har varit hemma i två månader då. Det känns som att jag har varit hemma längre. USA känns ganska avlägset, men som Sara sa, det är för att man inte har nån att prata med om det som har varit där. Alltså av sina "vanliga" kompisar.
London lever ju än, det känns inte länge sen som jag bodde där, men det är ju för att jag helis och brittis och ibland fisen pratar om det så ofta. Usa skjuts liksom undan och det tycker jag är synd. Jag älskade mitt år i Usa. Jag ska börja tänka mer på det, mer på vad vi gjorde och mer på vad jag tänkte.
Många fina vänner och en alldeles underbar och fin kille fick jag ju ut av det. Mer än så.
Ja jag ska nog börja jobba på min bok "Petras memoarer". Den kommer nog sälja Platinum innan någon ens har unnit reagera... eller vad tror ni?
Nej nu räcker det! Jag läste i tidningen att man ska skriva korta inlägg och uppdatera ofta om man vill bli en känd bloggare. Det funkar inte så bra för mig, men jag är ganska nöjd med mina trogna läsare... för dom som är inne och skriver kommentarer som jag inte känner skriver ändå bara "ha en bra dag" och det är ju trevligt, men jag uppskattar att man kommenterar innehållet mer än att man önskar mig en bra dag!
Bra dagar har jag oftast ändå. Men tack!

27 juni

Publicerad 2008-06-27 08:43:16 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Det är lika bra att stiga upp på en gång (efter att ha snoozat i 10 min).

Vilken färg jag har på nagellacket: Barbierosa! Samma som igår men med ett extra lager, inte bra kvalitet!

Väder ute: Sol!!!!!!!!!

Känner mig:
Fredagsladdad trots huvudvärk.

Igår lärde jag mig:
 Att det tydligen inte bara var i Stockholm det var tillfälligt avbrott, utan i Sverige och att tv4 tydligen ljög.

26 juni

Publicerad 2008-06-26 09:14:20 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Aj.

Vilken färg jag har på nagellacket: Barbierosa! Men ännu mer barbierosa än mitt gamla barbierosa!

Väder ute: Sol!!!!!!!!!

Känner mig:
Mensvärkig.

Igår lärde jag mig:
 Att det kan bli tillfälligt avbrott i bara Stockholm.

Tellelell.

Publicerad 2008-06-25 11:51:52 i Tänkvärt

Jag kommer inte ihåg om jag funderat på detta nyligen eller om jag bara funderat i huvudet eller på bloggen.
Jag kom att tänka på när vi hade gratis-tel hemma. Då fick man ringa 9808-telefonnumret och alla hade varsit konto á 10 minuter per dag att ringa för.
Varannan minut eller så kom det in en reklamsnutt. Jag och Sofia lyckades lista ut ett knep som gjorde att man inte behövde höra reklamen. Vi skrek när den började och på så vis slapp man den. Det är som att skrika mot övergångsställen för att det ska slå om till grönt ungefär.
Iallafall så hittade jag följande länk på aftonbladet. (daterat 1998)

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9808/16/ring.html

Jag kommer ihåg att dom alltid avslutade reklamen med en liten trullerutt som gick: Ring gratis med gratistel-lellelell.

Det var på den tiden som vi precis hade skaffat digitalbox och man INTE fick se reklam på den. Så varje gång det blev reklam på tv så fick vi upp en ruta där det stod att marknätet inte visar reklam. Mamma tyckte att det var jätteskönt, jag tyckte att det var tråkigt.
Ibland kunde dom glömma bort oss och låta den där reklamrutan vara kvar i flera timmar så att man missade programmen. Jag undrar fortfarande om det där sköttes manuellt eller ej.

25

Publicerad 2008-06-25 10:39:42 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Löning!!!!!!!!!!!

Vilken färg jag har på nagellacket: Ljuslila!!! Nytt men inte nymålat.

Väder ute: Sol!!!!!!!!!

Känner mig:
Bollkunnig (många bollar i luften).

Igår lärde jag mig:
 Átt skicka rekomenderat brev.

Downday

Publicerad 2008-06-24 09:36:53 i I mitt huvud just nu.

Idag är en sån där riktigt dålig dag. Jag vaknade i morse och kände mig oerhört ensam.
Kom sen att tänka på allt vi pratade om igår och att jag bara kommer att få träffa min babe på helger och högtider.
Jag lever väl fortfarande på illusionen om att vi ska bo ihop i Malholm. (Malmö-Stockholm) så att båda blir nöjda och glada.
Det är rätt som han säger att även om jag skaffar en lägenhet så kommer han max att bo (om ens över huvudtaget) där till våren, för då ska han plugga ju.
I malmö.
Jag hade kunnat tänka mig att bo där ett tag, men nu har jag ju fått ett jobb. Jag hade så väldans bråttom med att fixa jobb och jag har fortfarande inte fått några pengar.
Nu kanske jag ångrar mig lite, åtminstone att jag var så säker på att jag ville bo i Stockholm. Fast jag älskar min stad såklart. Men jag saknar honom så extremt.
Nu vet jag inte ens när vi ses nästa gång. Det här är första gången vi inte har ett datum. Och det är jobbigt, inget att längta till. För orka längta till sista juli.. då är ju sommaren nästan över. Fast å andra sidan är ju det årets bästa dag.
Hade det inte varit för att jag var helt PANK så hade jag tagit semester och varit i Malmö ett tag. Men nu måste jag jobba för att kunna leva. Precis som alla andra.

Igår såg jag Sex and the City-filmen. Den var ganska bra. Jag ska inte avslöja något.. men jag blev besviken på den falska marknadsföringen. Det var ju inte alls någon som dog!
Jag satt typ och väntade på att jag skulle ha rätt om vem det kunde vara.. men så var det ingen.
Bra men tråkigt.

23 juni

Publicerad 2008-06-23 13:59:40 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Ensam.

Vilken färg jag har på nagellacket: Ljuslila!!! Nytt och jättevackert!

Väder ute: Sol

Känner mig:
Duktig

Igår lärde jag mig:
 Att fan va jobbigt det är.

Tomhet.

Publicerad 2008-06-22 23:48:35 i Tänkvärt

Varför känns det alltid så tomt inuti när man kommer hem?


Transport löst.

Publicerad 2008-06-18 14:14:56 i I mitt huvud just nu.

Jag har ju mina små knep. Så nu har jag fixat det så fint att jag blir upphämtad här klockan åtta imorgonbitti och får skjuts dit vi ska!

Japp jag kan om jag vill.

Lindö Golfklubb.

Publicerad 2008-06-18 13:43:45 i I mitt huvud just nu.

Jag har blivit tillfrågad / beordrad att åka med på konferens imorgon!
Den är ute i Vallentuna och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit eller hem. Jag måste ha med mig packningen eftersom att jag ska åka direkt efter jobbet. Men den stora frågan är hur jag ska kunna ta mig dit.
Jag kommer antagligen att få skjuts av en tjej här, men det var bara om hon inte skulle spela golf först. Annars får jag lov att åka kommunalt och det tar en och en halv timme... Och det kanske är värt det, man får ju se något nytt. Lära sig något!
Fast jag vet ju inte än vad som förväntas av mig när jag väl är där.. kanske ska ta reda på fakta innan... ¨

Ja smart Petra.

Från vänster till höger.

Publicerad 2008-06-18 08:38:41 i Tänkvärt

När jag kommer till Sundbyberg med pendeltåget så är det alltid en jäklans massa folk som går av. Det gäller att ha placerat sig i rätt vagn så att man kommer precis vid trappan, annars har man ingen chans.
Det dumma är bara att tåget kommer på vänstersidan och när jag är nere för trappan så ska jag åt höger. För att slippa gena mellan folk när jag kommit ner (det är typ omöjligt) så har jag kommit på ett smart knep som jag tänkte dela med mig av för att underlätta för oss alla.
På första trappsteget lutar man sig åt höger.. så man går liksom varannat trappsteg rakt och varannat åt höger, för på så sätt kan ingen anklaga dig för att trängas och dessutom är du inte i vägen när du kommer ner.
Idealet är att ta spärren längst till höger för att komma först igenom tunneln och därmed slippa kö på Pressbyrån eller i rulltrappan beroende på var man ska.
Jag lyckas varje morgon! En gå gång blev jag så upprörd över att en tjej stannade mitt framför dörrarna nedanför trappan och blockerade för alla att jag bestämde mig för att komma på ett smart knep som gör att jag inte blir stoppad mer.
Full fart framåt!

På tal om blockad, Syndikalisterna (detta lärde jag mig igår och läste i tidningen idag) ska blockera leveranser till systembolaget eftersom att det är en lönetvist. En kvinna har varit anställd mer än 10 år och bara fått 0.2% löneförhöjning.
Tur att jag ska fira midsommar i Skåne. Där håller dom inte på med sånt här tjafs!

18 juni

Publicerad 2008-06-18 08:32:46 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Men.. klockan har ju inte ringt än?

Vilken färg jag har på nagellacket: Plommonlila, börjar skavas av.

Väder ute: Sooool.

Känner mig:
Rastlös.

Igår lärde jag mig:
 Att fackförbund har rätt att ta till stridsåtgärder.

Hur man känner

Publicerad 2008-06-17 11:56:19 i I mitt huvud just nu.

För att kunna svara på Emmis kommentar utan att behöva kommentera på ett gammalt inlägg så kan jag skriva ett förtydligande här istället.

Jag menar såklart att jag känner Sofia bättre än hon tror / trodde. Precis som jag skrev.


Igår så kom hon äääntligen hem till mig och mina sömnlösa nätter är nu över. Som jag har grubblat på vad hon kan ha för hemlighet som skulle få mig att reagera "VAAA?!!! Näää.... Är det sanT???!!!".

Hon kläckte väl en nyhet som jag tyckte var hemskt tråkig men som jag förstår. Om man känner så, så ska man göra så.

Sen så pratade vi lite om att hennes farmor dött å sånt.. Men sen kunde jag inte stå ut längre och tvingade henne att avslöja hemligheten!!


Och det gjorde hon. Men innan hon hunnit säga något så gissade jag på det som hon precis skulle säga. Det blev alltså ingen sån reaktion som hon förväntat sig. Den reaktionen kan hon visserligen fortsätta att förvänta sig men av Helle.

Jag har alltid varit bra på att läsa Sofia, och jag visste att det skulle komma efter att hon gjort upplägget. Jag har inte gått runt och tänkt på det, men jag har förstått det ändå och när hon väl sa det så var det mer som en bekräftelse.

Jag vet att det är elakt att inte skriva här vad det handlar om.. Men en hemlis är en hemlis. Även om jag är väldigt dålig på att hålla mina egna hemlisar så är jag väldigt bra på att hålla andras.

Igår så listade Patrik ut en av mina hemlisar och typ den andra också. Då blev jag fnitterarg och mest sur på mig själv... men det är väl inte så konstigt att man vill berätta för sin kille om man tror att ens nickelallergidagar är över. Sen om han har tjatat om att jag ska ha pärlhalsband så bara slinker det ur mig. Jag kan typ inte säga A utan att säga B nu för tiden. Det är lite trist och tråkigt.


Nu är det strax lunch. Idag firar jag och Patrik 7 månader. Men han har inte sagt nåt, inte jag heller... för det är en annan hemlis på väg på posten till honom.. Hehehe. Han är i Danmark nu så jag kan skriva vad som helst för han ser ändå inte förens han kommer hem.. Och då har han ju redan fått hemlisen!


Mat mat mat!

17 juni

Publicerad 2008-06-17 10:16:19 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Hihi idag får Patrik min hemlighet.

Vilken färg jag har på nagellacket: Plommonlila, fast mörkare än igår.

Väder ute: Moln men lite varmt.

Känner mig:
Kär.

Igår lärde jag mig:
 Att jag känner Sofia bättre än hon trodde.

Räknat.

Publicerad 2008-06-16 15:30:09 i I mitt huvud just nu.

Jag satt just och kollade på min fusklapp på hur många av namnen som jag inte vet vilka dom är än. Jag kom fram till tre. Två av dom är på semester och den tredje är långtidssjukskriven. Så jag måste säga att jag är ganska stolt över mig själv! Det är ju trots allt 45 anställda och 6 av dom är kvinnor. 8 med mig och Balsam. Men vi räknas inte på samma vis.

Jag har inte fått ett enda samtal på ca två timmar så nu tänker jag (bara därför så ringde det nu, haha) gå till köket och utöva kökskonst!

No

Publicerad 2008-06-16 11:09:33 i I mitt huvud just nu.

Jag vet inte varför men jag får julsånger på hjärnan hela tiden när jag sitter här ute i repan.
Just nu är det "jul, jul, strålande jul"... och den kan jag inte ens!
Mycket märkligt. Det gör ju såklart också att det bara är den raden som går på repeat i mitt huvud.

Idag händer det inte mycket alls här. Jag har hittat på saker att göra för att ha något att göra. En kul grej är att gissa vem det är som kommer genom att lyssna på fotstegen.

Igår upptäckte jag en grej. Jag kan inte skriva här, för det är en del av min hemlighet som jag har för Patrik.. hehe. Men jag blev väldigt glad när jag insåg det iaf. Det kommer att kunna ändra mycket!¨

Helgen var ovanligt lång och fartfylld.
I fredags efter jobbet var det ju direkt till Grönan, vem har kunnat missa det? Håkan var väääldigt bra som vanligt och för er som undrar så var vi tvungna att betala 140 spänn var för vi är inga kaxiga fjortisar längre.. haha tecken på mognad kanske? Håkan var bra, bättre bäst men publiken var ingen bra publik!
Massa emosar var det där, vissa kunde inte ens "nu kan du få mig så lätt". Jag kan förstå att man inte hunnit lära sig varenda rad från nya skivan (även fast att jag har det) men kan man inte låtarna från första skivan så har man inget där att göra!!!
Märkliga ungdomar iaf. Vitt hår och en klädstil som Pippi Långstrump med strumpori i olika färger. Jag är glad att jag var född på 80-talet.
Hälften av alla som stod framför mig hade dessutom skärsår i armarna. Jag har aldrig riktigt förstått det där. Är det en trend eller mår alla dåligt?!
Lördagen var det ful fläkt och jag började med att bära in en säng. Så från att ha vant mig vid stora sängar (enorm i usa) så fick jag ta tillbaka min tonårssäng på 80 cm. Det var mitt eget val att inte riva ur hela rummet, och då krävdes det att ta den lilla sängen eftersom att den vanliga (140cm) inte skulle få plats.
Sen kunde jag inte göra så mycket mer för att mina grejer fortfarande var hos mormor min.
KLockan 14 hade jag tid hos optikern och det visade sig att jag gått omkring med alldeles försvaga linser.
Senast jag blev ordinerad linser av en optiker så hade jag synfelet -1.25 men efter ´det har jag höjt mig själv till -1.5 och nu fick jag linser med -2.5 fast hon ångrade sig och sa att vi skulle prova -2 istället.
Dom där riktigt starka blev för jobbiga på nära håll tyckte jag.
Jag ska nu prova dessa (sånna man kan sova med) i två veckor och sen komma tillbaka och se hur det funkar.
Det känns bra att äntligen tagit mig tid att kolla ögonen och jag tackar övermänskliga krafter (ev. gudar) för att jag inte har förstört mina ögon genom att inte gå och kolla dom.
Efter optikern mötte jag Helis och mamma och vi åkte til.l Rotebro och packade in alla mina tillhörligheter i bilen och skyndade oss hem för att inte missa matchen.
Tyvärr måste jag säga så vann ju Spanien men jag tyckte att Sverige kämpade på bra ändå!
Jag kunde inte undgå att undra om min syster blev glad eller arg när Spanien vann.
På kvällen kollade jag och Helis på "Lttle miss sunshine" som jag fått på posten av Patrik. Den var väldigt söt men oväntad och jag rekomenderar den starkt till alla som inte har sett den!
Sen bråkade jag lite med mamma och sen gick helis hem.. haha.
På söndagen var det upp och hoppa innan 10 för att vi skulle vara på IKEA när dom öppnade. Vi kom välk fram 10 över 10 och fast att dom öppnat tio minuter tidigare så var ALLA bra parkerinsgplatser redan tagna! Märkligt hur tidigt folk planerar sina besök.
Köpte iaf en trådbacks-byrå och 55 galgar samt en stor ram till mitt Patrik-pappa-Rudolf-foto.
Hela kalaset gick på för mycket pengar som vanligt och nu blir det att leva snålt fram till den 25:e då jag kommer att få lite, lite lön för mina 4 dagar i maj.
Sen var det bara att vänta hela dagen på att mamma skulle ta bort sina kläder från garderoben så att jag kunde sätta in mina.. och jag väntade och väntade och somnade och vaknade och väntade mer, och somnade mer.
Sen på kvällen var hon äntligen redo (och hemma) och tömde den snabbt!
Så då var det bara att packa upp och få bort alla väskor från rummet och nu känns det ganska hemtrevligt!
Jag trivs iallafall.
Och nu känns det som att alla mina problem kommer att lösas. Precis som jag trodde.
Och på torsdag ska jag och AB åka tåg söderut och träffa min kille....! Min bara min!!!

Längden på detta inlägg säger väl något om hur mycket jag har att göra?

16 juni

Publicerad 2008-06-16 08:23:05 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Home sweet home.

Vilken färg jag har på nagellacket: Plommonlila.

Väder ute: Försök till sol.

Känner mig:
Glad!


Igår lärde jag mig:
 Att man måste samarbeta.

Dötrist och tråkigt.

Publicerad 2008-06-13 14:53:22 i I mitt huvud just nu.

Ja som Askungen skulle ha sagt.
Det har ringt ca 3 gånger sedan jag kom tillbaka från lunchen.
Jag har fått min egen mail nu så jag kan inte se det jag brukade kunna se. Det kommer förmodligen på måndag.. jag har liksom ingen tillgång till det jag borde ha tillgång till.
Så nyss diskade jag fast att det är någon annan som har diskvecka.. men om man är uttråkad så måste man ju hitta saker att göra. Jag rengjorde även kaffemaskinen som "grundligt" istället för "dagligen" som jag alltid annars gör.
Det tog ca tre minuter extra... haha.

Idag har jag ägnat mig mycket åt Gröna Lund.
Som ni kanske vet så ska jag dit ikväll och se Håkan spela. Kruxet är bara att jag slutar klockan 16 och efter klockan 16 blir det konsertpriser på inträdet. Dessutom har vi en kupong som ger inträde för 30 kr (istället för ordinarie 70). Men efter klockan 16 kommer det nu alltså att kosta 140kr.
Jag ringde till Grönan och frågade om kupongen gällde ändå och hon i luren sa tvärnej.
Sen låtsades jag vara en annan ca 20 minuter senare då jag ringde och frågade vad som gällde om man köpte biljetterna innan 16 (Annbritt är ju ledig) men då sa hon att man måste gå in direkt. Alla biljetter köpta innan 16 spärras klockan 16 och sen kommer man bara in på konertbiljetter. Mycket störigt.
Sen kom vi på den brillianta idén att Annbritt kkan gå in innan fyra och dra våra biljetter och sen ge dom till oss bara.. men det funkade inte heller. Helis fick ringa eftersom jag fått för mig att kvinnan skulle känna igen min röst.
Hon sa att om man går ut så har man gått ut. Punkt.
Man får alltså inte gå in och ut hur man vill.
Efter det började vi ge upp.. men sen kom jag på att Annbritt kan ringa dit och säga att hon inte vill stå i kö sen och därför vill köpa biljetterna i förväg och att hon ska gå på skansen mellan 15.30-18 då vi ska in och äta på en restaurang inne på grönan. Jag har nämligen svårt att tro att biljetter spärras.
Men den provade vi inte. Istället har vi bestämt oss för att vi åker dit och använder oss av vår charm och försöker få biljetterna för 30 kr iallafall.
Fast 140 kr är inte speciellt dyrt för en Håkan-konsert.

OM en timme och tio minuter slutar jag för veckan... vad ska jag sysselsätta mig med fram tills dess?
Just det, jag ska till optikern imorgon och dom har ett sånt där system som gör att man får en påminnelse via sms. Det var bara det att deras system var lite wild and crazy och inom loppet av en halvtimme hade jag fått ca 10 sms. SÅ jag ringde till Synsam och undrade om dom verkligen var så angelägna om att påminna mig eller om det var något fel.
Han sa att dom inte kunde göra något men att det förhoppningsvis skulle sluta snart.. och det har det gjort nu som tur är. Lite poppis kände man sig i början när det bara kom sms efter sms men efter en stund så var det mer tröttsamt.
Tur att det slutade :)

Nej nu ska jag kanske spela lite mahjong. Det är det roligaste spelet man kan hitta i patiensväg tycker jag! Och Kungen förstås.

Freedagen den trettonde...!

Publicerad 2008-06-13 08:40:17 i I mitt huvud just nu.

Idag är den alltså här, fredagen den 13:e. Inte nog med att det var sista natten i lägenheten i Rotebro natten till idag, Håkan Hellström spelar på Gröna Lund ikväll!
Självklart ska järngänget (dvs. jag-helis-annbritt) dit och vara 14 år igen. Jag har i och för sig bestämt att jag inte ska tränga mig längst fram för jag har fått så svårt att andas dom senaste gångerna jag har varit på konsert. Typ blivit svimfärdig ni vet.
Jag blev lite sur / förvånad när jag upptäckte att varken Metro eller Stockhom City skrivit något om konserten. I Metro var det inte ens nömnt och i city fick han en liten (pytteliten) rad bland alla andra där det stod: På scen ikväll: Dolly Parton, Håkan Hellström (Stora scenen)... och sen bara flöt det på. Dolly hade givetvis fått en egen artikel tidigare i tidningen, men inte Håkan. Han om NÅGOT är väl ett sommartecken?!

Imorgon kommer jag verkligen att ha fullt upp. Jag ska sova i bandhagen så att jag kan börja hålla på redan på morgonen. Jag ska tömma, ställa upp saker på vinden och städa. Sen måste jag ta en snabbis till IKEA och köpa en byrå, men mamma måste förmodligen också till IKEA så vi kanske kan samåka, annars får jag köpa grejer till henne med. Klockan 14 har jag en tid hos optikern. Äntligen. Det var lite pinsamt att ringa. Hon frågade om jag var kund sedan tidigare och jag sa att jag varit det i flera år men inte varit och kollat ögonen på ett ganska bra tag så jag behöver en grundlig genomgång, inte bara den där 15 minuters. Hon sa att det var ju bra att jag var ärlig iallafall.
Efter ca en halvtimme ringde hon upp mig och ställde massa besvärliga frågor. Hon undrade när jag varit hos optikern senast (jag som trodde att hon inte skulle fråga!) och med skam i rösten svarade jag att det var i Ayia Napa 2005. Sen så fick jag berätta vad för slags linser jag har nu. Hoppas bara att hon inte försöker sälja på mig några linser... jag köper ju helst på internet eftersom att det är så himla mycket billiagre!
Sen efter optikern så är väl klockan omkring tre-halv fyra och då borde min mama ha kommit hem från eventuell stand och då kan vi åka och hämta alla mina tillhörligheter i Rotebro och sen är jag inflyttad! Matchen börjar ju typ 18 så vi får verkligen köra fram och tillbaka!
Efter matchen får jag välja på att packa upp allt eller gå ut och roa mig. Jag tror att jag kan välja att ägna söndagen åt uppackning faktiskt.
Sen på torsdag (om mindre än en vecka) så åker ju jag och Brittis till Malmö och Patrik!

13 juni

Publicerad 2008-06-13 08:28:34 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Yes! Äntligen fredag!!

Vilken färg jag har på nagellacket: Samma som igår, men över natten har det typ blivit tantrosa istället för persikorosa.


Väder ute: Sol! Men lite svalt.

Känner mig:
Förväntansfull.


Igår lärde jag mig:
 Att man ibland blir bjuden på gratis glass.

Feedback.

Publicerad 2008-06-12 14:58:24 i I mitt huvud just nu.

Jag fick just väldigt positiv feedback för min pressrelease-översättning! Jag började på den igår och blev klar med den idag. Jag var väl sådär halvnöjd med tanke på att det är svårt att översätta engelska-tekninktermer till svenska och få det att låta bra, speciellt med tanke på att jag knappt vet vad företaget håller på med. Jag kanske borde göra lite mer research på det, men deras hemsida är inte så himla informativ.
Iaf så sa Eva (som som ger mig alla roliga uppdrag, hon är marknadschefen) att min översättning var väldigt bra för att vara första gången! Så det tog jag som en komplimang..! Och komplimanger kan man aldrig få för många av! Hon sa till och med att vi kanske inte i framtiden kommer att behöva att få dom korrekturlästa utan att vi kan skicka ut dom på en gågn. Men då sa jag stopp! för jag vill vara lite emr insatt innan jag får allt ansvar!

Trött

Publicerad 2008-06-12 09:49:50 i I mitt huvud just nu.

Jag är riktigt trött nu.
Jag måste typ skriva en todo-lista för vad jag ska göra hemma.
Det är ganska mycket.. måste städa och packa och sånt. Helst ska allt vara klart ikväll.. men när jag kommer hem om kvällarna så är det så skönt att bara sätta sig i soffan och kolla på tv och prata med Patrik.
Men idag måste jag ta tag i det.

Jag sitter i repan idag med. Balsam som sitter här i vanliga fall på tisdagar och torsdagar är sjuk så jag fick lov att rycka in! Såklart. Men det gör inget för Robert ska ändå sitta i möte hela dagen.¨

Nej jag ska nog börja fila på listan istället för att skriva här.

12 juni

Publicerad 2008-06-12 08:25:32 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Oj vad klockan är mycket.

Vilken färg jag har på nagellacket: Persikorosa


Väder ute: Sol! Men lite svalt.

Känner mig:
Snäll.


Igår lärde jag mig:
 Att boka hotell till företagskunder.

Produktivitet.

Publicerad 2008-06-11 10:16:34 i I mitt huvud just nu.

Jag har verkligen kommit in i jobbet här ute i repan!
Idag har det varit full rulle sen start och jag trivs med det! Att få saker undanstökade och avklarade. Jag gillar att kunna stryka saker från min lista!
¨
Nu ska jag ta det stora steget bort från repan och in i printerrummet. Eftersom att jag känner att jag har ganska bra koll på vilka som är var idag (halva kontoret sitter i möte) så känns det som att jag kommer kunna hantera den bärbara telefonen faktiskt.

Japp. Dags att städa upp lite!


Ps. Emmis är upphittad.

11 juni

Publicerad 2008-06-11 10:12:39 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Men va? Jag är pigg!


Vilken färg jag har på nagellacket: Rött med glitter i.


Väder ute: Regn och moln.

Känner mig:
Produktiv.


Igår lärde jag mig:
 Att Rotebros grill har god bea. 

Sånt som bara jag kan.

Publicerad 2008-06-10 16:43:20 i Fakta

Nyss strimlade jag ett dokument rakt ner på golvet. Papperskorgen saknades.. Så det var bara att sätta sig på alla fyra och plocka!

Under min lunch...

Publicerad 2008-06-10 12:57:53 i I mitt huvud just nu.

Har jag gjort följande:

Ätit korvstroganoff med ris och ketchup.
Suttit i en väldigt bekväm massagestol i 15 minuter
Pratat med min mormor och berättat att jag tänker flytta från hennes lägenhet.
Pratat med Patrik.
Ätit en kiwi.
Ätit en nektarin.

Nu ska jag sätta igång och arbeta igen : )

Jag har haft mycket roliga (kofidensiella) arbetsuppgifter idag!
Jag har även blivit tilldelad en backup-uppgift som jag kan göra när det är lite lugnare och mindre att göra. Ganska skönt att känna att jag har sånt med.

Nu är lunchen slut. Tänk så mycket trevligt man kan hinna med på en timme!

Emmis var är du??!! Jag börjar bli orolig!!

Appropå regnet då.

Publicerad 2008-06-10 09:28:52 i Fakta

Jo jag tycker att det var bra att det kom regn idag. Jag ser hur glada träden blir. Dom svajar i en härlig rytm som är svår att beskriva. Men eftersom att det har varit minst 25 grader nu i ca 2 veckor så har ju såklart träden blivit törstiga.
Så idag när jag inte åt frukost, men borde ha gjort det så satt jag istället och kollade på träden. Dom liksom log. Det låter konstigt att skriva det, men dom liksom stävade uppåt som att dom ville ta emot regnet så fort det bara gick.

En väldigt vacker syn faktiskt.

10 juni

Publicerad 2008-06-10 09:25:54 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Trött!!!!


Vilken färg jag har på nagellacket: Nymålat rött med glitter i.


Väder ute: Regn! Hör och häpna! Längre utlägg om det kommer i nästa inlägg.

Känner mig:
Trött och kall.

Igår lärde jag mig: Att det finns stora grupperingar inom företaget.

Hur IQ befriad är du ?

Publicerad 2008-06-09 13:37:24 i Fakta

Rolig grej min kusin skickade på mailen :)

Har du...?

(x) låst in dina skåpnycklar i skåpet?
(x) sprayat hårspray i ögat?
(x) trasslat in ditt hår i hårborsten?
( ) gått in i en lyktstolpe?
( ) fått tuggummi i håret?
( ) fastnat med tungan i ett räcke på vintern?
( ) slagit sönder ett glas när du ska hålla tal?
(x) missat blomkrukan när du skulle vattna blommorna?
( ) trampat barfota på en igelkott
( ) tagit på vänsterskon på högerfoten och tvärt om?
(x) slagit dig på fingret med en hammare?
(x) råkat trycka på stängaav-knappen på datorn?
(x) snubblat på en fotboll?
( ) gett kattmat till din hund?
( ) kallat en lärare för mamma eller pappa?
( ) stoppat in en cigarett på fel håll i munnen?
( ) fått IG på fler än fem prov i rad?
( )sprungit på ett litet barn?
(x)gått i en vattenpöl med ett hål i skosulan?
(x) tryckt in din nyckel i fel skåp i skolan och försökt att öppna?

Multiplicera nu ditt resultat med 5
9x5=45


00-25% Du är rena geniet
25-50% Du kan ju vara smartare ..
50-75% Du kanske borde gå ett extra år i skolan?
75-100% Sök hjälp

9 juni

Publicerad 2008-06-09 13:27:14 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Jag är ensam igen.


Vilken färg jag har på nagellacket: Rött fast det börjar försvinna. Inte pilla.


Väder ute: Lite moln och blåst, men ändå ganska varmt. Kallare än förra veckan.

Känner mig: Ensam.


Igår lärde jag mig: Att man kan bli utan sittplats på plan om man checkar in sent. Som tur var så fick jag den sista som fanns. Dom två efter mig fick sitta på flygvärdinnornas stolar. Två andra kom inte ens med.

Vad har hänt?

Publicerad 2008-06-09 13:24:36 i I mitt huvud just nu.

jag vill ha saker att läsa när jag jobbar. Varför har alla slutat att blogga?? Är det på grund av solen? Eller på grund av att ni är så upptagna att ni inte hinner?

Iaf så var min helg hos Patrik alldeles, alldeles underbar! Så fort jag träffar honom så känns allt bra igen. Som att han kan lösa alla min problem typ. Just därför är det så himla jobbigt att säga hejdå.

Vi hann med både Danmark med Bakken (nöjesfält) där jag trodde att jag skulle dö flera gånger, Öresund och lite andra stopp på vägen till och från Malmö.
Sen var vi på stan och åt middag hos hans morfar och Åse och spelade poker med Jonas som vi även fick vara försökspersoner för.
Jaa och det var sol och varmt hela helgen så vi var och badade i Falsterbo hela lördagen så jag har verkligen haft fullt upp men det har varit så fint och romantiskt på ett vardagligt sätt alltihopa.

Så kommer jag hem sen till Stockholm och mina probelm. Mitt största just nu är att jag måste ringa till min mormor och säga att jag inte vill bo kvar i hennes lägenhet och att jag kommer att flytta på lördag. Jag vet inte hur hon kommer ta det och hur vi ska göra med post och blom-vattning.
Men jag känner att många av mina andra problem (som att kunna sova utan att vakna hela tiden, ha närmre till kompisar, veta hur man tar sig hem på natten, kunna åka tunnelbana mm) kommer att lösa sig om jag flyttar hem igen.'

Sen har jag ångest också. Jag sa något i lördags som jag inte borde ha sagt, inget speciellt dumt eller så men det känns dumt ändå. (Inte till dig Patrik, till Helis)
Så jag måste ringa henne idag men jag ska iväg ikväll och då kommer jag antagligen bara att skjuta på det ett tag till och sen kommer det flyta ut i sanden. Hon vet säkert inte ens vad jag menar. Men jag vill ändå förklara mig.

Idag ja. Hmm. Jag sitter i repan och det ringer lite då och då. Annars är det ganska tyst och jag har ingen att prata med så, såfort nån går förbi så blir jag helt babbelsjuk.

Ikväll är det som sagt firmafest och jag ska dit, och det är fri bar men jag ska hålla mig till ett gals vin till maten. Jag vet att jag inte kommer upp imorgon om jag dricker för mycket och dessutom så är jag ny och då vill man inte skämma ut sig. Däremot så ser jag det som ett bra sätt att ta reda på hur alla är som privatpersoner fast med arbetet.. Är man inte på sitt kontor så kanske dom slappnar av på ett annat sätt. Vi får se.

Nu ska jag typ sitta och planera lite inför "Ringa Mormor". Det kommer ju inte vara några probs men det känns så dumt bara att inte bo kvar. Jag har ju vattnat blommorna och tagit in posten och liksom bott i lägeneheten och nu måste hon fixa så att någon annan gör det.
Men jag tänker vara som vanligt och tänka på mig själv i första hand och om jag inte mår bra där så ska jag inte bo där. Svårare än så är det ju egentligen inte. Men varför känns det svårt då?

Snart iväg.

Publicerad 2008-06-09 07:01:55 i I mitt huvud just nu.

Snart ska jag till jobbet.
Jag är helt slut... och arbetsdagen har inte börjat än.
Idag är en sån där receptionsdag så idag blir det nog en del klur och knep.

Ont.

Publicerad 2008-06-08 21:39:21 i Tänkvärt

Det gör fruktansvärt ont.

Uppdate.

Publicerad 2008-06-05 15:37:48 i I mitt huvud just nu.

Har hittat mig en ny hemsida att spendera tid på. Mycket roligt faktiskt.

http://www.nordskol.org/ordbog/

Alltså det är ju kul för att man lär sig.. Och ja för att sitta och uttala orden på norska högt för sig själv. Jag fnittrar lite ibland.

Idag har jag hjälp mr. VD. Det har gått bra! Jag har en ny favorit-anställd här. Eva heter hon och hon har stora planer för mig! Jag berättade lite igår om att jag pluggat journalistik och marknadsföring i USA och idag föreslog hon att jag kan få översätta engelska pressreleaser till svenska och i framtiden skriva dom pressreleaserna som Svenska sidan släpper ifrån sig!

Jag blev helt till mig av glädje och hon berättade att dom betalar PR-firmor för att göra sånt och att det verkligen skulle uppskattas om jag ville göra det. Vilket jag självklart vill.

Hon tycker även att jag skulle passa bra som mingel-tjej på olika kundfester som är bra för företaget om man har någon på. Ibland kommer jag att få hjälpa henne att göra inbjudningskort och annat skoj också!

Hon sa att jag gärna får hjälpa till när som helst. Sen på lunchen sålde jag in mig själv till andra på företaget också. Jag sa att jag gärna hjälper till med att skriva saker och översätta texter dom dagarna jag sitter i repan och många blev glada och sa att det skulle underlätta för dom (och ge mig mer!!).

Ja det känns bra. Jag mår bra. Jag sprattlar typ i hela kroppen. Jag känner att det är dags att åka till Patrik tror jag.

Just nu roar jag mig med att sortera visitkort i bokstavsordning. Det är ganska kul. Jag ska såsmåning om lägga in dom i datorn som kontakter och då sorterar dom sig själva.. Men jag tycker att det är kul och känner att jag behöver en terapiarbetespaus från datorn.

Jag ska äta på donken på Arlanda. Jag har planerat det redan. För OM jag dör (jag drömde om spindlar och det betyder död) så vill jag att min sista måltid ska ha varit på McDonald's..

Alltså det är verkligen sjukt varmt ute idag. Imorse när jag kollade på termometern så stod den på 14.3 och det brukar vara runt 19 på morgonen när jag går upp så jag tänkte att det var kallare idag.. Så jag var beredd på att vända och hämta jacka när jag gick ut genom dörren. Men när jag väl kom ut så var det extremt varm redan klockan 7 på morgonen.

Sen gick jag två vändor till posten under förmiddagen och jag var typ helt svettig när jag kom tillbaka. Och det tar ca 2 min att gå dit och tillbaka. Jag skulle gissa att det är minst 28 grader i skuggan... så man kan ju tänka hur varmt det är i solen då.

Dessutom så var det massa studenter och familjer utanför vår entre eftersom att det ligger ett gymnasium mittimot. Så jag blev nostalgisk och gick ut en sväng igen. På ett av flaken som stod och väntade på att studenterna skulle hoppa upp stod det "Är du dum mot mej, rakar jag dej".

Först fattade jag ingenting, men sen så kom jag på att det måste vara en frisörklass så jag frågade en mamma (eller nåt) och hon bekräftade. Då skrattade jag. Ganska smart. Bäst att man inte är dum mot frisörer i fortsättningen då :)

Nej nu ska jag ta och fortsätta arbeta.

Sommarfest.

Publicerad 2008-06-05 09:57:14 i Fakta

På måndag är jag inbjuden på sommarfest med jobbet. Det tycker jag är hemskt trevligt och ska givetvis med.
Hoppas bara att det är fint väder då med!
Ikväll ska jag åka till Patrik.-...! iiiihh.

5:e juni

Publicerad 2008-06-05 08:30:44 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Ikväll får jag träffa Patrik!!


Vilken färg jag har på nagellacket: Rött!


Väder ute: Skollhett!!!


Känner mig: Exhalterad!!!


Igår lärde jag mig: Att skicka bud med DHL.

Utredning.

Publicerad 2008-06-04 14:59:03 i Fakta

För några månader sedan så undrade jag vad det är för skillnad på att sakna och att längta efter.
Patrik var väldigt smart när han sa till mig att man saknar bara sånt som man en gång har haft, längta efter och till kan man göra i princip till vadsom helst.

Mycket bra förklaring tycker jag!

En yrkesroll.

Publicerad 2008-06-04 14:54:54 i I mitt huvud just nu.

Jag vet att jag inte beskrivs som varken snäll eller trevlig när man beskriver mig. Jag är mer rolig, ironisk och tja.. snygg?
Men när jag jobbar, som tex Donken eller ja här så tar jag verkligen på mig rollen. Servicekänsla har jag! Så om någon är otrevlig i telefon eller in preson så tycker jag att det är extra kul att vara ännu trevligare tillbaka.
Så nu sitter jag här och hör mig själv svara med en intränad röst att den som ringer är välkommen till Alcatel-Lucent och jag heter Petra, hur kan jag hjälpa dig?
Jag tror att jag ska börja svara så på min telefon också: Välkommen till Petra, det här är Petra. Hur kan jag hjälpa dig? Och om någon då undrar hur jag mår ska jag säga: Var god dröj... känna efter ordentligt och sedan svara att det är bara bra tack!

Ja jag ska med andra ord börja vara trevligare utanför jobbet också. Låta andra ha rätt nångång ibland och kanske le ibland istället för att säga emot.
Fast hur kul skulle det egentligen vara? Då skulle jag ju aldrig få vara Petra-Petra utan alltid vara jobb-Petra.
'
Nej jag röstar ner det förslaget.

Just nu sitter jag och väntar på DHL-killen som tydligen var bundis med Amelie. Hon har lovat honom att jag är roliga och snäll.. haha vi får väl se hur det går med det strax när han kommer...

Inte mycket alls att göra idag, men det känns mer rätt att ha det lugnt i repan än att inte göra nåt som sekreterare. Här måste jag ju liksom sitta hela tiden.

Just det, har ju glömt berätta om hur det gick igår. Jag förstår att ni har väntat med spänning. Kom hem till Bandhagen och hade verkligen gråten i halsen tills mamma frågade vad som var fel med mig. Varför pratade jag så konstigt? Typ stet. Jag sa att jag inte trivs i lägenheten och sen kom tårarna. Från ingenstans (eller från långt inne i mig) och då kunde jag inte säga något annat än att jag flyttar hem tills vidare.
Så vi ska fixa och trixa med det nästa helg. Fast sen får jag ju se om och när Patrik flyttar till Stockholm. Då vill jag ju inte bo hemma... så jaa jag ska prata med honom imorgon... (iiiiih imorgon!!!)

Har gjort en lista på saker jag måste göra ikväll:

1. Packa väskan för att ta med till jobbet
2.  Måla tå- och fingernaglar i rött.
3. Laga mat som blir minst en middag och lunch till imorgon
4. Stänga av onödiga kontakter
5. Spela in från 4:an klockan åtta till min mormor

Gogglat på: Saker man kan göra i Malmö.

Publicerad 2008-06-04 09:44:32 i I mitt huvud just nu.

Jag eftersom att jag ska dit så tänkte jag att jag kunde överaska Patrik med att veta lite olika saker man kan göra i Malmö.. så jag googlade helt enkelt på det. Följande svar hittade jag i ett forum:

"Hej!

Jag är från Malmö och är väl medveten om allt roligt som finns att göra. Du kan besöka världens mest överskattade stad, Köpenhamn, som i princip består av en gatan (Ströget), en hamn (Nyhavn) med affärer och restauranger på. Runt om dessa, sträcker sig bostadsområden så långt ögat når.

Vill du istället vara kvar i Malmö, är det bästa du egentligen kan göra att åka till centralstationen som ligger bakom Stortorget. Där kliver du på något av de många tåg som bär av till Stockholm."

haha... så ja jag får väl fortsätta mitt googlande : )

4 juni

Publicerad 2008-06-04 08:59:57 i

Det första jag tänkte när jag vaknade: Yes!!! Jag sov ostört hela natten1


Vilken färg jag har på nagellacket: Barbierosa


Väder ute: Soligt och kanske 18 grader (klockan 7)


Känner mig: Glad och lite nervös fortfarande


Igår lärde jag mig: Att det finns dammsugare som man kan ha som robotar som man med andra ord inte behöver hålla i!

Nya planer smids!!

Publicerad 2008-06-03 16:16:39 i I mitt huvud just nu.

Imorgon ska jag börja göra en ny grej.. hehehe...
Jag ska starta varje bloggdag (dvs. varje dag jag bloggar) med 5-snabba frågor.
Det ska alltid vara samma snabba frågor. Jag ska klura på vilka det blir under kvällen och börjar med detta supersmarta fenomen redan imorgon vetja!!

Nya planer smids!!

Publicerad 2008-06-03 16:16:39 i I mitt huvud just nu.

Imorgon ska jag börja göra en ny grej.. hehehe...
Jag ska starta varje bloggdag (dvs. varje dag jag bloggar) med 5-snabba frågor.
Det ska alltid vara samma snabba frågor. Jag ska klura på vilka det blir under kvällen och börjar med detta supersmarta fenomen redan imorgon vetja!!

Eftermiddag

Publicerad 2008-06-03 15:47:38 i I mitt huvud just nu.

Jag hade en ytterst trevlig lunch och nu sitter jag och har just ätit en persika. Jummi : )

Egentligen har jag inte gjort så himla mycket idag. Nyss gjorde jag en AnnBritt och skrev ner en lista på alla som jobbar och vad dom gör. Ganska bra att ha i repan ifall nån ringer och undrar om dom får prata med tex. marknadsföringschefen. Så nu har jag alltså en lista på vem som gör vad.
Först tänkte jag gå runt och fråga alla, men alla är inte här så jag hittade det på en sida som tillhör växlen typ. Så skrev jag av och om. Mycket trevligt att ha.
Men det gick lite för snabbt att göra, så nu sitter jag igen och inte vet vad Robert vill ha gjort. Det känns som att jag har sorterat och prioriterat hans mail typ 100 gånger idag, för jag kollar den varannan minut.
Imorgon får jag förhoppningsvis mina inloggningsuppgifter. Just nu sitter jag på Amelies och kan därmed inte göra mitt namn känt.

Alla här känns mycket mer öppna och mottagliga idag om man jämför med igår. Det kan kanske bero på att jag inte är som en zombie idag för inatt vaknade jag inte alls lika ofta, så jag fick mer sömn av mina sömntimmar.

Patrik skrev i sitt mail att "vi ses om två dagar" och oj vad glad jag blev! Jag tänkte inte att det var så nära inpå!
Vi ska förmodligen åka Öresund-Runt eller vad det nu hette. Jag ska googla på det nu vetja!

Iiiih jag längtar!!!

Blondiner.

Publicerad 2008-06-03 11:56:36 i Tänkvärt

Jag har faktiskt tänkt igenom det jag ska skriva ganska länge.
Blondiner ser man ju ofta i grupp. Dom är ofta inte som "vanligt folk".
Dom verkar tycka om att hålla sig till sig själva. Det medför ju självklart att andra som vill vara deras kompisar också blonderar håret och därmed växer blonda gruppen ännu mer.
Till exempel så tänker jag på min kompis Annbritt. Hennes "nya kompisar" i Uppsala var alla väldigt blonda i början. Det var som en blond fläck som man såg på alla fotona. Men efter ett tag så började någon att färga håret mörkare och då hängde Brittan på. Så jag tror att blondiner formar varandra, som fjortisar lite grann.
Samma sak med låtsasblondiner som har lite orangeaktig färg på håret, dom ser man ofta i klunga dom med. En kanske är naturligt blond men dom andra är liksom bara fejkblonda.
Själv har jag ju varit blond, fast inte helt men med slingor... och ja amerikaner ser mig som blond även om jag är brunhårig. Och jag måste nog få säga att det finns lite, lite sanning i uttrycket "Blondiner har roligare", jag hade jäkligt kul som blondie men det har jag oftast ändå. Oavsett hårfärg.
När jag var liten (typ upp till 17 år) så sa jag att jag aaaldrig skulle färga håret blont! När man var med på Playahead och Lunarstorm kunde man fylla i hårfärg och då brukade jag skriva "Absolut inte blond i alla fall".
Jag vet inte varför jag var så emot denna ljuvliga hårfärg. Jag tror att det var för att en av mina bästa kompisar som förvandlades till min fiende som nu har förlåtit mig var blond. Samma sak med den som "tog över" henne och en annan korkad tjej. Jag ville inte vara som dom. Dessutom är jag ju halvportugis och då ska man ju helst inte vara blond..
Nu har jag iaf. provat lite olika hårfärger och jag brukar föredra en ljusare nyans på sommaren och en mycket mörkare färg på vintern.
Mitt hår verkar däremot leva sitt egna lilla liv och bara förljusar sig hela tiden. Jag färgade det mörkbrunt i vintras och nu är jag i princip mellanblond snudd på ljusbrun utan att ha gjort någonting.
Jag vill faktiskt citera vad dom skriver om blondiner på wikipedia:

"... Blont hår anses dock ha blivit vanligt genom sexuell selektion bland jägare-samlare i norra Europa för ungefär 10 000 år sedan. Bland jägarfolk har männen högre dödlighet, vilket leder till ökat evolutionärt tryck på kvinnorna. Mutationer som förändrar hår- och hudfärg har alltid varit framgångsrika bland människor [1].

Ljushåriga kvinnor eller blondiner omges av många osanna föreställningar och skämt, de anses ofta vara korkade och anses enbart klara sig tack vare sitt utseende. Det finns en särskild kategori skämt som handlar om dumma blondiner. De kallas just blondinskämt." (Wikipedia.se)

Ja nu ska jag gå på lunch. Men det är värt att forska vidare om varför blondiner främst är sådana flockdjur. Är det för att dom som Wikipedia skriver "anses enbart klara sig tack vare sitt utseende" eller tycker dom om att umgås och är riktiga sociala, härliga människor?

To be continued... jag ska nog intervjua nån blondin som jag känner..!

hah!

Publicerad 2008-06-03 11:32:05 i Fakta

Det gäller med andra ord att HOTA bloggen... hahahaha nu syns allt för mig med.. så strunta i det förra inlägget : )

Okej jag har en idé.

Publicerad 2008-06-03 11:31:15 i Tänkvärt

Om ni andra kan se det jag skriver idag... det vill säga detta, det förra och det långa från i morse.. skriv att ni kan det som en kommentar på det inlägget som heter "yeah I made it". för det verkar som att det jag skriver syns.. men jag kan inte se det =/

Hallå??

Publicerad 2008-06-03 08:59:02 i Tänkvärt

Varför kommer inte mitt förra inlägg upp?

Djupa tankar och starka övervägningar.

Publicerad 2008-06-03 08:29:20 i I mitt huvud just nu.

Idag ska jag hem till Bandhagen på middag. Då ska jag prata med mamma om att jag vill flytta hem igen. Jag har kommit fram till att jag inte trivs norr om stan, och jag sover så fruktansvärt dåligt när det inte finns någon annan där plus att jag känner mig så himla ensam.
I Bandhagen har jag min familj och mina vänner! Där har jag allt jag behöver utom Patrik, men honom har jag ju inte i Rotebro heller för den delen.
Om mamma (och Perre) går med på flytten så måste jag ju dels prata med ia för att förklara varför jag inte vill bo kvar och dels göra om hela prodeduren att flytta.
Det innebär också att jag måste göra iordning ett rum hemma som jag kan bo i.
Allt det låter kanske jobbigt men jag tror att det kommer vara såå värt det.
Jag trivs inte som jag har det nu.
Jag kan ju ha kvar nyckeln så att jag kan använda mig av lägenheten som en övernattningslägenhet eller liknande vid eventuella besök. tex. när Tetts kommer (om hon kommer den där Where the Action is-helgen som btw. är den 14:e.. men då kan jag lösa det då)
Fast det kommer inte bli nån flytt förens nästa helg i vilket fall som helst, och då har jag faktiskt gett lägenheten en månads chans. För nu i helgen ska jag till Patrik och Malmö och sen jobbar jag ju hela veckan och fredagen den 13:e så är det Håkan på Gröna Lund! Så lördagen den 14:e så ska jag försöka få mamma att vilja få hem mig : )
För helgen efter det så är det midsommar och då ska jag och Brittis till Patrik igen : ) så då kan jag inte flytta, men det skulle vara sååå skönt att få bo hemma igen. Jag saknar dom..
För på något sätt så känns det som att jag kom hem från USA och sen reste bort igen. Jag var hemma som en flykting (med allt i väskor) i två veckor (på egen begäran) och sen flyttade jag.. och nu ångrar jag mig.
Jag saknar min mamma, lillebror och mina kompisar.
Jag hatar att erkänna det, men Helis hade rätt. Det är långt till Rotebro!
Man sätter sig inte på tåget på kvällen för att åka en timme och sen åka hem två timmar senare. Det är för ansträngande. Jag vet inte hur jag ska lägga upp det för mamma utan att börja grina, för det känns som att grina är det jag gör oftast nu för tiden. Grinade på tåget idag in till jobbet, läste nämligen en hemskt sorglig berättelse från en sån där "real-lfe"tidning om en kvinna som blivit av med sina barn eftersom att hennes exman tagit med dom till syrien. Väldigt tårdrivande men jag är nog lite extra känslig nu för tiden..

Idag är en sån där dag på jobbet när jag inte sitter i receptionen utan jag är vd-sekreterare.. men idag som min första dag som ovan nämnda så är inte vd'n här. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med andra ord.
Så jag har kollat igenom mailen och flaggat i olika färger som jag ska. Men nu vet jag inte.. och ekonomikvinnan som jag tänkte be om arbetsuppgifter har inte kommit än. Jag tror att hon kommer klockan 9 så jag får väl helt enkelt vänta och se. Eller så kan jag skriva mer.. hehe. Uppdateras nog snart igen..!

Yeah I made it!

Publicerad 2008-06-02 16:58:45 i I mitt huvud just nu.

Under dagen har jag lärt mig massor!'
Tex att jag kan söka på ett annat sätt än vad jag visste och därmed få ut mer information om vad jag söker! Det är härliga människor som jobbar här och alla (främst de lite äldre männen och kvinnorna) hjälper till om jag undrar något.
Dom lite yngre männen som är ca i 30-35 årsåldern verkar tycka att det är hemskt jobbigt att Amelie (som jag tog över) har slutat. Dom har inte vågat ge mig en ärlig chans än.. men jag jobbar på att göra dom som ber mig om saker nöjda så kanske ryktet sprider sig om hur braaa jag är!
Om tre minuter ska jag stänga växeln. Jag har redan gjort allt annat så jag går strax! Det känns som att jag har varit ganska duktig på min första dag. Nu ska jag hem och prata med mamma som precis kommit hem från Barcelona med lillebror och ikväll är det Sthlm = tvdejt med Patrik :)
Oj nu tickar tiden alldeles iväg!

Hoppas att jag kan sova lite bättre i natt bara....

Sömnproblem.

Publicerad 2008-06-02 13:23:26 i I mitt huvud just nu.

Jag sov hemskt dåligt inatt och det har bidragit med effekten "väldigt trött".
Visst är det spännande att vara på ett nytt ställe såklart men det händer inte överdrivet mycket. Har äntligen lyckats lösa ett problem som uppstod i morse. Fast nu måste jag vänta på att kvinnan jag pratade med ringer tillbaka för hon gav mig ett telefonnummer som saknade en siffra.

Lunchen var inge god. Jag var inte alls hungrig eller så var jag vrålhungrig men utan aptit.
Tror att även det är en bieffekt av mitt vakna-var-10:e-minut-hela-natten.

Ibland vaknade jag av att jag trodde att jag hade inbrott och ibland av att det spökade... och ibland bara för att inse att klockan inte var 6 än och att jag kunde sova en liten stund till.

Dom som jobbar här är väldigt trevliga och hjälpsamma men det känns ändå lite sådär halvjobbbigt att välja var man ska sitta i lunchmatsalen. Jag brukar sätta mig vid bordet där det sitter flest, men dom babblar oftast mest om deras barn och hur dom klipper gräset så det känns inte som att jag har så mycket att tillföra.

Just nu sitter jag mest, det ringer nån lite då och då, men annars är det inte så  mycket att göra.

Jag längtar tills på torsdag såklart.

Ny på jobbet.

Publicerad 2008-06-02 09:16:24 i I mitt huvud just nu.

Sitter på jobbet, min första dag på riktigt. Känns ganska bra, jag har kommit ihåg det mesta iaf.
Har inte hänt så himla mycket än, men det är ju bra för mig.
Imorgon vet jag inte riktigt hur det kommer att gå med tanke på att den jag är sekretare åt inte kommer att vara här... och det är min första dag som sån.. oj oj nu händer det grejer. Skriver mer snart.

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela