Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Nyårslöften 2010

Publicerad 2009-12-31 15:20:11 i Tänkvärt

  • Verkligen försöka låta bli att äta godis
  • Gå ner 5 kg
  • Komma iväg på en solsemester med Patrik

 

Summering av 2009

Publicerad 2009-12-31 15:18:04 i Tänkvärt

Jag tänkte summera året som gått.

I januari kollade jag upp flyttfirmor och jämförde priser för en eventuell flytt till Malmö i augusti....
- AnnBritt åkte till Canada och Patrik började skolan.
Tragiskt nog dog min fisk Bettan och jag bestämde mig för att inte köpa nån ny. ATt ha fisk var tydligen inte min grej....
-AnnBritt hävdade även att hon ville ligga med mig, vilket jag avböjde ;)

I februari bestämde jag mig för att bli blond och köpte en blondspray. Detta gav dessvärre inget resultat.
Jag hittade en klocka som var lila och som jag gillade (den 10/2). Jag hade inte heller speciellt mycket att göra på jobbet så jag var med i diverse tävlingar och vann i februari två biobiljetter.
Det jobbigaste som hände var att jag var hos doktorn eftersom att jag hade sån satans magvärk. Han sa åt mig att prutta.

Mars månad var en vårmånad och jag köpte ett årskort på Fitness24Seven som jag fortfarande tränar på! Mycket bra köp, men en hemsk väntan på det. Jag skaffade mig en rosa fin mobil som jag verkligen älskade.
Jag sökte även till Malmö Högskola och Mickan och Oggy fick Vera!

I april var jag och hälsade på Jonna i Barcelona. Det var även där och då jag blev väskryckt och blev av med mobilen jag jsut köpt, kamera och plånkidonka.
Väl hemkommen insåg jag att jag utöver stölden fått med mig någor hem, nämligen matförgiftning... så jag var sjukskriven i 1,5 vecka och ja jag vill aldrig mer behöva ta avföringsprov.

Maj var lite annorlunda på många sätt. Bland annat så samlade vi in BH'ar till kvinnor i U-länder på jobbet och det väckte debatt.
Annat som hände på jobbet var att Christina trodde att jag låg avsvimmad på toan. Egentligen satt jag och fikade med Balsam.
Det sista avsnittet av Prison Break sändes och Petra köpte sig en rosa, fin dator.

I Juni var det sol och sommar och personalfest där jag lärde mig hur man spelar boule på riktigt. Jag bantade med hjälp av ISO-dieten och gick ner 4 kg på en vecka. Hade sedan semester och var i Berlin och gick upp de kilona jag precis hade tappat.
När vi kom hem fick vi reda på att Michael Jackson dött och jag fick panik och ville inte tro att det var sant.

Juli var månaden åd jag fick reda på att jag kommit in på Malmö Högskola och att jag verkligen skulle börja plugga! Det var också en månad fylld med sömnsvårigheter och tillslut fick vi en lägenhet på Rönnen i Malmö!
Jag fyllde även 23 år och hade ett dunderparty.. haha typ.

I Augusti kom Trini på besök och jag slutade jobba. Den 25/8 köpte jag den lila klockan jag suktat efter sedan den 10/2. Flytten från Stockhgolm till Malmö gick och mina föräldrar fick träffa Patriks päron för första gången.
Skolan började och jag var ruggit nervös men träffade några fina tjejer redan första dagen :)

Den 1 september flyttade vi in i vår egen lägenhet och jag kunde äntligen packa upp mina kläder. Det var även den här månaden som jag gick ut i Malmö för första gången i sällskap av mina nyfunna fina vänner. Jonna kom och hälsade på och vi hyrde en bil som jag körde till Halmstad för att hälsa på Ronja och Stina och Lillian som hamnat på sjukhus!
Jag färgar håret brunt och inser att bruntetter nog har roligare trots allt.

I oktober skaffade jag abonnemang och kunde anses som lite mer vuxen. Jag fick underkänt för första gången i mitt liv och ja, jag var helt förstörd. Men jag ryckte upp mig tillslut och jag och Patrik åkte till Danmark och Köpenhamn och jag fick gå på det riktiga Ströget!

November var en kall månad och årets första snö föll över Malmö den 4:e. Jag vaccinerade mig mot Svinis och jag svimmade nästan efteråt. Jag och Patrik firade 2 år som par den 17:e och dagen efter fyllde Ia 70 år! Fick det glädjande beslutet att jag klarat omtentan och livet kunde gå vidare.

Årets sista månad, december började fint med att AnnBritt kom till Malmö som första Stockholmskompis och hälsade på. Detta gav mig ny kraft i vintermörkret och min befarade höstdepression. Jag var lite psykist störd ett tag och trodde att Tjoffsan flyttat in (dvs att en råtta bodde i vårt badrum).
Jag köpte mig en ny mobil och jag hittade Håkan-låtar jag aldrig tidiagre hört. Julafton var jättefin och jag fick massor av fina klappar.
Nu avslutas året med nära och KÄRA i Stockholm.

God Jul Petra önskar Ia

Publicerad 2009-12-30 17:38:21 i Tänkvärt

När vi var i Globen passade vi på att köpa min julklapp från min arma mormor som inte hunnit julklappsshoppa till utanför-Stockholm-boende-barnbarn. Jag hade fått en slant som jag skulle lägga på just den här julklappen :)



No more muffinskaka!!!

El Maco är tillbaka :)

Publicerad 2009-12-30 14:37:31 i Tänkvärt

Jag och Patrik har bestämt oss för att äta lunch på McDonald's. För att El Maco är tillbaka :)
Mmmm gott gott! Detta gör dock att vi måste åka till Globen, det är visserligen helt okej med tanke på att vi ändå skulle och handla.

Det känns som att nyår kommer bli suveränt! Först och främst så blir det tre-rätters hos Sofia och Marcus och sen blir det party-party hos Sara!
Efter omröstning av Mamma, Helis, Sofia och mig själv så slutade det 3-1 till paljettklänningen. Efter att jag provat den ordentligt utan jeans under gick jag över till the dark side och den vann slutligen med 4-0.
Så paljett it is.

Patrik hade även med sig ett par extremt coola partyhattar som hans kära mor skickat med. Tack Eva :)
Så imorn kommer vi att vara coolast. Som vanligt... ;)

 

Nu har han fått sin PUK-kod så nu ska vi draaa till Globen och McD :)

(Det märks att jag är sugen och hungrig va?)

Hos Ia

Publicerad 2009-12-29 15:22:34 i Tänkvärt

Sitter hos min mormor Ia och har fått både lunch och efterrätt. Smaskens filimaskens!
Börjar smått fundera på att röra mig hemåt, eftersom att jag tänkt ringa Mickan och komma och hälsa på hos henne men ändå komma hem till sju.

Tycker att alla kan skriva något uppmuntrande till min fina vän Frida som är deppig.

Ja.. och sen måste jag ringa Sara och styra upp nyår, så att vi vet vad som gäller :)

Minusgrader!

Publicerad 2009-12-29 10:10:32 i Tänkvärt

Alltså jag var just i köket och kollade på termometern. Minus 10 grader!
Ska strax göra mig iordning och åka till min mormor. Ska bara ringa först och kolla så att de är hemma.

Mmmm det är varmt och skönt under täcket, vill helst ligga kvar hela dagen, men har sett att mamma köpt hem mitt favoritpålägg så frukost lockar!

Snön

Publicerad 2009-12-28 17:38:43 i Tänkvärt

Glömde skriva att det är fullt med snö. Så mycket att jag inte kunde dra väskan....

Hemma hos mams :)

Publicerad 2009-12-28 17:37:54 i Tänkvärt

Sitter i soffan i le hood.
Tåget var som väntat försenat. Så man ska inte stresa. Stod i Lund en timme ungefär eftersom att jag ville ha tid att hitta till rätt spår så valde jag att komma tjugo min innan avgång istället för tio min. Man vet ju aldrig om det blir förseningar på bussen... men icke. Var i Lund redan 09.05 och tåget skulle gå 09.30.
Men tåget kom inte förens 10.10 = jag stod ute i en timme och huttrade.

Men väl på tåget så var det ganska nice till en början.

Satt ensam i min kupé och kollade på film....

Tills det hoppade på jobbiga människor i Hässleholm. En pappa med dotter som skulle upp och gå runt hela tiden. Inte så jobbigt tänker ni, men det var en trång kupé.

Men de gick av och på kom en man som såg ut att lukta alkohol och som sedan direkt gick till restaurangvagnen för att köpa en öl. Han hittade en liksinnad mittimot honom i kupén och de två babblade hela resan.
Själv såg jag lite på film och lyssnade på Håkan och läste lite i min julklappsbok.

Resan gick faktiskt snabbae än vanligt, men det kan bero på att jag sov från Linköping och förbi Norrköping utan att jag märkte att jag somnat förens jag vaknade ;)

På vägen hem hookade jag upp med Helis och vi gick hem till henne en sväng så att vi kunde öppna julklapparna :) Fick ett modernt Stockholms-armband som matchar Stockholms-skorna. Fick öven ett nagellack.
Kommer bli hur snyggt som helst!

Sitter  nu i mammas soffa och det luktar "hemma" och allt känns som vanligt. Snackade med mamsen nyss och hon ska gå lite på stan innan hon kommer hem. GÖr inte nåt, för jag har ätit så mycket godis att jag är mätt.

Ikväll ska jag träffa Fisen och Helis och kanske Mickan och Vera. Vi får se var vi ska vara och vilka som dyker upp :)

Hopp i säng!

Publicerad 2009-12-27 23:17:42 i Tänkvärt

Strax ska jag gå och lägga mig, men först har jag lite att fixa och trixa med inför imorgon. Jag ska gå hemifrån ungefär halv åtta. Lite tidigare för att vara på den säkra sidan.

Har packat allt utom det som jag ska ha ikväll och imorgon bitti.

Oftast nu för tiden här hemma så ser det ut såhär:



Och om man jämför med går gamla tv som står i skamvrån nu så är vår nya tv ganska platt.


Jaaa, eller hur? Men om man jämför med julklappstavlan som hänger på väggen så känns tv'n ganska liten ;)

Som ni kanske ser så har vi inte efter-jul-städat, men jag tycker att Patrik kan göra det någon gång under de två dagar som han är i Malmö och jag i Stockholm innan han också kommer.
För ibland måste man ta en paus från Fifa 10.

Dessutom har jag precis diskat årets kanske största disk! Jag fattar inte hur vi kan använda så många glas per dag. Och Patrik använder typ inte ens glas, för han har en flaska som han föredrar = jag har använt alla glasen. Hur lyckas jag? Och varför kan jag inte bara ställa glaset på bordet istället för i diskhon när jag druckit klart?

Ja mycket märkligt gör man. Som när jag är ensam hemma och låser toadörren. Varför? Vem tror jag ska komma in?

Jaja. Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng!

Tjing tjong!

Det går alltid lika bra.

Publicerad 2009-12-27 15:44:29 i Tänkvärt

Imorgon på tåget kommer min matsäck att bestå av:

Joggi Yalla
Stekta prinskorvar
Lösgodis
Julmust
Mandariner
Kaffe i termos
Möjligen lite julskinka

Sagt och gjort

Publicerad 2009-12-27 13:33:03 i Tänkvärt

Jag och Patrik impulsshoppade en platt-tv på rean. Bra tycker vi.

Just nu sitter jag och väntar på att tvätten ska bli torr. Sen ska jag packa. Imorgon lämnar jag lillstan och drar till storstan ;)
Min packningslista är inte så detaljerad som den brukar, är inte så taggad på att packa ner massa saker i en väska. Men men, kläder måste jag ju ha med mig.

Tåget imorgon är fullbokat. Undrar om det är färre vagnar än vanligt eller om det kommer vara tjockt med folk?
Eller det spelar ju ingen roll egentligen, för även om det är färre vagnar så finns det ju lika många säten i en vagn...

Äsch jag är inte riktigt här i huvudet.

Full Rulle - Kanelbulle.

Publicerad 2009-12-27 00:58:02 i Tänkvärt

När jag jobbade ute på Djurgården när jag var ca 15-17 år eller nåt sånt (i olika perioder) så fanns det lite olika stammisar. Bland annat en som hette Tom-Tom och som var lite kokko. Han sa alltid under lunchruchen att det var Full Rulle - Kanelbulle.
Ganska kul uttryck, och passande.

Idag har det varit fart och fläkt. Började med att jag återigen vaknade av surret från nya Xbox 360 som en viss kille här hemma. Masade mig upp och in i duschen. Var oerhört tjurig eftersom att jag inte hittade nån mat hemma. Tryckte i mig en mandarin och sen en marshmellows (?) och sen begav vi oss till Mobilia (som ligger mitt i Malmö enligt reklamen, enligt mig ligger det långt borta). På vägen gjorde vi ett stopp på mmmm McDonalds och jag blev genast mycket gladare!

Så vi traskade slutligen in på Siba, var där i en kö i ca 30 minuter och i en annan kö i kanske 10 min. Fick ingen hjälp och klockan tickade iväg, så vi gav upp precis innan min nyfunna mcd-glädje började rinna av mig och mitt "var-är-servicen-på-väg" rinna på.
Så det blir att cykla dit imorgon igen. Och kanske impulsköpa en tv. Vem vet?

Iallafall så blev vi upplockade utanför huset och sen var det full färd mot Höllviken via Åkessons. Var på kalas och åt god mat och tårta och massor av godis!
Sen bestämde vi oss för att följa med till Familjen Å för att spela lite på deras nya, svarta, snygga Wii.

Det var skitkul! Jag var bättre än jag trodde att jag skulle vara. Eller iallafall på vissa grejer. Cykling var ju inte direkt min grej. Men basket och pingis var kul! Ja och det andra med. Vi spelade nog i tre timmar minst. Sen JOGGADE vi hem. Eller halvvägs typ iallafall. Eller ja, från övergångsstället till rondellen. Typ. Men ändå. Det var ansträngande. Men bra för Patrik att öva inför broloppet ;)

Nö hurrnini, nu ska jag väl ta och gå och borsta tänderna så att jag kan gå och lägga mig. Måste upp i ottan imorgon. Ska vara mitt i Malmö (än en gång, enligt reklamen - lååångt bort på andra sifdan stan enligt mig) klockan 10 när de öppnar imorn!

Ciao!  

Julklapps.

Publicerad 2009-12-25 00:44:48 i Tänkvärt

Alltså seriöst. Jag har inte fått så många julklappar som jag fick idag sedan jag var liten.
Och väldigt fina!

Finanskrisen, ta dig i rumpan! ;)

Imorgon kommer det lite bilder.. fast granen kan ni få se redan nu.

'

God Jul!

Publicerad 2009-12-24 13:28:12 i Tänkvärt

Sitter och tittar på när P slår in den sista (tror jag) julklappen.
Har ingen julkänsla alls idag. Pratade med mamma, hon sa samma sak.
Kanske kommer den när jag ser granen och alla julklappar?

Känner mig inte helt 100 heller. Lite krasslig och nysig. Men det går förhoppningsvis också över.

Nu är klockan halv två, ska väl gå om en timme ungefär.

Har fått massor av fina jul-sms redan :) Första kom från andra sidan av Jenny (och Johanna). De ligger ju 11 timmar före så mitt i natten skulle de äta sill :)
Mycket glad blev jag när jag fick det sms'et!

Sen trillade det in ett från Fisen och ett från Helis och sedan några från Lojsan och Jossan!
Och fler lär det bli. Enligt facebook har jag ju 170 vänner... haha.

Nä hurrnini. Nu ska jag gå på en liten klappjakt med mig själv och sen kanske diska (även om jag paxade att vara nummer två på att diska, men P ligger lite efter i tidsschemat)

Så från mig, till er alla: En riktigt God Jul!

Ps. Det var inte meningen att låta så bitter i inlägget. Jag är glad.

Jullov!

Publicerad 2009-12-22 14:54:19 i Tänkvärt

Nu är redovisningen över och den gick bra! Lite snubblingar på orden å sånt, men ändå. Det är jul!
EFter skolan fick jag krama alla hejdå och jag tänkte inte på det då, men det känns lite tomt på nåt märkligt sätt.

Nu ska jag strax sätta igång och julstäda. Kanske följer med sen när P ska iväg och bygga pepparkakshus, det beror på hur mycket jag har städat och sånt. Sen har jag inga skor som passar vädret. Mina stövlar läcker in och mina tygskor läcker in och så har jag de med klack.. men det är ju halt med klack. Dumt Petra, tänk smartare nästa år. Eller köp två par skor och varva mellan dem. Så slits de inte lika myket.
Får se hur mycket pengar jag får över imorgon efter alla (jag har en hel hööög) räkningar!
Måste ju köpa en nyårsklänning också. Så skor får tyvärr inte högsta prio. Men jag vet att DinSko brukar ha ganska jättebra mellandagsrea. Ska nog kunna hitta ett par skor för under trehundringen.

Snön har börjar vräka ner igen! Jag och Martina diskuterade i skolan precis innan jag gick att det inte kommer vara nån snö på julafton eftersom att snön höll på att smälta bort just då. Tji fick vi! (tur) För nu kommer det som sagt ny snö :)

Snart är det jullov!

Publicerad 2009-12-21 21:05:26 i Tänkvärt

Imorgon klockan 8.15-12.00 är sista grejen i skolan, sen är det jullov!!!
Fast helt ledig blir jag inte, ska ha tenta sen i mitten av januari, så lite kommer jag att behöva läsa.

Men mmm vad jag längtar efter julmaten! Och julklapparna :)

Nu är alla julklappar inhandlade, förutom två, men de ska Patrik fixa (hoppas jag). Så imorgon klockan 9.05 så har jag och Frida redovisat vårt och då är det ju typ jullov, men jag ska så klart stanna och lyssna på alla andra också.. men no more press.

Idag var vi i skolan och fixade powerpointen + gjorde lite annat, och det har blivit så lyxit att bussen stannar utanför huvudentrén! Förut fick man gå från centralen. Snakca om skillnad!

Ska ta och ordna lite nu inför morgondagen.

To Do

Publicerad 2009-12-20 22:32:53 i Tänkvärt

Boka resa till Stockholm (X)
Kommer den 28:e klockan 14.58 om allt går enligt planen.

På besök i Hjäääruup.

Publicerad 2009-12-20 19:16:00 i I mitt huvud just nu.

Jag, Patrik och Frida åkte idag pågatåget till Hjärup för att gå på julmarknad!
Marknaden var inte världens bästa, men vi passade på att hämta och lämna julklappar hos Mags och Loa :)

Jag och Frida, glada att änligen vara framme ;)


Jag och Patrik på stora gågatan i Jakriborg!


Frida härmar Johan Glans ;) (hjääruup)


Och i Hjärup hade det kommit MASSOR av snö!


Och när tågen swischar förbi så bara spruuuuutade det snö!

Nu ska jag smaka på min muffinskaka...........

I-landsproblem.

Publicerad 2009-12-20 19:03:18 i Tänkvärt

Aaaah varför i hela fridens namn måste de göra de snygga muffinsformarna så fruktansvärt värdelösa??
Det här är typ 7:e gången mina muffins rinner ut på plåten för att formarna är så klena!

Nu blir det en jäkla kaka istället!

Alltså I love it!

Publicerad 2009-12-19 23:49:06 i Tänkvärt

Jag ääälskar när man hittar låtar som bara liksom säger PANG! i hjärtat.
Håkan-låt som jag på nåt vänster lyckats missa. Tragiskt. Den är nämligen fin!
Jag bjuckar på den här, så att alla kan ta del av min kvällslycka.



Har btw haft en mycket angenäm kväll med les flicks!

Snöängel :)

Publicerad 2009-12-18 21:47:36 i Tänkvärt

Yes! Jag har gjort årets första (om man inte räknar i början av året, så okej säsongens första) snöängel :)





Sen på väg upp till fyran så stannade hissen så att jag fick ringa till larmcentralen! Läskigt! Tur att Patrik var med.
Vi Satt nog fast i ca 3 minuter....!

Julklappsshopping

Publicerad 2009-12-18 20:26:47 i Tänkvärt

Ja så jag tog mig till stan iallafall, åkte gratis buss dit och promenerade hem.
Har köpt fyra julklappar idag, men tyvärr har jag ändå 5 kvar för jag byggde liksom på... istället för att köpa till de som jag har kvar.
Fikade iallafall med Louise och Zandra, så helt ensam var jag inte på stan. Men sen började de gå i alldeles för lockande affärer (H&M) så jag gick hem!

Var inne på Hemköp vid Värnhem och jag måste bara berömma deras service! Först så frågade jag en kille efter en grej. Han sa att han skulle hjälpa mig att kolla. Men han kunde inte hitta, men påpekade att han inte var så bra på just de produkterna. Så han gick och hämtade en annan kille, som i sin tur ansåg sig ganska bra men inte tillräckligt bra för att veta om det fanns eller ej. Så han ringer till en tredje kille som har stenkoll. Dessvärre snackar snubbe 3 i telefon, men kille 2 ser honom och springer bort för att fråga. Springer sedan tillbaka till mig för att meddela att om snubbe 3 säger att det inte finns så finns det inte.
Men tack ändå! Här sätter man igång hela markpersonalen! Och de springer åt mig! Det kallar jag service! I allra högsta grad! Och oj så glad man kan bli när folk anstränger sig för ens skull!
Speciellt med tanke på hur servicegraden bara sjunker och sjunker. Jag tror att jag ska bli stammis på Hemköp istället för Willys. Synd bara att Willys är så mycket billigare...!

Om en stund (hoppas jag) ska jag och P ut i snön och göra snöänglar. Jag ska! Tack Sara för pepptalk i kommentaren!
Vi ska även köpa lite fredagsmyyys.
Fett störigt när jag kom hem idag och insåg att de julklapparna som mamma skickat till oss hade kommit, och jag som just hade varit på Hemköp (där hämtar vi våra paket). Så tro det eller ej, men jag bestämde mig för att vänta med att hämta paketet till imorgon. Allt blir så mycket jobbigare när man inte vågar cykla.

So long! Trevlig fredag. Håll er nyktra.

Oh yeah!

Publicerad 2009-12-18 11:52:04 i Tänkvärt

Idag hade jag tvättstuga ensam = jag kunde använda 2 x torktumlare OCH 2 x torkskåp!! Så det blev ingen kemtvätt här hemma idag inte. Fast jag ska inte ropa hej än, för jag har fortfarande handdukar inne i torkis. Får se om de är torra när jag kommer ut om ca 10 minuter. Jag har en plan: Om det inte är torrt så ska jag stå och vänta och tumla på nästas tur. Jag menar, de ska ju tvätta en timme innan de ska anända torkis, jag är bara rädd att inte komma in och gå miste om mina kläder.

Annars så är det bra, snön fortsätter att vräka ner och jag njuter. Vet inte vad jag ska göra resten av dagen, alla verkar så himlans upptagna. Till och med Patrik är på stan med sina vänner och handlar julklappar. Men jag då? Hallå, vem ska jag gå på stan med?! ;)

Känns nästan som att vara hemma i Stockholm, alla har sina egna liv, och allt kretsar inte kring mig.
Jobbigt.

Aaa ska väl hämta sista tvätten och sen göra mig i ordning, ny grej: gå osminkad och oduschad så länge du bara kan innan du inser att det är ofräscht.
Fast jag har ju en anledning; mina favorithanddukar (de som alltid hänger i badrummet, ni som kanske undrat om vi aldrig byter handduk: jo det gör vi, eller inte byter, men tvättar dom med jämna mellanrum) är i tvätten nu, så jag har liksom inte kunnat duscha än.

Iallafall, slut på bortförklarningar: Ta tag i din vardag Petra.

ps. var det nån som la märke till min konversation med mig själv?

Snöigt Malmö :)

Publicerad 2009-12-18 00:00:30 i Tänkvärt

Ja hurrnini, nu har snön hittat ner hit med. Och det gör mig lycklig i Stockholmssjälen.

Bakfull och seg, men bio ikväll!

Publicerad 2009-12-17 19:25:13 i Tänkvärt

Ja igår var det kul. Blev kanske lite väl mycket dricka.. men vad gör det? Man mår ju som man förtjänar idag.
Fast det börjar släppa.

Jag och P ska på bio ikväll och se Luftslottet som sprängdes. Jag hoppas att den är bra. Den är 2 timmar och 27 minuter lång och börjar klockan 21... så jag hoppas att jag kan hållla mig vaken ;)
Får köpa en stor popcorn.
Så är det ju superduper att vara student! Vi betalade bara 120 kr för två biljetter när en egentligen kostar 110! Snacka om kompispris. Äntligen har jag utnyttjat mitt csn-kort!

Har nu medan jag väntar (vi ska gå om en timme ungefär) suttit och läst massa konstiga bloggar. Kissie slutar aldrig att förvåna mig. Som nu är det mycket skriverier om att hon tar taxi överallt.. Men alltså, är det häftigt att åka taxi? Jag tycker nog egentligen att det är häftigare att åka tunnelbana eller cykel. För det är ju faktiskt miljövänligare.

Nej nu ska jag ta och slänga ihop nånting. Kanske en bit korv med ost?

Min nya favvo

Publicerad 2009-12-16 14:41:12 i Tänkvärt

Här sitter jag, har redan sytt allt som skulle sys och känner mig nöjd.
Om en stund, ca 25 minuter börjar min nya favoritserie på fyran. Ghost Wisperer! Alltså jag har bara sett tre avsnitt (alla hos Frida) haha, men jag är förtjust!
Lojsan kan intyga att jag är okontaktbar när jag ser det programmet. Bara stänger ute allt och alla andra.

Just det... NYÅR i STOCKHOLM :)
Tack Patrik <3

Sy och snö och surpuppa ;)

Publicerad 2009-12-16 11:47:57 i Tänkvärt

Ska strax bege mig ut i den uuuunderbara snöstormen som viner över Malmö idag!
Egentligen hade jag tänkt vänta tills efter att posten kommit eftersom att jag tror att jag har ett paket att hämta. Oh en julklapp? (tänker ni) Nej, jag har beställt hem linser med tillhörande linsvätska, så det får inte plats i brevlådan...

Det var även tänkt att jag skulle tvätta mellan 12-15, men när jag ca 11.35 gick ut i min godan ro för att boka tvättid så visar det sig att det är bokat!!! Oh no!
Imorgon planerar jag att gå upp ganska sent och sen ska jag och Pata på bio, så jag bokade in fredag morgon 9-12 istället. Kanske måste man vara ute i god tid om man vill ha den tiden man tänkt sig ;)

Iallafall så ska jag ut i snöstormen för att jag ska köpa tråd. Klänningen som jag bestämt mig för att ha ikväll måste lagas innan jag kan ha den. Ena axelbandet har typ släppt lite. Och jag vill inte ha mer kläder lagade med guldtråd eller säkerhetsnålar. Så jag har googlat fram var det finns en sybehörsaffär och den ligger väldigt nära.

Om man tittar på snön som faller så blir man (läs jag) glad. Fast sen så kontrar mamma och Helis med att det typ ligger 25 cm snö på marken i Stockholm. Här har snön typ precis börjat lägga sig och det är för varmt egentligen. Så det blir inga 25 cm, men det är ju känslan som räknas!

Taggad inför morgondagens julfest!

Publicerad 2009-12-15 21:05:58 i Tänkvärt

Sitter och försöker planera vad jag ska ha på mig. Har bestämt mig för tomteskor vilket betyder röda klackskor. Vet inte om jag ska ta "blodskorna" eller de glansiga röda bara. Men det lutar mot de glansiga för de är mer juliga. Och då bör man ha en svart klänning.
Eller så gör jag tvärt om och tar en röd klänning och svarta klackar. Aaaa jag får prova mig fram. Men jag brukar inte trivas i rött så det blir nog svart.

God Jul Petra önskar Petra

Publicerad 2009-12-15 18:16:03 i Tänkvärt

Jag har fått en för tidig julklapp av mig själv. En ny och fin mobil :)
Nyss upptäckte jag att den är som ett Wii då man kan spela bowling på riktigt, med riktiga rörelser. Fett coolt.

Upptäckte också när jag var på Entré att det finns en jätte-Monki-butik där!
Tjejen som jobbar sa att de funnits i en månad. en månad! Har jag gått runt i fel sida av köpcentret? Inte konstigt att Entré inte har så mycket folk.. jag som går där i princip dagligen vet ju inte ens vilka butiker som finns!

Så nu kan jag nästan skippa stan helt och hållet efter jul, nu finns mina favvobutiker inom fem minuters cykelväg :)

Äntligen frukost ;)

Publicerad 2009-12-15 09:58:43 i Tänkvärt

Väldans vad svårt det var att komma upp imorse. Sms'ade Frida lite diskret och frågade om vi kunde säga halv tio istället för nio. Det gick finfint och ja för att uttrycka mig snällt, tösabiten somnade om och nu är det jag som får vänta ;)
Iallafall så har jag hunnit plocka undan lite, bäddat sängen och tänt lite ljus. Allt för att den rätta studerandeatmosfären ska infinna sig.

På tal om städa.. igår grundstädade jag toan. Och med det menar jag att förutom att göra det man alltid gör så tog jag tag i att rensa avloppet (duschen) och jag var lite rädd för Tjoffsan så Patrik fick lyfta upp brunnen, men sen gjorde jag resten. Och efter att ha sett ner i ett låååångt stålrör så har jag fattat att No Tjoffsan can live there. Puh.
Iallafall så luktar det förskräckligt mycket avlopp där inne nu. Jag vet att det gör det när man städar, men hallå. Kan lukten försvinna?? Nu har jag vädrat i tio minuter (hela lägenheten eftersom att det inte finns fönster på toan, och det är ca 1 grad ute) och satt in luktljus och annat. Så förhoppningsvis så försvinner lukten inom kort.'

Jag passade även på att göra rent fläkten inne i badrummet. Massa jäkla damm bara föll och föll! Jag tror inte att den som bodde här innan oss någonsin gjorde rent varken fläkten eller golvbrunnen.
Men nu är det gjort!

Efter att vi är klara idag ska jag som sagt köpa mobilen från förra inlägget! Jag vill påstå att bildkvaliteten inte är den bästa och det kan vara därför den ser plastig ut Lojsi...! Jag ska prova mig fram! Håller den så håller den, går den sönder så har man garanti :) 

Ny mobil inom kort.

Publicerad 2009-12-14 21:22:51 i Tänkvärt

Antingen så knatar jag ner till Entré imorgon när vi är klara. Eller så beställer jag den online...
Men tänk så smidigt att ha den i handen redan imorgon :)

Söt va?


_Bilden är från nånstans.

Heja heja skolarbete!

Publicerad 2009-12-14 19:07:34 i Tänkvärt

Imorgon blir vi klara. Det har vi bestämt!
Idag har vi varit riktigt flitiga. Tog en paus vid 12 ungefär och postade följande paket:



En sopsäck full med julklappar!

Efter den lilla postpausen gick vi till Tjollen och köpte lunch ;)

  

De tre senaste timmarna har jag och Fritzioff spenderat på stan. Jag har köpt ytterligare en julklapp. Bara 5 to go!

Strålande sol!

Publicerad 2009-12-12 11:10:19 i Tänkvärt

Vaknade med solen i  ögonen typ. Länge sen det var så här soligt och fint väder! Glad blir man :)
Ska strax iväg hem till Loisan och baka lussebullar med resten av flickorna.
Mmmm vad gott det kommer att bli :)

Glögg, godis och Idol. Men vad hände?

Publicerad 2009-12-11 23:55:32 i Tänkvärt

Alltså seriöst. Här sitter jag och röstar på Calle och så är det Erik som vinner!
Och inte ens ett "tack för att du sms-röstar på mig" fick jag! Tänk om massa röster har missat att räknas?
Kanske var det därför Jihde inte sa att det blivit röstningsrekord?

I vilket fall som helst är jag skyldig Helis en kopp McD-kaffe. Hon satsade på Erik.

Har proppat i mig glögg och godis och chips och pepparkakor. Vi var och såg Idol-finalen i Åkessons residence och cykelfärden hem var iskall fast att det är en sån kort bit.
Det kalla vädret nöp tag i kinderna och gjorde de alldeles rosiga!

Det kändes nästan som på vintern hemma i Stockholm. Kan få bli lite kallare, ungefär -10 grader i några veckor så att man får huttra och kurra. Sen kan det få bli sommar igen.

 

Heja Calle!

Hah!

Publicerad 2009-12-10 21:16:33 i Tänkvärt

Jag har tjatat och tjatat om mandariner som säljs på låda. Hela förra julen tjatade jag och tjatade på de på jobbet om att det visst finns! Och alla bara nekade.
Men vet ni? Jag och P har just kommit hem från ICA Maxi och se vad jag har köpt:



Patrik hade köpt lite torsdagsmys också :)

Mat mat!

Publicerad 2009-12-10 21:10:18 i Tänkvärt

Ni som följer mig blogg såg i tidigare inlägg att jag inte ätit på 5 timmar!!!
Här kan ni se vad det blev tillslut ;)
Ni får även en minibild på min misslyckade fiskgratäng som bara smakade cirton...

 Den ser rättså god ut va?

Mat?

Publicerad 2009-12-10 17:43:19 i Tänkvärt

Det var ett tag sen jag åt mat nu.
Ca 5 timmar sedan. Jag börjar bli hungrig. Vet inte vad jag ska äta. P ska äta kassler och det vill inte jag ha. Jag tycker inte om kassler.

Var på Entré och köpte lite julklappar! Hittade det jag skulle ha till Adam, mamma och Perre, men jag ska köpa en grej till, till dem men det får vänta ett tag. Måste ta mig till en speciell butik först. Såg när jag var inne på Coops hemsida att de har det som jag köpt till Adam för 100 spänn billigare! (150 eftersom att jag hade 50 spänn rabatt på onoff) så jag ska lämna tillbaka det och köpa det på Coop istället.
Sjukt att en matbutik har det billigare tycker jag!

Tanken var ju också att jag och Frida skulle till en ungdomsmottagning idag för att samla lite information inför vår fältrapport vi håller på och skriver på. Tyvärr fick vi inte vara med eftersom att man måste säga till i förväg och när jag sa att jag försökt att ringa så lyssnade de inte riktigt. Så vi fick inte nån info och får hålla oss till det vi fått fram på andra vis, vilket är ganska mycket, men det hade varit givande att få prata med en barnmorska. Vi fick gära boka in en tid, men det var fullbokat fram till efter jul.

Äsch nu är jag trött.

BodyBalance tagning 3

Publicerad 2009-12-10 11:10:50 i Tänkvärt

Strax ska jag iväg och vara lite smidig och stark tillsammans med Frida och Malin.
Tredje gången jag ger mig på denna sporten eller vad man ska kalla det. Jag har satt upp ett mål och det är att klara alla magövningar utan att stanna innan nyår. Så aaa, idag kan ju vara en bra dag att ta i lite extra!

Sen ska jag gå på stan och försöka få tag på lite julklappar. Den enda jag köpt är ju till Patrik och det börjar lacka emot jul! Igår skrev jag en lista på saker jag ska köpa och förhoppningsvis kan jag få tag på det idag. Men jag har bara tid att gå på stan i två timmar för sen ska jag och Frida på möte ju ;)

Jag kan visst diska!

Publicerad 2009-12-09 22:42:03 i Tänkvärt

Patrik kommer med diskad disk efter diskad disk och frågar:
Har du diskat den här sa du?

Jag tycker att jag är bra på att diska. Man ska snåla med diskmedlet! Det är miljövänligt!

Tjoffsan och jag

Publicerad 2009-12-09 17:52:44 i Tänkvärt

Jag har fått för mig IGEN att råttan Tjoffsan har flyttat in hos oss.
Igår när jag gått upp och skulle duscha så hörde jag "pip pip pip" inne på toan. Så jag blev lite skraj, ställde mig i duschen och vi har en sån där brunn med små hål i som samlar upp eventuellt hår som man tappar.
Jag stod och glodde ner i den för jag hörde "pip pip pip" därifrån. Helt plötsligt gurglar det till och jag blir livrädd att Tjoffsan är där!!!
Det såg liksom ut som att något vände sig där nere i brunnen.
Iallafall så duschade jag med en fot på brunnen och livrädd.
Sen lämnade jag lampan på i badrummet resten av dagen eftersom att råttor är nattdjur.
Smart va?

Fast någon Tjoffsan såg jag som tur var inte till...

Hurrni det är dags nu

Publicerad 2009-12-09 17:44:54 i Tänkvärt

Jag har haft det ganska hektiskt veckan som gått.  Eller snarare sen i fredags. Och det är ju nästan en vecka sen.
Det var jättekul att ha AB här på besök! Hon är en riktigt kompis hon :)
Vi spanade runt på stan och partade och byggde pepparkakshus och åt på McDonald's. Jaa gjorde sånt som kompisar gör liksom. Sen åkte hon hem lika plötsligt som hon kom och då blev det tomt.

Fast jag och Frida har satt igång med vår rapport som ska vara klar om en vecka ungefär och vi har nog fått fram ganska mycket intressant. Imorgon ska vi på pinfo på en ungdomsmottagning (vi skriver en rapport där vi försöker ta reda på varför Malmö toppar statistiken för tonårsaborter) och då ska jag låtsas som att jag är under 23 eftersom att man måste vara det, fast å andra sidan, de lär ju inte kolla legitimation...

Idag har vi varit i skolan och fått vissa saker förklarade som jag grubblat lite på. Alltid trevligt när poletter ramlar ner i skallen på en.
Om några timmar (närmare bestämt klockan 20 ungefär) ska jag iväg och gymma lite. Imorse när jag och Tjoffsan duschade (läs mer om detta i nästa inlägg) så tyckte jag att jag inte var så slank som jag annars är ;)

Jahapp, kanske bäst att sätta igång med maten?

Saker jag gillar med att gå ut i Malmö

Publicerad 2009-12-06 02:47:08 i Tänkvärt

  • Det kostar 40 kr i inträde
  • Alla får komma in
  • Det finns ingen pekpelle'¨
  • De spelar Klubbland på dansgolvet
  • Vinet smakar surt, men det gör inget för det kostar 48 kr.
  • Man får komma hem till Patrik :)

Om 30 minuter

Publicerad 2009-12-04 21:18:03 i Tänkvärt

så möter jag och Patrik upp Annbritt på Malmö Central :)
Vi ska strax gå ner till bussen!

Duktigt jobbat Petra

Publicerad 2009-12-04 14:53:53 i Tänkvärt

  • Redovisning i skolan
  • Diska
  • Äta lunch
  • Spela lite Backpacker 3
  • Damma
  • Sova middag
  • Dammsuga
  • "Sy" gardinerna
  • Hänga upp gardinerna
  • Plocka undan efter mig
  • Gå ner med soporna
  • Källsortera
  • Klar!

Ibland...

Publicerad 2009-12-04 14:51:07 i Tänkvärt

... så blir jag avundsjuk och vill härma Sofia också. Bara så att alla vet.

Kan inte rå för det...

Publicerad 2009-12-03 22:37:31 i Tänkvärt

... men ibland när jag anser att människor är häftiga så måste jag härmas. (Tex. Helis eller Patrik)
Just nu ligger jag inte och sover för att jag håller på att härma Patrik. Laddar ner Backpacker 3 som han har på sin dator och ska visa att jag också kan minsann!

Alltså det verkar så kul att spela...

Woho!!!! Annbritt is coming!

Publicerad 2009-12-03 20:51:07 i Tänkvärt

Jaaa :)
Imorgon kommer AB!! Åh vad kul det ska bli!
Hihihihihi :)

Snackade med min fina syster Jonna i telefon nyss också. Hon var på Sainsbury och handlade mat, fick en nostalgichock och hamnade för ett ögonblick i London igen :)

Ska måla naglarna och sen vila upp mig inför imorgon!
KOmmer bli såååå kul att ha en hemmakompis här :)

Lunch

Publicerad 2009-12-03 13:24:03 i Tänkvärt

Strax, när jag har duschat så ska jag äta soppa :)
Patrik har gjort en alldeles jättegod rödbetssoppa som jag ska äta lite ifrån.
Bilden kommer från i tisdags då det var premiär, idag får jag nöja mig med rester.

The war is over

Publicerad 2009-12-03 13:22:33 i Tänkvärt

Under en längre tid har gymmet hållit krig mot Petra.
Petra har nu rytit ifrån och mailat både huvudkontoret och dessutom blivit tjyvinsläppt av en Body-Balance-instruktör.
Resultatet? Gymmet drar sig tillbaka och Petra vinner.
No more fingeravtryck!!! Jag har fått ett VIP-kort.

Ps. Visst är jag läcker när jag kommer till och från gymmet?
Man ska klä sig för krig om det är krig. Hur ska jag klä mig i fortsättningen när det är fred?

Sol å minusgrader

Publicerad 2009-12-03 10:42:39 i Tänkvärt

Jag tycker att vädret är helt underbart!
Igår när jag vaknade så var det till en härlig soluppgång, och under dagen kom det några snöflingor singlandes ner från himlen. Kölden bet i kinderna och luften kändes fräsch.
Jag har längtat efter kylan! Det är ju december liksom.
Idag tog jag sovmorgon och vaknade än en gång till solsken :)

Strax ska jag och Frida iväg och träna Body Balance, vi tyckte att det var så kul förra veckan att vi vill görat igen!

Annars så ska vi mest påbörja ett arbete och sen ska F vaccinera sig, hon är nog lite skraj ;)

Höstdepp?

Publicerad 2009-12-01 16:49:41 i Tänkvärt

Varje år på hösten (vanligtvis i november och undantaget när jag var i USA) så blir jag extreeemt trött och extra grinig. Mamma har sagt att det kan vara nåt som en höstdepression förut, men jag har bara skakat på huvudet och tänkt att det är det nog inte alls.
Men vet ni vad? Det är det nog visst.
Så jag ska terapisera mig själv med många tända ljus och faktiskt tända lampan på morgonen när jag går upp.
Men det känns dumt om P sover.

Just nu sitter jag med tre tända ljus och känner mig genast mycket gladare. Kan visserligen bero på att jag fick en fin present när jag kom hem :)



En chokladtomte och en hel säck med choklad att hänga i vår julgran :)
Betyder det att P har bestämt sog för att julgran är en bra idé? Hoppas!

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela