Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Oh la la

Publicerad 2011-09-30 21:51:11 i Tänkvärt

Äntligen har jag lyckats ladda ner blogg-appen. Eftersom jag var tvungen att göra det via datorn så råkade jag radera alla mina poäng på angry birds. Jag som hade tre stjärnor på alla banor. Fetttttt störigt!
Men men, jag har iallafall kvar mitt nya favoritspel :)

Happy Blue

Publicerad 2011-09-26 16:59:50 i Yes I got it!

Ääääntligen!

Ja det är amatörbilder. Men så får det va!

Storstan

Publicerad 2011-09-23 14:40:06 i Stockholm

Sitter i hooden och har precis hittat lite grejer till min och Fridans projektplan.
Senaste veckan har variy stressig. Jag har haft långa dagar fyllda med massa olika grejer, både roliga och mindre roliga.
Igår jobbade jag först och sen var det skola och vid fem gick tåget till Stockholm. Tåget var nog det jag verkligen behövde för att stressa av. Där hade jag nämligen så himla tråkigt, men jag hade ju inte bråttom till nåt, så jag försökte verkligen slappna av och låta tråkigheten skölja över mig.

Lyxade till det och förfirade Helis födelsedag genom att ta en taxi hem från Gullmarsplan sen eftersom att tunnelbanan inte går till oss i Bandhagen riktigt än. Buss är så jobbigt med massa packning och dessutom är det lite längre nu än vad det är till t-banan.

Oj nu kommer Lillbro' hem så nu ska jag umgås!

Här sitter vi

Publicerad 2011-09-20 11:44:34 i Pluggis

Jag och F sitter och jobbar på för fullt. Möjligen kanske vi har börjat formulera en fråga. Kanske.
Imorgon ska vi på informationsintervju. Det har vi mycket frågor om.
Det ska bli kul.

Nu är jag hungrig. Mmm mat.
Ska försöka boka klipptid också. Jag vill ha en snygg frilla.

Måndag

Publicerad 2011-09-19 08:19:06 i Jobb jobb

Eftersom att jag lyckats paja två cyklar förra veckan så måste jag ta bussen till jobbet.
Därför måste jag gå typ en halvtimme tidigare hemifrån jämfört med om jag skulle ha cyklat. Illa.

Idag ska jag köra till IKEA för jobbets räkning. I like. Men lite nervös för ifall jag kommer hitta in på GAT.
Det ska nog gå bra.

Haha

Publicerad 2011-09-18 12:08:03 i Här passar det

Kul när två personer som inte känner varandra (men som jag känner ofc) har liknande eller ja, helt olika, statusar på FB.

Annat som jag skulle kunna tänka mig att tjäna pengar på...

Publicerad 2011-09-17 17:11:34 i I mitt huvud just nu.

Som ni kanske vet så läser jag sista året till Studie- och yrkesvägledare på Malmö högskola nu och tycker att det ska bli himla kul att komma ut och få börja jobba. Men det stoppar mig inte från att tänka på att jag lika gärna hade kunnat jobba som:

 • Skribent, kolumnist, bloggerska eller något annat där man får lov att skriva saker utan att först undersöka något. Självklart vill jag ha en fet lön för allt. Typ 1000 kr/ordet eller nåt. Och vara eftertraktad av många.
 • Sängprovare som var tvungen att provsova i sängarna och tjäna massa pengar på det. Och ha någon meningsfull syssla på sidan av. Typ jourhavande kompis eller nåt.
 • Radiopratare med min egen show, men där nån annan valde musiken som spelades. Det är ganska tråkigt tror jag. Även här skulle jag tjäna massa pengar.
 • Testare. Jag skulle kunna ställa upp på att testa folk som har massagestudios och sätta betyg på hur bra jag tycker att de är, samma sak med smink, naglar och hår. Jag fick givetvis allt gratis och dessutom lön för att jag tog mig tid att mäta deras nivå.
 • Ha ett eget café med massa anställda som gjorde stans godaste kaffe, då skulle Helis sköta ekonomin, Annbritt se till så att alla satt ordentligt och ha en egen vrå med sjukgymnastik (bara roliga personer) och Sofia skulle få sköta att det praktiska med hemsida, inredning och markandsföring (Helis får ta pengabiten även där). Så kunde jag hyra in F och L som hade lite drop-in-vägledning i en annan hörna och verkligen kalla det för BÄSTA stället i stan. Givetvis skulle vi alla tjäna storkovan.
 • Stenrik. Då kunde jag göra lite av varje och ändå ha massa pengar kvar.
Men å andra sidan är jag väldigt nöjd med mitt studieval och jag tror att jag i framtiden kommer kunna kombinera vissa av de ovanstående. Kanske alla.

Vad drömmer du om? Och vad tror ni om mina framtidsalternativ?

Ps. Alla bilder går att trycka på så att man kommer till sidan där jag hämtat dem.

Brått

Publicerad 2011-09-17 11:02:29 i ToDo

Nu är det bråttom.

Svinhungrig, pluggnödig men så sängsugen.

Publicerad 2011-09-16 10:18:53 i I mitt huvud just nu.

Jag borde gå upp och äta frukost. Och plugga. Filosofera kring enkäter och frågor att ställa på infointervjuer.
Men min nya säng är så skön att bara ligga kvar i.

MEN för att inte gå emot mig själv som en do'er så får jag nog gå upp nu.
Det dumma med att sova såhär länge är att jag vill träna, men nu är jag så hungrig att jag måste äta först och om jag äter nu så måste jag vänta med att träna och då blir hela dagen förskjuten. Så jag får låta bli att träna. Kanske går ut på en långpromenad sen istället. Äsch vi får se.

Alltså ja

Publicerad 2011-09-15 22:46:16 i Yes I got it!

Ni har inte kommit fel. Jag har gjort om min design.. Inser nu att den känns lite fjortis. Men vafan. Jag har bara paint på min dator som bildprogram. Senast jag installerade mitt Photoshop så dog datorn så jag tänker inte ge mig på det igen.

Så nu ska jag se om jag trivs såhär. Annars kanske jag gör om den om ett tag.

No good

Publicerad 2011-09-15 18:04:53 i Fakta

Lägenheten idag var inget att ha. Ganska gammalt hus med förslitningsskador och så.
Och yttepyttesmå fönster som inte släppte in mycket ljus.
Snedtak i alla rum vilket var charmigt men gjorde att några kvadrat inte skulle vara möblerbara alt ståbara..
Så vi tackade nej. Synd för det var en bra hyra till så många kvadratmeter. Men ingen balkong heller. Och det vill vi helst ha.

Nu är det chicken (mc) nuggets som ska ätas till middag!!! Mumsimums! Fast "hemmagjorda". Inte McDo.

Telefon

Publicerad 2011-09-15 07:33:18 i Tänkvärt

När jag var liten så var det häftigt att ha R2 på telefonen. Ni vet när det kunde ringa samtidigt som man pratade i telefon. Jag brukade prata i telefon väldigt ofta och det var alltid lika häftigt att trycka R2 när det ringde. Var det en till kompis så kunde man trycka R3 så blev det ett trepartssamtal.

Men en grej som jag tycker var extra häftigt var att om man ringde till folk som tryckte R0 (så att det blev upptaget för den som ringde in istället för att man tog samtalet) så kunde man som ringande vän som blev upptagettryckt trycka R5 på sin egen telefon och då kom det in en telefonröst hos den man ringde till som sa: Vänligen avsluta samtalet, det är ett annat samtal som väntar. (Typ nåt sånt, är inte hundra hundra på att jag citerar korrekt).

Nu för tiden har jag R2-funktionen på min iPhone, men det kommer liksom upp en knapp på skärmen som säger: Svara + parkera eller Ignorera.  Inte alls lika coolt.


R-knappen på en telefon.

Bygga lego

Publicerad 2011-09-14 19:43:54 i Kompis

Ah men typ. Jag och Frida har börjat skapa vårt examensarbete. Tyvärr har vi inget direkt problem än, men vi hoppas på att det kommer till oss snart.

Sen gick vi på stan, jag och L och F. Mycket trevligt. Jag fick lämna tillbaka en kavaj som jag köpt på HM för mer än två månader sedan. Utan kvitto. Maggan som sa att man kunde göra så. Och det kunde jag!
Fett nice. Så slipper jag få litet sting av ångest i magen varje gång jag ser den. Nu är den borta och jag har ett tillgodokvitto på HM. Very good.

Imorgon ska jag och P2 som sagt på lägenhetsvisning. En tvåa borta vid Södervärn. Typ granne med Nats!
Hoppas att den är fin och att vi vill ha den och att vi får den.

Extra söndag

Publicerad 2011-09-12 16:41:29 i I mitt huvud just nu.

Sara: Jag har faktiskt gjort avhandlingen också! Haha men I get the point!

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Mesta av tiden har jag kollat på How I met you mother.

 

Annars har jag fått iväg en del viktiga mail och missat en telefontid som jag försökte passa, men sov förbi den. Nytt försök imorn igen.

Jag klurar även på om jag ska börja höra av mig till olika skolor där jag vill ha min praktik i januari. Det känns som att det är för tidigt, men det skulle vara skönt att ha det fixat.

Tacos och bio!

Publicerad 2011-09-11 18:08:02 i Kompis

Ikväll blir det mys med mina fina kompisar! Först ska vi käka tacos hemma hos Lojs och sen ska vi på Bio och se "jag saknar dig". Jag hoppas att den är en hit! Säkert sorglig.

Det är sjukt varmt ute idag, jag var ute på en PW imorse och blev helt genomsvettig.
Nyss var jag ute en sväng för att kolla in ett par skor och då gick jag i t-shirt och svettades!

Do'er

Publicerad 2011-09-10 17:13:17 i Pluggis

Jag har insett att jag verkligen inte gillar lata människor. Och med lata människor menar jag INTE sånna som tycker om att sova. Nej jag menar sånna som skjuter upp saker. Hela tiden. Enkla saker. Sånt som går relativt snabbt att ordna. Så slipper det läggas på hög.
Sen är det kanske fel att säga att jag inte gillar sånna människor. Så länge det inte påverkar mig så är det ju okej liksom.

Och därför bestämde jag mig i somras för (detta kom jag fram till under den tiden som jag gick och blev coachad, vilket jag varmt rekommenderar) att jag absolut aldrig ska kunna misstas för en lat människa (i den benämningen).

I serien "How I met your mother" som jag förövrigt har sett från avsnitt ett och nu är på säsong 3, så säger Barney i ett avsnitt till Ted att han inte ska vara en thinker, utan vara en do'er. Så han super ner honom så att han inte ska tänka och överanalysera så mycket utan istället bara göra saker. Annars är man en don'ter.

Så jag bestämde mig för att vara en do'er. Och sedan dess har faktiskt mycket flytit på lättare. Jag ringer de samtal jag ska ringa samma dag om det är möjligt som jag kommer på att jag vill ringa.
Jag läser min kurslitteratur och gör sammanfattande tankar kring det jag läst och jag sätter mig med skoluppgifter som jag tycker är tråkiga och slutför dem så att jag sedan kan njuta av att vara klar.Insikten om att GÖRA det som ska göras och att jag tycker att de som inte gör saker som bör göras och dumpar över dem på till exempel mig, gjorde att jag verkligen vill vara en do'er.

Så det blev jag. Jag hoppas att jag kommer fortsätta vara det för all evig tid.

Jag vet

Publicerad 2011-09-09 20:14:42 i Tänkvärt

Jag har inte skrivit om avhandlingen. Det roliga sparar jag till imorgon. Nu är det fredagskväll!

Bye bye favourite!

Publicerad 2011-09-09 09:37:39 i Kärlek

För några dagar sedan var jag tvungen att slänga min absoluta favorittunika/klänning. Varför?

Le dag ser ut som le följande

Publicerad 2011-09-09 09:36:29 i ToDo

Hej hej!
EFtersom att jag har jobbat på tok för mycket den här vckan och dessutom gått i skolan så ligger jag efter med diverse saker.

Idag ska jag alltså göra följande, i kronologisk ordning:

 • Dammtorka
 • Dammsuga
 • Våttorka
 • Diska
 • Leta efter vetenskapliga artiklar
 • Tvättid 12-15 så detta ligger från och med här även i bakgrunden och kräver viss uppmärksamhet
 • Skriva det som ska skrivas om vetenskapliga artiklar
 • Skriva det som ska skrivas om avhandlingen
Jag tänker mig att det här tar ungefär fram till klockan 16 senast. Sen måste jag planera middag och kanske gå och handla. Till exempel mjölk.

No time to sit and hang around.

För att piffa upp inlägget kommer här lite bilder också.1. Damm, 2. Tvättkorg som svämmar över, 3. Inte så mycket disk, 4. Stökigt matbord

Tjubidobidubidooo!

Publicerad 2011-09-07 21:54:14 i Yes I got it!

Woho!
Månader av längtan (en iallafall) och IDAG kom min 25-årspresent som min storasyster skickat!!!
En hemmagjord träningsguide med instruktionsvideor och träningsprogram och ett presentkort på IKEA!!!

Tusen tack!!!

Jag har haft lite sjukkänslor i kroppen idag så jag tog ut linserna när jag kom hem och sen skulle jag vila lite innan maten, och då helt plötlsigt ringde det på dörren (hemliga knackningen så jag vågade öppna).
Och där står Sara med ÄNNU FLER PRESENTER!!!!

En duschkräm som luktar jordgubbssmultron som fick mig att vilja duscha direkt (fast det gjorde jag inte). Tre jättefina överstrykningspennor som är likadana som dom som Frida har som jag satt och suktade efter/var hemskt avundsjuk på under vår kursgenomgång. Och en tablettask med Smartpiller som jag kommer vara tvungen att bjuda på eftersom att jag redan är så smart!

Tusen tack!!!

Så det har känts som att jag fyllde år igen.

Mamma ringde också och sa att jag kan börja hålla utkik efter den presenten som tagit tid att få klar, för nu är det "klar" och borde komma inom 5 dagar till mig! Spännande!!!

17 days

Publicerad 2011-09-06 20:35:58 i Petra busar

Om jag har räknat rätt så fyller Helis år om 17 dagar. Då är det äntligen slut på alla hemligheter! Fast sen fyller Patrik snart år och sen blir det jul. Men ändå.

Idag är jag en tjockis. Vi har ätit kebabtallrik till middag. Gott för stunden och nu känner jag mig äcklig. Har inte tränat på flera veckor. Riktigt dåligt.

Nu ska jag ägna mig åt min favoritsysselsättning: Googla.

Jaha!

Publicerad 2011-09-05 20:13:53 i I mitt huvud just nu.

Haha Tack Lojsan som uppmärksammar mig på att jag inte alls ska till skolan på torsdag. Hahahaha. Bra! Jag som ska ha lite jobbsamtal på torsdag eftermiddag. Då behöver jag inte stressluncha. Skönt.
Virrpannan Petra? Ja det är jag.

Det var en hektisk dag på jobbet idag. 5 nya deltagare som jag nu bokat in på förstasamtal och sen satt jag i repan 13-17 och oj oj oj vilken dag M och A hade haft. Haha gick ju knappt att hålla en konversation med dem för att de var så uppe i varv.
Sen gick den nya kaffemaskinen sönder. Den var dagsny. Helt sprillans. Ironiskt. Vi fick en ny för att den gamla var så dålig. Och det första som händer är att den nya går sönder.

Som tur var så har jag min fina man hemma som lagat mat åt oss och mmm gott gott!

Nu sitter jag och kollar på Idol som jag tycker är sjukt dåligt iår. En sjunger, sen är det paus typ. Och lite runt-omkring-snack och sen paus. Går inte programmet ut på att man ska få se de som söker sjunga?

Vardag

Publicerad 2011-09-05 08:20:32 i Pluggis

Idag och imorn ska jag jobba. På onsdag och torsdag går vi i skolan och på fredag får jag se vad jag hittar på. Det är det här som är det läskiga med vardagar. Tiden går så snabbt och helt plötsligt är det helg igen.

Det känns faktiskt som att den här terminen kommer gå jättesnabbt... och sen när det är jul och ex-arbetet förhoppningsvis är helt klart så är det liksom bara ett halvår kvar tills jag är klar.

Läskigt, skitkul, spännande.

Nu ska jag äta klart och sen ska jag inviga mina gummistövlar :)

Hello höst!

Publicerad 2011-09-01 20:54:06 i Yes I got it!

Såhär nånting kommer jag att se ut i höst.VÄSKA från Aldo i Köpenhamn, KAPPA, KÄNGOR och GUMMISTÖVLAR från H&M.

Oh yes. I will look gorgeous!

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela