Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Sicken dag!

Publicerad 2011-11-25 23:11:09 i Från mobilen

Idag har vi flyttat det mesta. Vi ska sova här inatt. Äntligen börjar flytten kännas kul!

Patrik är iväg med några kompisar och har FIFA-turnering och jag har passat på att bygga ihop soffan, det tog ungefär tre timmar. Sen tog jag tag i bokhyllan och den gick på 10 minuter! Så nu har jag fixat oss ett helt berg av kartonger :)

Alltså ja

Publicerad 2011-11-24 09:09:17 i Från mobilen

Jag är iväg och har hämtat nycklarna till vår nya lägenhet.

Glad som en lärka att jag kommer hinna med bussen inom en timme och slippa betala två gånger går jag med fickan full av nycklar. Minst 10.
När jag står vid hållplatsen ringer min telefon. Ingbritt från receptionen.
Jag har fått fel nycklar. Suck.

Går tillbaka, övar på arga blicken.

Kommer in, byter ut nycklarna. Ber henne att göra det snabbt då jag ska iväg (säger jag för att sätta press på na).

Hon erbjuder att de kan bjuda mig på en taxiresa. Jag skrattar och säger att jag inte har SÅ bråttom och vips försvinner arga blicken.

Alla kan göra fel, hon erkände, bad om ursäkt och erbjöd en lösning. Bra! Sådan service gillar jag, även om jag tackade nej till taxin.

Drömmar

Publicerad 2011-11-20 10:03:31 i I mitt huvud just nu.

Natten till igår drömde jag att min granne störde mig så mycket att jag ringde störningsjouren. Enligt Patrik bankade jag ashårt i väggen (på riktigt i sömnen) fast att grannen inte spelade någon musik.

Inatt drömde jag att det var civila poliser som tog min granne (en annan granne) och att jag stod och tjuvkikade genom nyckelhålet hela tiden.
Sen kom Patrik hem och sa att han bestämt sig för att inte jobba idag.

När jag sedan vaknade tyckte jag att det var märkligt att Patrik inte var hemma, då insåg jag att drömt igen.

Undrar om de här drömmarna om grannar har med flytten att göra, att jag liksom börjar förbereda mig på allt möjligt eller så. Jag vet inte.

Tråk men ett måste

Publicerad 2011-11-19 12:14:36 i Från mobilen

Nu har jag börjat packa. Jag tänkte mig att allt skulle få plats i några kartonger. Hittills har jag bara tömt mina lådor under sängen samt hyllorna ovanför bordet på väggen. Det har blivit sex kartonger. Usch, jag ser inte fram emot själva flytten.
Kanske ska man hyra en flyttfirma ändå?

Okej hej

Publicerad 2011-11-15 23:04:56 i Kärlek

Jag har varit mindre bra på att blogga senaste veckan. Det kan bero på massa saker och jag kommer inte gå djupare in på det.

I helgen var jag hemma och hade det bra. Jag hade hemmakväll med mig själv i fredags och hemmakväll med Patrik i lördags. Det behövdes. För på söndagen tog vi bilen och hälsade på alla mina systrar i Halmstad!
Ronja hämtade vi i Markaryd och Jonna och Darren kom med tåget från Stockholm. Vi plockade upp Stina på vägen in till Halmstad också och sen ställde vi bilen (eftersom jag helst inte ville köra omkring hela dagen).

Vi åt lunch på ett café och sen var vi en sväng på kyrkogården. Fint och harmoniskt och härligt att hänga med syrrorna!
Efter några timmar i lillstan åkte vi mot Malmö. Jonna och Darren följde med hela vägen och Ronja lämnade vi i M igen. I och med att jag inte är en så van bilkörare så var det väldigt ansträngade att köra i mörker hela vägen. Typ inga lampor längs vägarna förens vi kom till Malmöområdet. Men annars gick det bra!Söndagskvällen spenderades sedan hemma hos familjen Å som bjöd på ostbricka och True talent-final. Dimitri vann, jag röstade på Sofia. Attans.

Igår var det heldag. Först sightsade jag, Jonna och Darren i Malmö och såg Turning Torso, BO01 och min skola, sen åkte vi över bron till Köpenhamn och Tivolis julmarknad. Inte direkt en vanlig julmarknad som jag tänkte mig, men ändå mysigt!
Jag åkte hem i förväg sen och J och D stannade och fikade med en kompis till J.
Tanken var nämligen att jag skulle provlaga min halv-åtta-varmrätt så det tog lite tid. Men gott blev det! Jag fick lite tips på hur jag kunde få till en 10:a, så jag hoppas att mina "riktiga" gäster kommer äääälska min mat.

Idag hann vi inte med så mycket mer än att gå på Willys och se till att Jonna fick med sig svenska förnödenheter till England.
Efter att de hade åkt kändes det tomt hemma. Men skönt med lite andrum. En etta är lite litet för fyra personer. Tur att vi flyttar snart!


Efter liten andningspaus gick jag ner en trappa och skrev på arbetet tillsammans med Frida tills P2 ringde och sa att han hade slutat i skolan för dagen. Då fick jag skynda upp och lämna datorn och hämta jacka, för vi skulle hälsa på P2s morfar som ligger på UMAS.

Så, nu ska jag försöka komma ikapp och blogga som vanligt.

Well well

Publicerad 2011-11-10 18:27:15 i Pluggis

Strax ska vi iväg på Ost- och vinprovning. Det fick Patrik av mig i födelsedagspresent. Jag tycker att Adam sa det bra när vi var hemma: Alltså, Petra ger alltid presenter som hon också får vara med på. Ja. Varför inte liksom? Jag frös lite förut idag så jag har plockat fram både vinterskor och vinterjacka. Det är en bit att cykla, så jag svettas hellre än fryser. Idag har jag gjort en massa redan. Först och främst så körde jag sista bilen till däckbyte för jobbets räkning. Det gick bra fram tills parkeringshuset. Men något snedsteg får man räkna med när jag ska ut och köra. Sen var jag L och F på gymnasiemässan och kollade in alla gymnasier som finns att välja på i Malmö (utbildningssyfte då vi snart ska göra praktik ju). Jag träffade min gamla handledare A och det var kul! Såg inte I som jag hade hoppats på, men min blivande handledare var där så vi sa hej. Efter mässan skrev jag och F på examensarbetet. Vi körde en motivationshöjande övning som jag har kommit på helt själv. Vi producerade ca 3 sidor och det kändes bra. Nu börjar det bli brådis här på hemmaplan, så nu får det vara slut för idag. Over and out. Jag tänker mig att det kommer upp en bild från Ost- och vinprovningen inom kort också.

Raggisar!

Publicerad 2011-11-08 10:45:30 i Tänkvärt

I helgen var jag som bekant i Stockholm och hängde lite med mina fina kompisar samt gick på musikalteater med familjen. Jenny som är bäst på att sticka (och mycket annat med för den delen) lekte jultomte och delade ut nystickade raggisar!!! Kunde inte ha kommit lämpligare. Det är kallt hemma.

Det där med skolarbete

Publicerad 2011-11-08 10:11:43 i Tänkvärt

Ibland när man dras in i det så kan det vara riktigt kul att skriva på sitt examensarbete!

Just nu är jag inne i en sån fas och bara producerar! Orden liksom strömmar från boken, in i min hjärna och ut genom fingrarna!

Prutt

Publicerad 2011-11-05 23:44:03 i Tänkvärt

Adam och Patrik leker med en prutt-app. Äckligt och larvigt!
Nu vill jag sova.

Och idag

Publicerad 2011-11-02 22:08:23 i Tänkvärt

Har jag jobbat hela dagen. Jag kände mig sjuk och tog en ipren och en c-vitamin med citronsmak som jag gillar nu.
Sen när jag kom hem lekte jag och fixade och trixade med min nya telefon. Såklart.
Så åt jag mat och somnade en stund på soffan. Nu känner jag mig pigg och frisk. Kan bero på att jag tog tempen och inte hade nån feber också kanske ;)

Men imorn

Publicerad 2011-11-02 22:05:32 i Pluggis

Så ska jag bara plugga och skriva på examensarbetet hela dagen. Läsa och skriva smarta kommentarer och lära mig massor som jag sedan kan skriva om tillsammans med min sjukling F.

På fredag

Publicerad 2011-11-02 22:04:15 i Stockholm

På fredag har jag bestämt dejt med följande:

Mamma, Perre och Adam för middag (och Patrik såklart).

Helis, AnnBritt, Sofia + Viktor, Jenny, Louise, Tuva, Ulrika och Sandra (och Patrik såklart).

Kan knappt bärga mig!Alla andra som vill komma och ta en drink eller två i kvällningen får gärna kontakta mig på ett eller annat sät så ger jag vidare detaljer! Oh ja visst.

Ps. Min iPhone 4S har kommit and I like it!!! A lot!

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela