Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Tankar

Publicerad 2009-04-30 10:49:12 i Tänkvärt

Man kan åka tidigare, då slipper man vänta hemma.
Fast om man gör det så måste man vänta där borta istället.
Där kanske det finns lite mer att göra, men jag har ju redan räknat med att vara där 1 timme och en kvart i förväg eftersom att jag ska dumpa väskan också.
Konstigt att klockan går så långsamt ibland, för ofta när man inte tänker på det så bara springer tiden iväg.
Men idag har jag verkligen slöat mig. Jag låt opåklädd till för en liten stund sedan. Men sen när jag väl hade klätt på mig så sminkade jag mig också utan att tänka mig för och vips så var jag klar.
Doktorn ringde också. Sa att mitt blodprov och kissprov bara visade bra saker. Kanske har jag en urinvägsinfektion, det var svårt att säga nu och jag skulle komma tillbaka i mitten av maj och lämna nytt kissprov. Annars var jag enligt de testerna frisk.
Det tredje och avgörande får jag veta på onsdag, hoppas att det är en bakterie och inte ett virus, för jag tycker inte om att knapra piller, fast om man är sjuk och ska bli frisk är det klart att jag gör det.

På tal om knapra. Jag hörde ett hemskt konstigt samtal på tvärbanan i lördags när jag var på väg att möta Helis.
Tre norrlänningar sitter och diskuterar. De pratar om att de är hungriga och så att de kanske ska köpa pizza. Helt plötsligt säger tjejen (en tjej och två killar) "vad heter det egentligen, man säger ju inte att man ska hem och snacksa när man har köpt snacks?"
Killarna funderar en stund tills tjejen säger  att det kanske heter knapra.
En av killarna blir då helt till sig och säger att "det enda man kan knapra är ju snopp!" (jag som hör detta blir lite fundersam och kan nu inte låta bli att fortsätta tjuvlyssna)
Tjej: Knapra på snoppen? Hur då?
Kille 1: Jaaa men man säger ju så.
Tjej: Men man knaprar ju på en skorpa också.
Kille 2: Ja men snoppen brukar ju kallas för skorpan.
Kille 1: Ja man doppar skorpan i dig.
(jag fattar nada, jag har aldrig tänkt på att kalla snopp för skorpa och aldrig hört uttrycket)
Tjej: Jaa... kanske det, men man kan ju knapra på skorpor också.

Sen måste jag stiga av så jag vet inte riktigt vad de kom fram till. Jag tänkte bara på att jag brukar knapra på mina knäckebrödmackor och mina chips. För det låter "knaper knaper" när man tuggar.
Så jag vill inte veta hur han tänkte när han sa att man knapra på snoppen.

Så nu har tiden gått lite, ska gå om ca 40 minuter. Vad ska man göra tills dess?

Det blir för mycket på en gång.

Publicerad 2009-04-29 12:45:30 i Tänkvärt

Jag fattar inte. Jag får ut 2192 kr av mitt försäkringsbolag.
Tack. Nu kan jag köpa en ny... ja? Inte räcker det till mobil och kamera iallafall.

2000 spänn i självrisk. Det är ju vansinne.

I Barcelona värderade de mina saker till €1045 (i dagens kurs är det = 11450 kr). I Sverige värderas samma saker till 4192 kr och av dem får jag ut hälften.

Åh vad glad jag blir. Jippi. Jag kan köpa mig en leksakstelefon! Och ja, ja, ja...! En kamera där man måste skicka in rullen.

Läs på egen risk

Publicerad 2009-04-28 17:58:14 i Tänkvärt

Av alla jobb i världen, varför väljer man att jobba i labbet på en årdcentral / sjukhus.
Herregud. Idag har jag lämnat in blod- kiss- och bajsprov. Jag tyckte att det var skiiiitäckligt att göra det och jag hoppas att ingen behöver lämna bajsprov för jag kräktes medan jag höll på, men sen är jag ganska känslig också.
Iallafall så fattar jag inte hur man kan välja att jobba med att analysera andra människors blod och avföring.
Det är jättebra att någon vill.. men hur tänkte man när man valde yrke?

Iallafall så är det nog inte salmonella jag har, för efter att ha pratat med min syrra i telefon så visade det sig att hon har samma sjukdom (samma symptom iallafall) och det har 4 personer på hennes jobb också (och dom har jag inte ens träffat), så antagligen är det bara en vanlig magsjuka jag åkt på.

Nu vet ni.

Bloggstopp

Publicerad 2009-04-27 10:24:59 i Tänkvärt

Idag kommer jag inte att skriva.
Jag är nämligen magsjuk och kommer att spendera dagen i sängen / på toan.
Usch va?

Aja förhoppningsvis är jag frisk imorgon och åter på jobbet.

Så håll till godo.

No wonder

Publicerad 2009-04-24 11:01:22 i Tänkvärt

Idag började dagen f r u k t a n s v ä r t.
Först och främst så försov jag mig. Klockan 07.28 insåg jag att klockan faktiskt var 07.28 vilket betyder att mitt tåg skulle gå om 6 minuter. In i duschen och plask plask tvål, ut och sminka mig lite, inser att jag inte kommer hinna till varken 07.34 eller 07.37-tågen och räknar ut att nästa tåg alltså går 07.54 (jaaa jag räknade fel)
Så jag bestämmer mig för att tvätta håret eftersom att det ser smutsigt ut.
Dumt Petra. När jag är klar för att gå är klockan 07.43 och enligt SL som jag knappat fram på datorn går tåget 07.49, nätsa gång jag kollar på klockan är när jag gått ut genom porten och börjat gå. Då är den 07.46.
Jag tänker att tåget kanske är lite sent och SPRINGER hela vägen bort till stationen.
När jag kommer fram till spärrarna så drar jag kortet men det funkar inte, drara igen om kommer igenom.
SPRINGER upp för rulltrappan, rejält anfådd. och MISSAR tåget. Dörrarna går igen mitt framför näsan på mig.

Jahapp. Klockan 08.04 går nästa tåg. Dvs 4 minuter efter att jag börjat.
Sätter mig ner och andas och känner hur hungrig jag är. Börjar nästan grina. Ringer Patrik och han lugnar ner mig som vanligt.
Kommer till sumpan vid 08.20 och skyndar mig till posten. Öppnar växeln och tada. Nu sitter jag här och tror inte att någon märkte något.. typ.
Iallafall gjorde det inget, vissa tror att växeln öppnar 08.30

Nu är det en timme kvar till lunch och jag håller på att svälta ihjäl. I och med att det är löning så ska jag äta sushi. Men innan dess måste jag gå till ica.

So long!

Dagens dikt

Publicerad 2009-04-23 14:12:06 i Dagens Dikt

Nytt mastercard
Nytt icakort
Nytt comviqkort
Nytt körkort
Nytt Sj-priokort
Nytt SAS-eurobonuskort
Nytt gymkort (inte fixat än, men ska dit efter jobbet)

Andra tankar om Barcelona

Publicerad 2009-04-23 14:10:15 i I mitt huvud just nu.

Låt mig fortsätta där jag slutade.
Efter att ha skrivit klart inlägget om att jag och Jonna skulle hem och kolla på film så gick vi mycket riktigt hem. Men inte blev det någon film. Nej istället somnade vi båda i sängen och sov enda till nästa dag. Så en natt med 15 timmars sömn gav spanien två utvilade Pires'ar som var redo för nya utmaningar.
Och utmaning blev det!
Vi hade planerat en tripp till the countryside för cava-provning! För att ta sig dit så behövde man åka tåg i ca 40 minuter. Tyvärr hade vi inte kollat upp när tågen gick så vi missade det med tre minuter. Vi fick vänta en timme på nästa.
När vi väl kom fram så hade vi flyt och tur och vi kom med på en guidad rundtur (som visserligen var på spanska, men man förstår rätt mycket av kroppsspråk och det man ser + att Jonna tolkade). Det var väldigt intressant och vi var nere i underjorden och åkte tåg! Jag tog många fina bilder som jag tyvärr inte kan dela med mig av...
Efter att rundturen var slut var vi hungriga och vi befann oss i en stad eller kanske stadsdel som Jonna aldrig varit i så vi passade på att utforska den, vi insåg snabbt att inget var öppet så vi mötte en pratglad tant som visade oss till en restaurang. Där åt vi lite mat och drack lite vin.
Efter ett tag gick vi tillbaka till tågstationen (nu visste vi på ett ungefär när tåget skulle gå) och såklart började det regna när vi var ute och gick.
När vi åter kom till Barcelona var det "fest" hos Hechan och hennes kompisar, men när vi kom dit så hade det hunnit bli fint väder igen så vi satt ute i en park istället och drack cava och öl. Mycket mysigt med tanke på att man kunde sitta ute fram till på kvällen utan att frysa.
Vi bestämde oss sedan för att gå och äta sushi med Jonnas kompisar Linda och Hilde, men  som alla flexibla människor i staden så ändrade vi till indiskt istället.

På måndagen gav vi linbanan ett nytt försök, men tydligen skulle jag inte få se Montjuic eller åka linbana, för den här gången var det ingen kö alls, nu var den istället stängd för reparation. Så vi tog en båttur i solen istället. Jag fick se massa fina grejer och jag riktigt kände hur solen brände en fin solbränna i ansiktet på mig :)
När vi gick i land så var klockan runt 14 och som på signal drog molnen in över stan och solen gömde sig.
Så istället för att gå ner på stranden fick vi göra om planerna till att gå och shoppa istället.
Det hade varit jättekul om jag hittat något och Jonna inte varit så bitter.... ;) men jag var inte alls på shoppinghumör och hittade inget alls som jag ville. Det drog ner humöret ännu mer men sen kom det tillbaka när jag köpta Pantene ProV-shampoo som är bäst i test på mitt hår!
Kanske spelade chokladmoussekakan in lite också, sött är bra för humöret.

I och med att det var måndag så skulle vi gå ut på en klubb som kallades för "Nasty Monday", men vi började med att dricka lite cava hemma med Claire och Didi (Jonnas rommates)  och sen mötte vi upp Hechan och hennes jobbarkompisar på en restaurang eftersom att Birthdaygirl Amy fyllde år.
Jag drack en stor drink och kände mig lite lagom berusad, sen bar det av till klubben.
Det var asalång kö, men den gick jättesnabbt och vi slapp betala inträde fast att vi knappt stod på listan.
När vi kom in så möttes vi av ett ganska tomt dansgolv och vi gick upp till det andra dansgolvet.
Nu tror ni säkert att jag bara gick upp för en trappa, men där misstar ni er. För att gå mellan dansgolven var man tvungen att gå ut genom en utgång gå in igen genom samma dörr som vi gick in igenom första gången men sedan hålla till höger och gå upp för trappan.
När man kom upp där var det tropisk värme baserad på svett. Det blev fuktigt på huden av att bara stå. Tänk er då den kvava luften blandat med cigarettrök så har ni en tropisk cigarett djungel!
Men det var bra musik och kul att dansa, även om man inte fick så gott om plats.
Efter ett tag (några timmar) började jag tröttna. Jag hade inte druckit mer på hela kvällen för jag ville dels spara pengarna till shopping på tisdagen och delvis för att jag inte var sugen på att dricka mer. Vi hade ju faktiskt druckit alkohol i 3 dagar i sträck redan och jag är ovan.
Vi bestämde oss för att gå hem och jag proppsade på att vi skulle gå och Jonna ville åka taxi. Tyvärr vann jag den fajten.
På väg hen insåg jag att Jonna druckit sig full och jag var nästan nykter så jag blev lite irriterad på att hon ohc Claire gick så långsamt. Jag visste ju inte hur man skulle gå så jag var hela tiden tvungen att vänta in dom eftersom att de hade ett djupt samtal på spanska som jag inte förstod.
När vi kom fram till "rånargatan" så stannade jag till igen för att vänta in dom... och då kommer en kille emot mig som om att han ska gå över gatan. Men det ska han inte. Han ska ha min väska. Så han rycker och springer.
Tänk att det var så enkelt att bli av med så mycket. Jonna, galen som hon är, sprang givetvis efter och jag sprang efter henne för att det var dumt att bli skadad, det var ju ändå bara matriella ting.
Tjyven kom undan och några "hjälpsamma" män ville hjälpa till och lurade in oss på mindre och mindre gator. Jag började ana oråd och tyckte att det var bättre att vi överlevde än att jag hittade min väska.
Så efter att ha mött ännu en märlkig man så hoppade vi in i en taxi och åkte max 10 meter, sen var vi hemma.

Väl hemma släppte chocken och jag började störtböla. Min fina mobil och kameran med alla bilder. Och i huvudet snurrade alla tankar om allt jag skulle behöva göra. Nytt körkort, nytt bankkort, nytt gymkort, nytt icakort.. aa ni fattar.
Som tur var hade jag passet kvar hemma hos Jonna och likaså mina hemmanycklar, SL-kortet hade jag lagt ut av en slump och det tackar jag mig själv för.

Jag hade väldigt svårt att somna och jag var fortfarande vaken när mamma ringde vid 7-tiden. Jag hade sms'at henne på kvällen och berättat om att jag blivit rånad. Hon spärrade mitt kort och sen kände jag mig lite lugnare. Men jag kunde inte somna förens jag pratat med Patrik och visste att han inte var orolig.. så vid 8-tiden fick jag tag på honom och sen somnade jag faktiskt. Jag sov i ungefär 3 timmar och sen var det dag och jag ville inte missa dagar. Så jag och Jonna hade en del ärenden att fixa, vi började med hennes cykelkort och fick den glädjande nyheten att hon inte skulle behöva betala €120 som hon trott!
Vidare till polisen för att polisanmäla. Det tog ca 2 timmar och detta var veckans absolut varmaste dag!
När vi kom ut var klockan 14, och gissa vad? Jo det började regna.

Hem och käka fiskpinnar med potatismos med Hechan och sen skulle Jonna till jobbet.
Jag hade en inre bild av hur hennes kontor såg ut så jag ville inte förstöra den = jag stannade hellre hemma och sov en stund.
När hon sen kom tillbaka hade hon köpt en ny väska och plånbok till mig och jag blev helt rörd och aaa hon är världens bästa syster :)
På kvällen åkte vi ner till stranden och tog en drink och åt  några äckliga oliver med anjovis i... vi tog vägen genom Plaza Real hem och så kollade vi på en fransk film som oväntat nog var riktigt bra!

På onsdagen var det hemåk för min del och Jonna följde mig till flygbussen och sen bar det av. Jag förvånade mig själv genom att fatta precis hur jag skulle gå på flygplatsen även fast att allt stod på spanska.

När jag kom hem hade jag fått brev av Patrik, han hade köpt ett provisoriskt sim-kort och laddat på det med pengar så att jag kunde använda min gamla mobil och aaa jag blev så rörd av denna lilla gest att jag började grina.. haha larvigt kanske.

Mycket bra semester och jag och Jonna var bästa-kompis-syrror hela tiden :)
Fördelen med att jag blev av med kameran under resan är att jag nu måste åka tillbaka (gärna med Patrik) inom kort för att ta nya foton!

Back in the office

Publicerad 2009-04-23 09:06:46 i I mitt huvud just nu.

Jag ska fortsätta min berättelse strax. Men först ska jag fixa allt som jag inte fixat än på jobbet :)

Flygresan hem gick iallafall bra och jag blev helt rörd av Patriks kärlek när jag kom hem och insåg att han skickat ett hjälpmedel.
Mer om detta senare.

Vaskryckt.

Publicerad 2009-04-21 22:53:50 i Tänkvärt

Bajskorv.
Bye bye fina fina kamera, mobil och planbok.
Det betyder aven bye bye €50 i cash, mastercard, korkort, icakort, hmkort mm.

Som tur var blev jag inte skadad eller av med varken hemnycklar eller pass

Forsta tankarna om Barcelona

Publicerad 2009-04-18 18:35:46 i I mitt huvud just nu.

Jag kom alltsa hit igar. Flygresan gick bra, men det skakade rejalt ett tag dar innan landning. Jag och kvinnan bredvid var bada svettiga och radda. Hon klamde ur sig "det var valdans kurvigt och backit har" och jag holl med till fullo.
Tillslut landade vi och jag kunde pusta ut.
Min vaska kom som nummer tre sa aven dar kunde jag vara lugn. Syster min motte mig pa flygplatsen och vi akte raka vagen hem till hennes helt otroliga lagenhet!
Visserligen skulle de kanske behova lite mer mobler, for det ar mycket yta att fylla. Jattehogt i tak och helt nyrenoverat och frascht! Sa jag blev verkligen positivt overraskad.

Bord var bokat klockan 22 och vi gjorde oss i ordning och tog en taxi dit. Dar motte vi upp Heshan och Hilde och Norah. Vi at mat, jag trodde att jag bestallde en vanlig sallad men det maste ha varit en starter for det var bara tomat och mozzarella. Som tur var fanns det brod och vin sa jag blev matt andà.

Efter maten med tiki-mi-taki och tiki-mini-taki och kaki-maki (wtf) sa bar det av mot LeKasbah som enligt Jonna och Heshan var the place to be. Tyvarr var det inte stallet just igar, aven om jag tyckte att det var skonbt barhang. Musiken var tydligt "sjuuukt dalig och aaa vi bara maste dra till Mondo". Pa Mondo var det tydligen bra musik men inget folk. Vi dansade en stund och sen var det dags att dansa vidare till nasta stalle = City Hall.
Pa City Hall spelade kompisen Fernando (DJ) och dar kan jag halla med om att det var battre musik. Dar vaknade dansgenen i mig till liv och jag pumpade som aldrig forr.

For att forklara begreppet bra musik sa kan man kort och gott saga Stureplan under de samsta timmarna, bara elektronisk musik som sager pump pump pump och ibland ett inslag av sirener som spr´nger  oronen.
Nu kan vi fortsatta.

Efter att ha dansat heeela natten och in pa smatimmarna (dvs. 04.30 ungefar) kande jag av min "jetlag" och jag och syster gick hem. Tydligen var detta nagot valdigt markligt som aldrog hant forut och folk hade fragat om Jonna var sjuk eftersom att hon gick hem sa tidigt. Men hey! Jag ar ju gamlig som lagger sig senast 2... och i 9 fall av 10 somnar jag vid 11 eller tidigare. Sa jag tycker att jag kampade pa bra. Och inte for att vara snall och stalla upp for syrran och hennes kompsiar och vara den dar som faktiskt kan festa lite, utan for att jag verkligen njot av att skaka rumpa till den "bra" musiken. For det var inget kladd och inget tafs utan bara dansa for sig sjalv och forsvinna in i musiken.

Nar vi kom hem sa gick jag och sminkade av mig efter att ha fatt en nattmacka och sen somnade Jonna pa soffan sa jag fick hela sangen for mig sjalv!

Imorse vaknade jag ovantat nog pigg och klarvaken klockan 10.56 och skuttade in i vardagsrummet och vackte min syster. Eftersom att jag hade ett fonster vid sangen som var frosigt kunde jag inte se ut, men det lat som att det sporegnade.. men efter att ha tittat ut pa riktigt sag jag att sa var inte fallet. Det var stralande sol och bla himel!!
In i duschen och vack Jonna igen och sen ut for att ata frukost i solskenet. Vi fick ga en bit for att hitta ett bord i solen men det var anda pa vagen till dit vi skulle. Vi hade namligen tank ta en tripp med linbanan upp till Montjuic men det var det tydlligen fler som tankt och kon var for lang. Sa istallet gick vi till en park och solade oss.
Sen kom molnen och da bestamde vi oss for att ga lite pa stan.
Vi kollade in i en vintagebutik och Jonna fyndade en t-shirtklanning och en kofta for €8. Jag hittade inget men det var kanske lika bra.
Sen motte vi upp hennes kompisar for lunch, och nu sitter vi har och ska hem och kolla pa film.

Nu tar tiden slut sa jag fortsatter med fler aventyrsberattelser en annan dag.

Imorgon ska vi pa cavaprovning en bit utanfor stan!

Hasta la vista!

Stress stress

Publicerad 2009-04-17 10:39:04 i Tänkvärt

Jag trodde att jag hade tvättstuga mellan 8-10.
Min tvättid började klockan 9.00
SOm tur var kollade jag det redan igår, men det gav mig inte mer tid idag för det.
Nu sitter jag alltså och väntar på att tvätten ska torka så att jag kan packa ner det som jag vill ha med.
Jga är visserligen klar med nästan hela packningen, men det är fortfarande saker som jag vill ha med som inte var rena.

Annars så har jag städat badrummet, diskat och varit på ICA. Jonna det finns inte leverpastej på tub.
Köpte en tranbärsjuice eftersom att jag känt mig lite basisk i kroppen (hehe) och fy bubblan vad jag avskyr juice. Färskpressad apelsin går an och äppeljuice tycker jag om... men all annan sån där tjock juice (jag tänker på Brämhults)
Det tog mig en kvart att få i mig 250 ml. För den kostade 20 spänn så tro inte att jag häller ut den!

Så nu sitter jag här med hallon och tranbär och äppelkoncentrat i mig (samma juice) och mår inte alls sådär superduperbra som det står på flaskan. Istället känner jag ett lätt illamående.

Iallafall så ska jag gå till tåget om en timme. Och tvätten är klar om 20 min så ja jag är lite stressad som sagt.

Ska plocka undan disken nu så att jag kommer hem till ett fint hem igen när jag kommer tillbaka :)

So long!

Dubbla budskap

Publicerad 2009-04-16 13:09:16 i Tänkvärt

En sak som är kul när man jobbar på ett globalt företag är det finns så många viljor.
Bland annat så finns det en chef som sitter i låt oss säga England som tycker att vi måste tänka kostnadseffektivt och att man ska spara på framförallt internrepresentationen.
Sen har vi en tradition på kontoret som säger frukost varannan vecka!
Samtidigt sitter en chef i låt säga Sverige som tycker att frukost är bra, och att vi är bra på att tänka kostnadssmart trots frukosten.
Och då blandar vi allt och bjuder in chefen från England till Sverige en frukost-fredag.
Hur agerar man då?
Som ovetande receptionist har man redan dagen innan beställt frukostvaror som vanligt.
Helt plötsligt får man ett mail som säger att det inte blir nån frukost imorgon.
Så ja. Vad är mest kostnadseffektivt:

1. Ät frukosten som vanligt och bjud Englands-chefen
eller
2. Ät inte frukost och spara den antingen till måndag eller släng allt?

Jag röstar på 1, men egentligen spelar det ingen roll eftersom att jag ska på semester och ändå inte är här imorgon :)

Chip-chop-kines

Publicerad 2009-04-16 09:31:51 i I mitt huvud just nu.

Jaha, idgar har vi alltså besök av kineser på kontoret.
Det lite lustiga är att de verkligen heter saker som man föreställer sig att kineser bör heta.
Som ett exempel har jag Zhong Rong. Hur kul är inte det?

Annars så har morgonen varit oerhört lugn. Jag har bland annat skickat in mina semesterönskemål och pratat med Patrik i telefon.
Har även fixat lite med att boka bord på exlusiva restauranger och annat skoj som VD'ar kan tänkas gilla.

Egentligen är jag lite stressad. Jag har skrivit packningslistan men jag har inte tänkt så vidare värst mycket på den. Jag har liksom tvättstuga imorgon på morgonen, så jag kan inte packa innan dess. Jag skulle kunna börja, men det känns bättre att ta allt på en gång så att jag inte missar något.

Sen så har min syrra krav på svenskheter också, så jag måste hinna till ICA och handla kaviar och leverpastej på tub, jag visste inte ens att det fanns.. men men. Jag kan cykla dit medan tvätten tvättas.

Sen tänkte jag åka till Arlanda och vara där en timme innan, men sen kom Patrik på att det kan vara kö till väskdroppen... jag reser alltid utan bagage nu (endast handbagage) så jag är van vid att checka in online och sen bara komma.. men nu måste jag ju faktiskt lämna in min väska och det kan ta tid. Det vet jag.. så nu ska jag åka så att jag är där vid 13 istället så att jag har två timmar.. då kan jag käka lunch på McDonalds kanske så är alla problem lösta :)

Är ni avundsjuka på mig?

Nu har jag samlat mig ;)

Publicerad 2009-04-15 10:04:51 i I mitt huvud just nu.

Nu är tiden inne för att berätta om påsken och vad vi hade för oss.
Jag kan sammanfatta med att vi har gått mycket! Och det är bra, speciellt med tanke på att vi även har proppat i oss massor av påskgodis.
Patrik kom ju till vår vackra hufvudstad på tisdagen, och då hade jag varit och jobbat och faktiskt förberett en romantisk middag och påskäggsjakt.
På onsdagen och halva torsdagen var jag tvugen att jobba så det hoppar jag över att skriva om.
Vi möttes iallafall i stan efter att jag jobbat min halvdag och så var vi inne på alla HM i hela stan utan att hitta skor i rätt färg och storlek.
Dessutom kom vi (jag) på att jag måste behärska mig och inte bli så upprörd av folk som har valt serviceyrket men inte är speciellt trevliga. Så det har jag börjat tänka på och ska bli en vänligare människa i och med detta.
Hur som helst så kom jag hem med ett två-pack strumpbyxor, så lite glädje var det ändå ;)

På fredagmorgonen väcktes jag av en hurtig Patrik. Jag och han hade bestämt att om solen sken när vi vaknade så skulle vi ut och springa!
Och självklart sken solen så på med joggingskor och träningskläder. Ut i det underbart vackra vädret och sen så fick Patrik uppleva min extremt dåliga kondis men vi kämpade på riktigt bra och var ute i mer än en timme och rörde på oss!
Very good.

Dagen ägnade vi åt inget särskillt och jag "bakade" misslyckade smördegsexpriment.
Patrik överraskade med Pizza och jag blev super-duper-mega-glad!
Vid åtta ramlade Helis in och Jenny med och efter ytterligare en timme ungefär  så kom Fisen också!

Vi kollade på Talang och sen spelade vi spel. Jag kom sist som vanligt, jag fattar inte hur jag kan vara så dålig på mitt eget spel. Men grejen är att folk skrattar innan de hunnit läsa upp mitt förslag, så jag får aldrig någon chans att någon ska gissa på mitt förslag och därmed kamma hem poäng = steg. (Vi spelade GalliMatias som är ungefär som Rappakalja fast med bilder istället för ord).
Med sista tvärbanan åkte mina fina vänner hem och jag och Patrik somnade ganska snabbt.

Lördag = påskafton. Vi skulle vara hos Ia klockan 14, så vi hann inte göra så mycket innan det var dags att bege sig av.
Jag hann visserligen få psykbryt eftersom att inga av mina kläder satt fint och jag kände mig oerhört ful. Tur att man har en pojkvän som säger att man är fin.

Hos Ia var det full fart! Mat i stora lass och härlig släkt som man träffar alltför sällan.
Vi åt sill och potatis och jansson (som jag lärde mig att uppskatta den här påsken) köttbullar, prinskorvar lax i ugn, gravad lax. Ja you name it, we ate it.
Efter en lång och härlig kväll tog vi sista pendeln hem efter att ha blivit utklassade i Chicago (iaf jag, Patrik var ganska bra).

På söndagen var det fint och härligt väder igen och Patrik hade kollat ut en promenadväg vi kunde ta! Vi gick från mig i årstaberg, över bron till södermalm, vidare längs med vattnet bort till skanstullsbron, över den och tillbaka hem via gullmarsplan och årsta. En riktigt skön och lång promenad som var välbehövlig efter påskens allt godis.Ganska bra sträcka va?

Hur som helst så var vi nöjda och inte alls speciellt trötta när vi kom hem.

På måndagen gick vi till Globen för att handla presenter till Patriks pappa och eventuellt kolla på en tröja till Patrik. Vi hittade en finfin skjorta till pappsen som dessutom fick en påse te. Tet luktade ljuvligt och jag ångrar fortfarande att jag inte köpte till mig själv också.
Jag hittade en kjol och en blus (blusen var på rea) som jag ska ha till Barcelna, kjolen var praktisk eftersom att den funkar som både hög-i-midjan-kjol och som vanlig.
Efter att ha avnjutit varsin burgare på McDonalds promenerade vi hem igen och sen var det jobbigt eftersom att Patrik skulle åka hem senare på kvällen. Jag tror aldrig att jag kommer lära mig att säga hejdå.
Usch nej, det är lika hemskt och jobbit varenda gång. Som tur är så löser sig det problemet lagom till hösten då vi flyttar ihop :) Oh yeah!

Okej jag känner att det räcker nu, jag antar att ingen utom dom gamla trogna läsarna har orkat läsa allt, men det bjuder jag på!

Otrohet!

Publicerad 2009-04-14 09:47:00 i I mitt huvud just nu.

Svart på vitt. Igår fick Patrik ett sms av okänt nummer:

"Nu Lasse har min man åkt. Så nu kan du komma. Jag är så... Nu ja du vet. Skynda dej. Kyss Eva."

En otrogen biatch som skickar sms till sin älskare när mannen lämnat huset!!

Självklart försökte vi ringa upp denna Eva från dolt nummer, men hon svarade inte och sen var mobilen avstängd.
Inte heller fanns numret på hitta.se eller eniro. Så Eva är en okänd otrogen bajsfru.

Synd att hon inte skickade till sin man istället för till Patrik.
Och jäkla tur att hennes älskare heter Lasse....!

Påsk-torsk

Publicerad 2009-04-14 08:31:46 i Tänkvärt

Nu är påsken över och jag är tillbaka på jobbet.
Det har varit en alldeles underbar ledighet, men nu sitter jag ensam igen och på fredag åker jag till Barcelona!

Snart skriver jag lite till.

Sleepy weepy

Publicerad 2009-04-09 22:52:01 i Tänkvärt

Jag och Pata har strax sett klart filmen på sexan. Benknäckarjänget tror jag att den hette.
Har väl halvslumrat mellan godisbitarna litegrann, men den är helt okej!

Imorgon ska vi antagligen springa en stund på morgonen, förhoppningsvis skiner solen och inte regnet.

Jag har ett plåster under foten, för jag råkade trampa ner rakt ¨på hårtorken!

Idag är det halvdag

Publicerad 2009-04-09 09:13:48 i I mitt huvud just nu.

Snart får jag gå hem :)
För idag behöver jag bara jobba till klockan 12. Det tycker jag är underbart skönt.
Det är fler här än väntat faktiskt.
Men de lär väl droppa av en efter en dom med. Precis om jag :D
Spelade just in ett påskmeddelande till telefonsvararen och min telefonröst var otroligt bra idag och jag blev nöjd på första försöket. Den ni!

Jag har jobbat rättså mycket redan, känns som att jag gjort klart dagens uppgifter...

Han är fin

Publicerad 2009-04-08 16:06:05 i I mitt huvud just nu.

Jag har ju inte skrivit något om Patriks ankomst än..! Dumma mig.
Men detr var jätteromantiskt och mysigt och jag är jättekär i honom!

Angånde åldrande

Publicerad 2009-04-08 16:02:29 i Tänkvärt

Jag och B satt och pratade om kändisar och botox och åldrande på lunchen.
Hon sa att Cameron Diaz faktiskt åldras och att alla andra verkar leva i en peter-pan-värld där botox gör jobbet!
Så jag var tvungen att kolla upp vad hon egentligen menade med att Cameron åldras, för jag har inte lagt märke till att hon ser sådär lastgammal ut. (det är ett ord som förekommer mycket idag märker jag)

Men jag googlade iaf bilder på Cameron från 2004 och från iår. Alltså för att ta reda på hur mycket "man" åldras på 5 år.
Hon är född 1972 vilket betyder att hon är eller fyller 37 år iår.

   

Hon ser ju faktiskt lite tantig ut i ansiktet, men på ett vackert tanigt sätt.
Om man istället då kollar på Jennifer Aniston som faktiskt Botoxat sig lite här och var så ser man att hon inte alls ser så himla värst åldrad ut. Men frågan är... vad är finast?

Bilderna nedan är också 2004/2009Jonna 24!

Publicerad 2009-04-08 10:57:06 i I mitt huvud just nu.

Idag fyller min fina storasyster 24 år!

Grattis Grattis!

Det var lite lustigt imorse för att mamma hade planerat att hon och jag skulle ringa tillsammans och sjunga för Jonna... så jag hade berättat för mamma hur man gör med R3 och sånt.
Så vid 7-tiden ringde min mor och skulle sen försöka koppla in syster.
Första försöket gick strålande och vi sjöng hela sången tills vi förstod att det bara var jag och mamma i luren :)

Så vi försökte igen och den här gången gick tydligen telefonsvararen på, för nu var vi tre med i samtalet (man hörde tre-pipet) men det var fortfarande bara jag och mamma med i luren. Så vi babblad en stund och jag antar att det måste varit ganska lustigt för Jonna att lyssna av det meddelandet. Haha.

Jag ska ringa henne senare idag och säga grattis på riktigt. Så att hon hör det.

Lite åldersnoja får jag också när jag inser att min storasyster fyller 24 = nästa år blir hon 25.. aj aj aj.
Det betyder att jag snart är lastgammal jag med.

Ja hua mig. Tur att hon alltid kommer att vara äldre ;)
Ska nog ringa henne nu på en gång faktiskt, innan jag glömmer bort det där Mickan sa ;)

.

Publicerad 2009-04-07 13:52:33 i Tänkvärt

Andra halvan har börjat och på lunchen fick jag med mig alla andra över på min sida att tycka att det är fredag idag!
Dessvärre kan jag inte stänga klockan 16 för det. För även om man hemskt gärna vill att det ska vara fredag så är det bara tisdag.
Det kliar i mina ögon.

DN-listan

Publicerad 2009-04-07 10:58:59 i Fakta

Jag blir hemskt bestört när jag inser att "Den så kallade DN-listan har gått som en löpeld genom blogg-Sverige, och jag ska väl inte vara sämre!" skrivs på Bobbans blogg. Hur har jag kunnat missa det?!?!?!

Favoritgata: 5th avenue
Favoritdrink: Appletini
Äter lyxmiddag på: Lyxrestaurang!
Bästa mikromaten: Keldas tomatsoppa.
Favoritförort: Bandhagen (tha hood)
Fikar gärna på: Jobbet
Bästa lunchställe: McDonald's.
Bästa konsertlokalen: I källaren hos mor.
Här bjuder jag pappa på middag:
Senaste Stockholmsupptäckt: Det finns enligt Helle vatten i Gamla Stan.
En bra gåbort-present: En personlig sak.
Läser just nu: "En doft av apelsin" av Joanne Harris
Favoritmärke: Skoavtryck
Favoritskor: Tygskor eller sommarskor
Motionerar: 3 gånger i veckan! Pepp pepp!
Mest överskattade affär: SOUK (jaa faktiskt, man går alltid dit och tror att man ska hitta något, men det gör man inte!)
Det dyraste jag köpt: Ja det var väl min utbildning i USA?
Favoritprodukt på Systemet: Har ingen favorit
Favoritprodukt på Apoteket: Den rosa ansiktsserien.
Lyssnar på: Musik.
Bästa förfestmusiken: Något svängit man kan sjunga med till.
Senast gnolade: Jag visslar med i musiken just nu!
Senast köpta skivan/-låten: Jag vann absolut music 59, så det räknas väl?
Mitt sämsta köp någonsin: Säkert något dyrt som jag sedan knappt använde.
Dansar helst till: Svängig musik man kan sjunga med till.
Senaste fyndet: Tre ljusstakar på myrorna för 80 kr!
Senaste secondhandfyndet: haha tre ljusstakar på myrorna.
Fulaste klädfärg: Rött är svårt på mig.
I DVD-spelaren/datorn: Jag har slutat ladda ner.
Användbar pryl: MasterCard
Mode jag aldrig vill se igen: Flower-power.
Värsta huvudbonaden: Tupé eller fult isatta extesions.
Bästa huvudbonaden: Snygg mössa på vintern
Favoritacessoar: Örhängen
Hejar på/håller på: Oss.
Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Jag somnar.

You can call me ms Påskhare.

Publicerad 2009-04-07 10:22:14 i I mitt huvud just nu.

Jag har hoppat runt (bokstavligt talat) på kontoret och delat ut godis från ett enormt påskägg.
Har nog aldrig tidigare känt mig så uppskattad bland kollegorna :)

Idag går det segt, jag bara väntar på att klockan ska bli 17 så att jag kan rusa till tåget och åka till centralen för att möta upp my baby darling.
Fast att det skulle kännas segt idag hade jag ju redan räknat ut igår. Och man får ju göra det bästa av situationen. Kanske ska ta mig an att städa någonstans. Kan bli ritkigt långdraget om jag sätter igång med tillexemel "skräpet" i kapprummet eller borta vid bakdörren.
Fast det är svårt att städa när man inte vet vad man får slänga och vad man måste spara.

Så bäst är väl om jag bara sitter här på min rumpi och proppar i mig godis ;)

På tal om godis så gick det otroligt bra att träna igår! Jag var till att börja med helt ensam på tjejgymmet och fick knäppa med fingrarna så att lampan tändes. Men sen kom det mer och mer folk och tillslut dök Kim upp :)
Jag tycker att det är kul att ha en träningskompis som håller koll på mig om jag går och tränar, för då kan jag inte låta bli att gå dit! Fast det har jag inte gjort hittills heller. Bara när det var APT. Den VL APT'n.

Äsch nog med text. Nu vill jag ut i solen :D

Busy woman

Publicerad 2009-04-06 16:26:26 i I mitt huvud just nu.

Tänk om det skulle varit jag som var det.
Idag har jag haft katastroflite att göra. Ja för att vara ärlig så ägnade jag mig åt fakturor i ca 40 minuter. Sen var det klart. Men jag har gjort massa viktiga andra saker. Som till exempel så har jag gjort en hemlig grej och sen så har jag suttit och spanat på folk på facebook som jag inte känner men av någon underlig anledning är kompis med. Så jag tog bort några också. Hittade en gammal skolkamrat (absolut inte kompis) och jag vet att man inte ska skratta åt hur andra ser ut, men hon var sig lik. Ingen fula lilla ankungen där inte. Eller åtminstone hade hon inte blivit svan än.
Elakt men ack så roande.
Försökte mig på att hitta gamla människor från gymnasietiden också, men efternamnen står inte med och jag minns inte vad alla hette i efternamn så jag hittade inga.
Konstigt att jag minns vad alla i min låg, mellan och högstadieklass hette i efternamn men inte dom från min "stora" gymnasieklass. Jättemärkligt när man tänker efter.
Om ca 40 minuter slutar jag för dagen och då ska jag iväg och bodybumpa lite. Egentligen lockar det vackra vädret mer, men jag var ute en sväng på lunchen så jag får helt enkelt offra lite solljus.
Efter träningen ska jag hem och fixa inför imorgon. Jag har gjort en del föreredelser men ska fortsätta med det under kvällens gång.
Imorgon kommer jag att vilja gå från första stund när jag kommer på morgonen. För jag vet ju att jag får träffa Patrik så fort jag har slutat!
Iallafall så är det sista avsnittet av "Familjen annorlunda" ikväll och sen är det även "Spårlöst".
Som någon på jobbet påpekade: Petra du verkar titta väldigt mycket på tv.
Ja så är det tyvärr. Sen jag flyttade hemifrån och fick fri kontroll över tvkontrollen så kollar jag mycket mycket mer än jag någonsin gjort. Fast det kan ju bero på att jag bor själv och inte har n¨ågon att prata med och att min dator typ inte fungerar.
Schwoop. Nu måste jag ju äta mellis!

Konst by me

Publicerad 2009-04-06 15:15:36 i I mitt huvud just nu.

Ibland (ofta) när jag inte har något att göra på jobbet så skapar jag konst.
Egentligen tänkte jag bli känd och tjäna pengar på min idé men nu delar jag med mig av den.


  

Nå vad tycker ni?

Det finns en del att se fram emot

Publicerad 2009-04-06 09:37:35 i Tänkvärt

Ja det gör det faktiskt.
Till att börja med så vill jag fylla år. Jag älskar att fira födelsedag när allas uppmärksamhet är på MIG!
Fast man kan ju inte flytta på sin födelsedag så jag får vänta till i sommar.
Under tiden kan jag längta till imorgon.

Härliga söndag!

Publicerad 2009-04-05 15:06:08 i Tänkvärt

Idag har jag gjort ALLT som jag skjutit på alltför länge!
Jag har städat hela lägenheten och genomvädrat den, diskat undan all disk som blivit en hög efter några dagars slöhet.
Tvättstuga mellan 12-14 och givetvis var en maskin trasig (det är ofta så när jag har tvättstuga) men jag klarade mig på mina två timmar så nu är all tvätt vikt och instoppad där den ska vara.
Lagat mat så att jag har till matlådor framöver har jag gjort också. Hittills bara lasagne (som jag aldrig lagat förr och den blev jättefin! hoppas att den är god också, har inte smakat) men jag ska göra en till maträtt, har inte bestämt mig för vilken än bara.
Gått iväg med plast-, pappers-, glas- och metallförpackningar och sorterat tidningarna försig.
Ja jag känner mig riktigt huslig.
Och nu kan jag med glädje och utan prestationsångest se fram emot TISDAG då min älski kommer!!!
Yiihaa!

Ska fixa mina naglar snart också, dom har behövt omvårdnad nu ett tag, men jag har inte haft någon som helt lust. Jag har känt mig ensam. Men nu är det inte långt kvar tills två blir en och ja... då vill man ju vara fin :D

Våren är här

Publicerad 2009-04-03 09:47:29 i Tänkvärt

Solen lyser och Petra nyser!
Det är fint väder ute och alla ser så glada ut och ler mot solen.
Pollen är värre än nånsin för min del och jag har haft rinnande ögon och atchos i flera dagar, tills jag fattade att det inte var förkylning utan allergi och köpte allergitabletter. Och nu mår jag prima skinka jepp jepp!
Jag föredrar sommaren framför alla årstider men jag måste ändå säga att våren tar mig med storm!
Wow alltså, efter all snö och allt slask så var det verkligen det här som Stockholmarna behövde!
Snacka om förvandling!

Att skriva på engelska

Publicerad 2009-04-02 15:51:27 i Tänkvärt

Jag saknar att skriva uppsatser på engelska (och på svenska med för den delen)
Men man tappar språk så fort, och glömmer regler hit och dit.

Nästa vecka, på måndag ska jag börja läsa franska igen om det finns att låna på biblioteket här i Sumpan.

Mais Oui!

A tôt l'heur (eller hur det nu stavas)

Mjukare än snöflingor i april

Publicerad 2009-04-02 10:46:09 i Tänkvärt

Hungrig är jag. Magen skriker efter mat.
Ska äta soppa och plättar idag. Gjorde det igår med, men idag är det ju torsdag så man ska ju i princip äta det.

Igår fick jag ett psykryck på APTn. Rätt som det var så tyckte jag att Li och Andreas blev suddiga och att jag inte kunde fokusera med blicken.
Jag fick sitta och maniskt upprepa för mig själv: Petra det är ingen fara, du mår bra.
Efter ca tre minuter som kändes som en evighet så fick jag tillbaka lugnet.
Undrar varför jag får sånna hjärtklappningsryck a.k.a. psykryck ibland.

Oftast brukar jag bli skrajare och få svårt att andas också, det kallas panikångest har jag hört.
Men det har inte hänt mig på en väldigt lång tid så jag får vara glad!
Det har inte hänt mig ofta alls för den delen, men man minns känslan i flera år efteråt och är lite rädd för att få känna den igen.
Därför måste jag uppmana mig själv att andas när jag känner att sånna ryck är på ingång.

Hål i skorna och jag går i ösregnet.

Publicerad 2009-04-02 08:48:07 i I mitt huvud just nu.

Ibland så känns det bara trött.
Som nu.
Jag vill att solen ska skina och jag vill att sommaren ska komma.
Nu känns det bara grått ute.
Igår när jag kom hem från en för övrig ganska ML arbetsplatsträff så lös det i hallen.
Jag släcker alltid lampan så jag blev skraj / förväntansfull.
Tänk om någon var där? Tänk om det är Patrik!
Fast jag pratade med Pata i telefon, och det var ingen i min lägenhet (som tur var nu när det inte var Patrik)
Men ändå så kändes det lite läbbigt, jag var nästan helt säker på att jag hade släkt lampan när jag gått på morgonen.
Så kollade jag på tv och skulle borsta tänderna, hör ett "bonk" som att någon lyft upp ett glas och ställt ner det igen med en viss kraft.
Blir skraj igen och tänker att det kanske är någon som står och trycker nånstans. Så jag smyger runt i lägenheten och lyssnar och öppnar garderobsdörrar.
Tillslut kollar jag under sängen.
Det var ingen där. Och inte någon annanstans heller. Sen skulle jag sova och då var jag glad att Pata skickade ett vakande sms som gjorde att jag fattade att det bara var grannarna som väsnades och inte någon gömd i min lägenhet.
Sov faktiskt väldigt bra sen på natten. Annars när jag hört läskiga ljud på kvällen brukar jag vakna av läskiga ljud på natten också.
Jag längtar till på tisdag när Patrik kommer :)
Fast inatt ska jag inte heller sova ensam eftersom att jag ska barnvakta lillebror som ska sova över! :D
Det har han inte gjort förut så det ska bli kul, jag har tänkt att vi ska se på Bolt, men vi får se vad han säger.
Först ska vi gå på McDonald's iaf. Perre bjuder eftersom att jag åker till stan och möter dom!
Weeiihaa.

Måste komma på något

Publicerad 2009-04-01 15:49:05 i Tänkvärt

Jag har inte lurat någon än, aa förutom statusen på facebook, men den verkar ingen gå på.
Måste komma på någon smaskig lögn... som att jag har fått nytt jobb eller nåt.
Eller kanske att jag fått tag på en lägenhet i Malmö.

Nej det vore dumt att skoja om sånt.

April

Publicerad 2009-04-01 10:12:21 i Tänkvärt

HAhaha... läste detta i tidningen i morse och skrattde högt för mig själv :)

SLs nya regler

Äsch!

Publicerad 2009-04-01 08:46:23 i Tänkvärt

Idag flyttar AB och hennes present har inte kommit fram!

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela