Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Härlig start!

Publicerad 2012-03-26 17:49:15 i På praktik

Idag var första dagen på praktiken, den sista.
Jag har haft superkul och ja det känns riktigt bra! Jag gillar att få lite ansvar direkt vilket jag tycker att jag och S har fått.

Dags igen :)

Publicerad 2012-03-26 08:12:55 i På praktik

Från och med idag och tre veckor framåt ska jag på praktik! Den här gången ska jag till Vägledningscentrum, jag har velat vara där alla praktikperioder och nu är det äntligen dags!

Igår hade jag en fruktansvärd huvudvärk så jag gick och la mig jättetidigt. Det medförde att matlåda och målning av naglar sker idag. Hepp hepp!

Give me!

Publicerad 2012-03-24 10:59:16 i Fakta

Om någon bara kunde erbjuda mig ett jobb inför hösten så skulle allt kännas så himla mycket lättare.
Jag hanterar inte framtidsstress bra.

After tent(a)

Publicerad 2012-03-23 18:38:40 i Pluggis

Åh nu är tentan över! Det kändes helt okej att skriva den, vi har ju pluggat som galningar! Hoppas att den blir godkänd!

Efter skolan drog vi upp på stan. Jag köpte två par ballerinaskor och en svart kofta samt gratisshoppade en ring och ett armband. Men det bästa var kändisspaningen!

Hej och hå!

Publicerad 2012-03-21 09:37:00 i Pluggis

TTentaplugg, tentaplugg.
Igår spelade vi tenta-TP och jag insåg att jag har mycket kvar att plugga på. Det är så svårt att hålla isär alla teorier. Så nu idag har jag utvecklat ett sorts memory där jag skriver lite saker på framsidan och lite mer på baksidan. Man ska inte para ihop lappar för det blir för avancerat, men imorgon kanske det är dags att ta det så långt. Vi får se hur det känns senare idag.

Fick en kickstart av Skivstångspass på Friskis med både Alexandra och Sara, så jag var hemma och färdigtränad innan 08. Det känns himla bra!

Nu ska jag återgå.

Stök och bök

Publicerad 2012-03-18 15:39:41 i I mitt huvud just nu.

Jag sitter och planerar lite smått inför min kommande examen och dess fest.
Det jag vet är att jag vill ha festen/tillställningen hemma hos mig för att slippa att tänka på att någon annan kan drabbas om jag inte orkar städa direkt dagen efter. Samma sak med disk. Jag kan diska när jag vill om jag har det hemma.
Jag vet också att jag vill ha cateringmat. MEN. Jag har inte så mycket mer tankar än så. Jag har ärligt funderat på att ha festen i Stockholm för att slippa släpa ner alla kompisar till Malmö, men då blir det förutom alla kostnader som kommer komma oavsett även en resekostnad och ett större hus att städa. Så jag skippar den tanken.

En annan tanke är att jag har en "släkt-och-familj-tillställning" på dagen med lite lättare mat och lite skumpa och så. Och sen ett brakparty aka mat och dryck för kompisarna på kvällen, för då blir det inte samma tryck på allt samtidigt och då skulle jag kunna köra catering på kvällsmaten och fixa lite lättare mat som jag lagar själv på dagen. Det kanske är den bästa lösningen ändå.

Pollen

Publicerad 2012-03-17 14:23:34 i Fakta

Det märks att det börjar bli vår på riktigt, för jag nyser och när jag kommer ut utomhus så blir jag helt kliig i ögonen.

Eldvittnet

Publicerad 2012-03-17 14:22:51 i Här passar det

Alltså excuse me, men jag kan förvandlas till en riktig nörd ibland. Som när jag har en ny bok till exempel.
När jag var i Stokholm så fick jag låna "Eldvittnet" av mami och Perre. Jag vet med mig att jag kan bli ganska så läsnördig när jag väl börjar läsa böcker så jag bestämde mig för att inte öppna boken på tåget ner till Malmö eftersom att jag har en tenta inom en snar framtid och all min läsning bör vara teori-plugg.

Så på tåget öppnade jag inte boken, visserligen öppnade jag inte skolböckerna heller, men ändå.
Och nu har jag varit hemma i Stockholm sedan i måndags och jag har verkligen låtit bli att börja läsa boken.

Men så i torsdags kväll när jag gick och la mig ganska tidigt så kände jag att jag inte var så trött som jag först trott. Och att läsa karriärteorier i sängen går emot mina principer så jag fick helt enkelt säga åt mig själv att det kunde vara okej att jag började läsa boken om jag kunde lova mig själv att ändå fokusera på tentaplugg när jag var vaken. Så jag lovade mig själv det. Och började läsa.

Och herreguuuuud vilken spännande bok!! Efter att ha börjat läsa så var det helt omöjligt att sluta. Jag tror jag läste 200 sidor där på kvällen innan jag kände att jag nog var lite trött.

På fredagmorgonen vaknade jag och gick upp och pluggade som jag sagt att jag skulle gröa. Gav pluggandet ca 5 timmar ostörd tid och kände sen att det var dags att "call it a day". Sagt och gjort, gav mig själv en läspaus. Och åter igen så bara sögs jag in i historien och kunde inte sluta läsa. Gjorde ett litet uppehåll för mat, mys och tv-tittande men sen så sa jag till Patrik att "jaha, är det James Bond på tv, ja då är det lika bra att jag går och läser min bok". Sagt och gjort.

Och idag när jag vaknade så hade jag kanske 70 sidor kvar av boken, men jag hade bestämt mig för att gå ut och PWa på morgonen så det gjorde jag. När jag kom hem igen så åt jag frukost och sen fick jag fruktansvärt ont i magen. Liksom kramper (inte MV-kramper) utan sånna kramper som jag fick gå till doktorn för och han sa åt mig att fisa.
Så jag tog en lång dusch och tänkte att lite värme på magen kanske skulle hjälpa. Men icke. Så jag gick och la mig i sängen. Och helt plötsligt efter att ha haft jätteont så var boken så spännande att jag glömde bort att det gjorde ont, och sen hade jag inte ont mer. Tyvärr var boken slut också.

:(

Jag hatar när böcker tar slut. För man har ju lärt känna de som är med i boken och så helt plötsligt får man inte veta mer!Men ett litet omdöme för er som tänker att ni vill läsa boken:

Jag har varit skeptisk mot Kepler eftersom jag tyckt att han missat stora delar av slutet i både Hypnotisören och Paganinikontraktet. Men här har det hänt något! Alla delar knöts ihop i slutet och även mer därtill. Och spänning nästan från första kapitlet.

Jag tycker att ni som läst Keplers andra böcker ska läsa den här med! Men kanske inte i tentatider, för den är svår att lägga ifrån sig!

Nu är boken slut och jag har ingen som står på tur, så nu kan jag inte bli distraherad av andra böcker än de som jag bör läsa. Bra att boken var så spännande!

(Tummen upp)

Publicerad 2012-03-14 15:29:36 i Pluggis

Idag är jag produktiv. Först och främst så var jag och A på skivstångspass imorse mellan 06.45-07.45
Sen hade jag tvättis mellan 8-12. Men tro inte att jag bara satt och slappade. Oh nej!
Jag har tentapluggat sedan klockan 9.00. Men nu är det slut för idag.

Jag har även hunnit med att få iväg en del viktiga mail och ringt några samtal. Ett har jag fortfarande inte kommit fram på, men jag hoppas på att bli uppringd.

För att göra en kaka av moset så har jag diskat och ska kanske gå och handla. Jag vill komma ut lite i luften. Kanske ska gå till ICA.

Imorn blir det jobb. Men jag ska ha tentan i huvudet hela tiden är min plan. Försöka tänka på hur folk gör när de väljer och sedan koppla det till teorier.

På måndag ska jag på ett möte. Jag har numera två olika projekt som jag kan jobba med hemifrån. Hoppas att båda drar igång så snabbt som möjligt så att jag kan börja tjäna mera pengar!

Igår på examinationen gick det superbra. Vi hade en kick-ass-idé och ja ett relativt bra framförande. Känns kul att skolan känns så lätt, men samtidigt skrämmande eftersom att det visar att vi lärt oss en del och att vi snart är klara.
Dubbla känslor.

Ringde till pappa Å och kollade om vi kan göra vår AV på hans jobb. En tråd utslängd. Men vi kanske måste kolla upp fler företag samtidigt. Skulle vara skönt att få det "överstökat" även om det känns som det roligaste som vi kanske kommer ha gjort under hela utbildningen. Ah jag är så taggad. Kanske kaffehög? Skulle vara för första gången i så fall.

Nu ska jag kolla kylen och se om det behövs handlas. Solen lockar. Jag saknar vår balkong!

Del 2

Publicerad 2012-03-12 14:10:06 i Från mobilen

På lördagen var vi ute på promenad (hela Carlsson-Pires). Och jag som blivit beordrad att det var svinkallt i Stockholm hade bara med mig en vinterjacka. När det var strålande sol och massa plusgrader så var det Inge vidare. Jag fick låna en jacka av Adam när vi var på promenad men annars var det hot hot hot hela helgen!

Jag och H möttes upp vid tre och åkte till stan och handlade presenter till AB, det blev en kortärmad skjorta som knyts i midjan samt ett matchande armband. På självaste födelsedagen fick hon även en bok där tanken var att vi skulle skiva massa roliga saker, men det blev en sån himla skakig bussresa att både jag och Helis blev åksjuka. Så det blev bara lite skrivet i boken. Men tanken var fin måste jag säga.

Väl i Uppsala bjöds det på asgod mat i form av Tapas. Hon hade t.o.m gjort egna vårrullar. Smaskens!
Sangrian var försvinnande god och vi poängsatte alla låtar i Mello. Himla trevligt. Och mina kompisar är så fina.

På söndagen vaknade AB (förhoppningsvis) till samma vackra toner som hon somnade till, nämligen 'Ja må hon leva' och dessutom Helis egna tolkning av Ranelids 'Mirakel'.

När jag kom hem var Ia på besök och jag sköt på allt som kan kallas att plugga. Kvällen gick snabbt sen och helt plötsligt var det dags att gå och lägga sig.

Stockholm har varit underbart och väldigt kul. Jag ska inte vänta 4 månader till nästa besök. Det är ett löfte!

Fin hemmahelg!

Publicerad 2012-03-12 11:44:00 i Från mobilen

Jag har som ni säkert listat ut spenderat helgen hemma i Stockholm. Det har varit jättemysigt och jag har hunnit med en hel del utan att behöva stressa!

På torsdagen var jag och träffade min kusin hemma hos min mormor Ia. Jag och Johanna spelade in ett vägledningssamtal och hade det väldigt trevligt!

När jag kom hem så blev mamma förvånad eftersom hon trodde att jag skulle komma på fredagen. Men icke.

På fredagen vaknade jag ganska tidigt och bestämde mig för att dammsuga hela huset innan jag begav mig ut för att träffa en gammal jobbarkompis som också ställde upp på v-samtal. Det blev en ganska snabb visit för jag skyndade hem till Sofia (där även Mickan slöt upp) och satt och tjittchattade ett tag.

Sen bar det av iväg hemåt där jag visste att Jonna snart skulle vara. Så hemmakväll med la familia(inklusive Helis) blev ev ytterst trevlig spelkväll!

Grattis AB!

Publicerad 2012-03-11 17:46:49 i Från mobilen

Idag fyller AB 26 år. Vi har varit och firat henne och igår bjöd hon på tapas! Mmm nomnom!

Snart!

Publicerad 2012-03-07 20:15:09 i Från mobilen

Imorn åker jag äntligen till Stockholm!
Jag har lite väl mycket planerat, men det känns kul ändå.

Sitter och klurar på vad min fb-status ska vara. Jag hoppas att den slipper handla om SJ.

Skolan

Publicerad 2012-03-06 20:03:51 i Från mobilen

Idag var vi i skolan och hade en bra föreläsning. Jag tycker att det är kul när vi tillåts att vara med och diskutera under föreläsningarna.

Är stressad inför alla examinationer som vi har i den här kursen. Fem samtal som ska filmas, en tenta, en kreativ metod och ett arbetsplatsförlagt vägledningsprojekt.

Och som alltid när jag är stressad så säger min kropp ifrån. Senast i form av spända käkar och sluddrande tal. Nu i form av ryck på olika ställen. Ni vet när det rycker i ögat, som spasmer. Men i armen och benet istället. Haha knäppt.

Så jag ska göra upp ett pluggschema, för nu måste jag få ordning på mig själv :)

Uh

Publicerad 2012-03-03 21:59:51 i Från mobilen

Jag har haft en riktigt dålig dag.
Bad day.
Jag längtar extremt mycket till torsdag när jag får träffa min lillis och resten av familjen. Och sen alla mina fina kompisar.

Jag har fått ont i magen för att göra dagen/kvällen ännu sämre. Och lyckats paja internet.

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela