Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Förgrymmade Skatteverket!

Publicerad 2011-06-30 11:07:08 i I mitt huvud just nu.

Åh så typiskt att folk inte sköter sitt jobb. Jag ringde Skatteverket i maj och ändrade mitt lägenhetsnummer, trodde jag.
Icke.
Nu sitter jag i telefonkö. ...

Vad tror ni kvinnan säger nu då?
Hon: Jag fick inte tag på dem (som hon skulle koppla mig till).
Jag: Nej okej?
Hon: Så jag tar ditt korrekta lägenhetsnummer så meddelar jag dem att de ska ändra.
Jag: Ja bra, 1366.
Hon: Nej det går inte.
Jag: JO! Det är ett stort hus (med tanke på den diskussionen jag hade senast när hon inte heller trodde mig, hon som inte skött sitt jobb).
Hon: Nja..
Jag: Jo det är ett hus med 490 lägenheter.
Hon: Ja fast det är inte så man räknar.
Jag: Med ca 90 lägenheter på varje våningsplan (okej en liiiten överdrift men för att make a point).
Hon: Oj. Jösses.
Jag: Mmm (med sarkasm) just det. Så 1366 ja.
Hon: Okej okej, då meddelar jag dem.
Jag: Tack för hjälpen.......


Herregud. Hur svårt kan det vara?

I've got some new shoes babe

Publicerad 2011-06-28 13:30:50 i Här passar det

Idag fick jag tag på två par nya skor. Bättre lycka än sist alltså!



Det första paret är köpta på Nilsson. Rea 50%. Så jäkla härligt!



Det andra paret är från H&M.


Så nu har jag skor. Jag ska inte förens i höst återigen säga: Jag har inga skor!

Do or don't

Publicerad 2011-06-27 15:55:21 i Kompis

Icke-bad = Petra
Bad = Louise


Ja jag var en badkruka helt enkelt. Jag tyckte det var för kallt att doppa mig, så jag lät bli. Men satt i solen i bikini och gottade mig. Lika bra det.

Sådär uppbokad nu igen

Publicerad 2011-06-26 13:42:41 i I mitt huvud just nu.

Alltså nu är det sådär igen. Att alla mina helger i juli utom en är helt och hållet uppbokade. Bara roliga saker som står på schemat, men det kommer bli ett himla fläng på mig.
Visst gillar jag att veta i förväg vad som hända skall, men det hade varit himla trevligt att leva lite spontant också. Juli kommer gå så snabbt nu när allt är så planerat. Det är inte bra. Eller så är det bra. Jag vet inte.

Oj vad jag städar

Publicerad 2011-06-26 13:39:25 i ToDo

Idag och igår har jag sovit väldigt länge på morgnarna. Idag hade jag svårt att hålla reda på dröm och verklighet och när jag tillslut gick upp så var det med tungt huvud och snorig näsa. Kanske börjar jag bli lite sjuk?

Iallafall så satt jag på balkongen och så slog det mig att jag inte ville sitta där. Jag ville göra något produktivt. Så nu sitter jag i sängen några timmar senare och väntar på att golvet ska torka. Jag har dammat, dammsugit och moppat. Kvar på schemat står: bädda rent, diska och städa badrummet.

Ibland när jag städar så tänker jag på hur skönt det är att bo i en etta. Det går snabbt att dammsuga (jag ogillar att dammsuga) och man har en överskådlig blick på all yta som ska bli ren.
När jag bodde i min tvåa gick det visserligen också ganska snabbt, men där hade jag inte så mycket möbler ;)

Midsommar: starting up

Publicerad 2011-06-24 10:37:41 i Här passar det

Jaha hurrni. Då är midsommar här!
Jag har köpt en ny midsommarklänning och redan fixat mig en krans!
Alla kanske inte godkänner min krans, för jag brukar vara noga med att man har gjort sin själv. Men i det här fallet så fick det bli en smartlösning.

Vaknade lite innan tio och blev insprirerad av folk på FB som varit ute och tränat. Så jag bestämde mig för att träna jag med. Gick ner till gymet och började crosstraina. Men det var så tråkigt och instängt. Så jag gick ut och gick istället. Tänk att jag har blivit en sån. Haha jag brukade tycka att de som inte ville träna på gym utan hellre ville vara ute var lite larviga. Och nu är jag likadan! Tänk så snabbt man vänjer sig.

P2 är och klipper gräset. Men när han kommer hem ska vi baka. Egentligen tycker jag att det är min grej att baka, men han vill tydligen göra't.

Glad midsommar allihopa!

Den här bilden är från förra året när vi firade midsommar med min släkt <3

Yes I am blonde now

Publicerad 2011-06-23 17:01:02 i Sommar

För en gångs skull så kom jag ihåg att ta en före-bild :) Så man kan faktiskt se resultatet väldigt tydligt här.

Före:


Och efter:

Trois timmar

Publicerad 2011-06-23 10:37:17 i ToDo

Okej. Från och med nu har jag tre timmar tills jag ska vara hos frisören.
Innan dess ska jag:

  • Diska
  • Byta telefonsvararmeddelande på jobbtelefonen
  • Duscha
  • Gå på H&M
  • Ta ut pengar (måste betala kontant)
  • Äta jordgubbar :)

Jag har redan hunnit med att träna. Sjukt svettig blev jag. Gick i mina ET (från och med nu kommer Easytones att benämnas som ET, PW betyder Powerwalk och PN betyder Powernap).

Var inne på jobbet och lämnade ett nagellack som kanske ska lånas. Så det blev en runda på 43 minuter. Mycket bra jobbat av mig.

Men åh!

Publicerad 2011-06-22 18:02:34 i Här passar det

Imorse skulle jag upp 8.30 och träna. Men i och med att jag tog en alldeles för lång PN (powernap) igår på dagen så hade jag himlans svårt att somna på kvällen. Jag brukar inte ha probs med det men det hade jag igår. Så jag somnade jättesent. Alltså typ klockan 2-sent.

Så imorse när klockan ringde så kände jag inte ens igen melodin på väckningen. Jag var sjukt trött och snoozade och snoozade. Klockan 10 gick jag upp för att hinna duscha innan min coach skulle ringa. Idag blev jag nämligen telefoncoachad. Visst var jag lite skeptisk till det hela, men det var verkligen super!
Hon sätter igång så mycket kreativitet i mitt huvud.

Sen mötte jag Lojsi och vi lunchade i solen. Och efter det var det dags att jobba. Mycket trevligt att sitta i repan. Det var ett ganska bra tag sen jag gjorde det så jag blev lite förvirrad först. Jag skulle dessutom spela in tre av mina samtal eftersom att vi ska analysera oss själva för att bli ÄNNU bättre i växeln. Men det var inga konstigheter, men ändå lite jobbigt att veta att alla duktiga receptionister kommer höra hur jag hanterar samtal. Som tur var så var det inga krångliga samtal så jag hoppas att det blev bra.

Nu ska jag strax äta. Patrik har lagat mat som luktar himmelskt gott!

Imorgon ska jag gå till jobbet och lämna ett nagellack som jag ska låna ut och sen gå tillbaka hem som morgonträning. På eftermiddagen väntar klipp och färgning av hår :)


Haha den här bilden är från april när vi hade sett Håkan, då gick vi till Debaser Slussen (Stockholm) och drack lite rosé. Det roligaste är kvinnan bakom oss. Henne känner vi inte. Men hon gör en rolig min.

Insikt

Publicerad 2011-06-21 16:10:25 i I mitt huvud just nu.

Idag jobbade jag lite som "vaktis" genom att fästa upp sladdar och flytta på bord och ta ner skräp och sånt. Enligt mina beräkningar så skulle det ta ca 5 timmar, för det gjorde det på övervåningen. Men idag var jag klar på två timmar och en kvart och då hann jag snacka lite strunt med olika kollegor och dricka en kopff.

Så jag gick på stan en sväng sen. Jag tycker att det blir svårare och svårare att hitta fina kläder. Det finns mycket jag vill ha, men när jag provar dem så sitter de inge bra. Jag hittade till exempel en jättesnygg jumpsuit som såg mer ut som en klänning på H&M. Men den var supersvår att få över rumpan (och jag har inte sååå stor rumpa) och sen när jag efter massa slit och stånk fick på den så var den alldeles för stor. Både upptill och över rumpan. Konstigt sydd med andra ord.

Och så har jag provat massa skor. Mina fötter verkar inte vilja bestämma sig för om de är 36 eller 37 som gäller. För 36 är exakt så att det ser snyggt ut, men 37 gör att remmar inte trycker lika hårt mot vristen. Så jag provade 4 par olika skor i båda storlekarna = 8 par. Men inga såg bra ut på.

Tillslut gick jag en sväng på Indiska. Där hittade jag en midsommarklänning. Den är inte ljus, men den är blommig. Sitter som en smäck fast att det är i tubtopsstil.

Change

Publicerad 2011-06-20 17:01:07 i I mitt huvud just nu.

Idag var jag hos frisören och bokade tid till på torsdag. Jag förklarade att jag behöver klippa mig men att jag inte gillar min uppklippning.

Frisör: Nu ser det ut som att du har hårextensions.
Jag: Jaa fast det har jag ju inte.
Frisör: Din uppklippning är åt fel håll (hon visar att den är klippt som en page och att det ska vara kortare fram och längre bak).
Jag: Jaa. Haha, kanske därför jag inte har gillat den ens från början?
Frisör: Det kan vi fixa till, så att du får det rätt.

Så jag ska färga mig ljus och klippa håret "rätt" på torsdag eftermiddag. Hoppas det blir bra, annars blir jag ful på midsommar ;) Mehehehe.

Happy

Publicerad 2011-06-20 16:49:37 i Jobb jobb

Sånna här dagar är jag så himla glad att jag har mitt jobb. Jag tycker verkligen det är kul att vara jobbcoach!
Det ger mig en kick som jag hoppas smittar av sig på mina deltagare.
Jag har jobbat undan en del som legat och väntat på mig idag, det känns jättebra.

En annan kul sak är att H.Ö har kommit hem nu. Så jag väntar på hennes samtal......! Ring då ;)

Nu är det dags

Publicerad 2011-06-20 11:43:53 i I mitt huvud just nu.

Jag har tänkt skriva ända sen vi kom hem. Men jag har haft massa annat för mig.
Det har hänt att jag loggat in och sen loggat ut igen för att jag inte vet vad jag ska börja med att skriva om.

Vi hade det iallafall jättebra på Mallorca! Sol och bad varje dag och massa avkoppling. Och mat. Och promenader. Helt underbart med andra ord.



Sedan vi kom hem har jag hunnit med en personalfest, två låååånga easytonepromenader med Lojsie, middag hos Fam Å, jobbsökning med Nats och en massa läsande av en ny bok.

Idag är det måndag och det innebär jobb. Jag ska visserligen inte dit förens klockan 13, men ändå. På vägen hem ska jag in och snacka med frisören och boka en tid. Förhoppningsvis kan jag få komma redan på torsdag. Det hade varit pörfa :)
Nu ska jag bli blond nämligen.

Idag kommer Helis äääääntligen hem från Türkey! Jippi!
Inte för att vi kan ses, men vi kan snickerisnacka iallafall!

Hemfärd

Publicerad 2011-06-17 13:04:00 i På resande fot

Idag flyger vi hem och ikväll ska jag på personalfest på jobbet.
Full rulle - kanelbulle (som Tomtom sa varje dag som jag träffade honom när jag jobbade på L.Hb).



Från och med snart så kommer vanliga inlägg. Som skrivs i realtid. Den ni!
Håll utkik!

Last day!

Publicerad 2011-06-16 11:27:00 i Kärlek

Imorgon flyger vi hem. Hoppas att solen har hittat tillbaka till Malmö. Idag när jag skriver alla dessa inlägg så regnar det utanför mitt fönster!

Lurad?

Publicerad 2011-06-15 22:26:00 i Kärlek

Nääää såklart att det kommer ett idag med. Väldigt meningslösa inlägg eftersom de är tidsinställda, men vem gillar en blogg som inte uppdateras? Inte jag!

Sol i sinne - Brun inne / Rudolf

Publicerad 2011-06-14 18:00:00 i Kärlek

Jag har sol i sinne.



Men sitter inte inne. Mehehheee.
Ps. Som ni säkert listat ut så är detta ett tidsinställt inlägg.

Hejsvejs!

Publicerad 2011-06-13 08:23:00 i Kärlek

Hej!

Jag hoppas att ni har bra väder hemma. Här är det härligt!
Detta är ett tidsinställt inlägg så egentligen vet jag ingenting om hur vädret är!

Söndag!

Publicerad 2011-06-12 10:35:00 i Kärlek

Hej!
Jag är och utforskar ön Mallorca, så detta är ett tidsinställt inlägg.

Semester

Publicerad 2011-06-11 11:20:00 i Kärlek

Hej!
Jag har gjort ett tidsinställt inlägg. Är på Mallorca på semester nu nämligen.

Sol och värme

Publicerad 2011-06-10 14:00:00 i Kärlek

Hej!
Vad gör du?
Jag är på semester och solar mig. Detta inlägg är tidsinställt för att du inte ska sakna mig fööör mycket!


Todo

Publicerad 2011-06-09 12:57:19 i ToDo

Dammsuga
Dammtorka
Våttorka

Ta ut sopor och grovsopor
Diska
Städa toan
Vattna blommor

I'm in the game again.

Publicerad 2011-06-08 10:35:59 i I mitt huvud just nu.

Roadtripen var alla tiders! Plockade nyss bort en fästing från både mig och Louise. Men annars var den super!
Nu ska jag iväg och bli coachad. Och sen ska jag jobba som vaktis i några timmar :)

Det rullar på bra nu. Jag fick två nya deltagare. Härligt!
Mallis på fredag!

Roadtrip!

Publicerad 2011-06-07 07:32:02 i Kompis

Nu ska jag ta tåget till H-holm där vår roadtrip börjar!
Kameran är nedpackad och jag är redo alldeles strax!

Solsting?

Publicerad 2011-06-05 20:50:15 i Träning

Idag var det banne mig varmt ute. Jag tog en powerwalk med mina Easytones, 5 km och jag höll tammetusan på att svimma av värmeslag. Som tur var så fanns det en vattenkran där man kunde fylla på vattenflaskor. Där svalkade jag hela huvudet och drack massor av vatten innan jag cyklade hem. Från och med nu ska jag alltid ha med antingen en vattenflaska eller en peng när jag ger mig ut och tränar.


Så röd var jag i ansiktet när jag kom hem.

Det som måste

Publicerad 2011-06-04 14:38:27 i I mitt huvud just nu.

Undrar om jag hinner dricka kaffe. I brist på annat så har jag gått och blivit smått beroende av kaffe. Jag får huvudvärk när jag inte får i mig det. Sjukt hur snabbt det kan gå bara för att man råkar överkonsumera kaffe några dagar i streck.
När jag jobbade i London hände samma sak. För där kunde jag drick hur mycket gott kaffe jag ville helt gratis och då är det klart att man dricker det.

Och i Usa så ägnade vi rasterna i skolan att gå till Starbucks (om man nu kan kalla det de säljer där för kaffe). Hur som helst så brukar jag sluta dricka kaffe helt och hållet när jag märker att jag inte vill vara utan det. Jag vill liksom inte att kaffet ska bestämma att jag ska dricka det. Jag vill att jag ska bestämma att jag är sugen på en kopp.

Men nu sitter jag här och tänker banne mig göra mig en kopff ändå, även om det är koffeinet som bestämmer.
Att sluta med socker är 1-0 till Petra. Jag kan låta kaffet vinna den här halvleken.

Lite catch up

Publicerad 2011-06-03 20:59:39 i Sommar

Här kommer lite bilder från olika saker.
Först ut är Fridas och Saras picknick. De bjöd på smarrigheter!

Vi fick ta till en provisorisk gräsmatta då vädret inte stod på vår sida.

Jag fick äran att prova Fridas blomsterkrans. Nu vill jag ha en egen.


Mitt sommarlov har jag ägnat åt:

1. Att rensa brunnen på balkongen, detta är en förebild, jag glömde ta efterbild.


2. Att äta massor av god frukt med min Boyfriend <3.


3. Att göra fodbad med badsalt, inspirerad av vår födelsedagspresent till Frida.


4. Att pumpa söder bakdäcket på cykeln så den numera är pimpad med ett svart däck och ett grått däck.


5. Att äta den enda glass som jag fick lov att äta (trots glass, godis, kakor, osv-förbud). Jag hade ju ett glass-o-gram. På bilden ser ni Daim Päron. Mmmm god var den.

Sen har jag ju gjort massa annat också, men jag har inte tagit foto på allt såklart. Den sista bilden är från idag när jag och Lojsan var på Coop och hon skulle köpa Kaffe.


Varför krånga till det?
Louise köpte dock Gevalia tillslut.

Shaping

Publicerad 2011-06-02 21:53:44 i Träning

Imorn ska jag och Lojs ut och shapa och promenera med våra Easytones.
Så jag har kollat upp en runda som vi ska gå:



Det är en runda på 8,8 km så det kan ju bli asbra! Hoppas att det är sol, då ska jag gå i kortbrallor och linne.

Shoppad

Publicerad 2011-06-02 20:52:59 i Gott-gotti-gott-gott

Nu har jag köpt det mesta i drickesväg till min födelsedag.
Det var en lång dag i Tyskland.

Nu kopplar jag av med naturgodis och tv. Torkad banan är en nygammal favorit.

Germany!

Publicerad 2011-06-02 06:03:55 i På resande fot

Idag står en utflykt till landet som ligger en cm söder ut på kartan = Tyskland.
Jag är relativt pigg, gick upp 05.30, det var länge sen jag gick upp så tidigt.

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela