Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Happy happy

Publicerad 2011-10-31 08:47:46 i Kärlek

Idag fyller Patrik år!!!!
Så jag gick upp fett tidigt och sjöng. Jag gick upp jättetidigt för att han skulle vakna av min skönsång och inte av sin väckarklocka!
Mehehehehe.

Bortskämd snoris

Publicerad 2011-10-26 08:50:49 i Kärlek

Sms från Adam: Jaha, då har jag och mamma skaffat varsin iphone 4s :D men vi får hämta den tidigast på fredag :D
Jag svarar: Fan. Jag måste också köpa en nu. Fast jag ska vänta till januari. Eller så väntar jag inte. Bortskämda lilla snoris ;) <3
Sms från Adam: Hehe ;)


Okej, först och främst. Adam är 12 år och har haft mobiltelefon sen han var typ ja, bäbis. Han fick en av mina avlagda att leka lite med. Nu fååååår han en iphone 4s av mamma!!! (Och Perre har säkert ett finger med i spelet).
Jag fick köpa min egen FÖRSTA mobil när jag var 14. Haha.
Men det är bra att Adam får allt han vill ha. För det är han värd!


Jag och lillis på min 25-årsfest.

Studentkortet

Publicerad 2011-10-24 22:31:54 i Träning

Okej jag ger mig i debatten. Jag borde ha köpt studentkort när alla andra gjorde det. Japp ni hade rätt. Jag hade fel.
Men hittills har jag klarat mig bra på mitt Malmö Högskola kort. Både på hockey och på minigolf. Men nu när jag ska köpa träningskort så känns det som att jag behöver ett riktigt kort. Och jag tjänar på det.

Jag ska köpa kort på Friskis den här gången. För det kommer ligga närmast och DE HAR EN SIMBASSÄNG!!!! Det visste jag inte. Så nice!

Så nästa måndad den 25:e (då borde kortet hunnit komma) ska jag köpa mitt träningskort. Vi flyttar ju inte dit förens 24 november så det är ingen vits att köpa det innan det. Jag känner mig själv.

Men sen! Jiiihaaa.

Ringa upp

Publicerad 2011-10-24 16:11:00 i I mitt huvud just nu.

Om ni har ett missat samtal som ni typ vet vad det handlar om, brukar ni ringa upp då?
Det gör aldrig jag! För jag tänker såhär: Om det var något viktigt så ringer personen igen.
Jag tror aaaaldrig att jag har kört med: Hej jag såg att du hade ringt mig, vem är du?
Men när jag jobbar så är det många som hamnar i växeln för att de hade ett missat samtal från "det här numret".

Jag googlar, kollar på hitta.se och eniro. Men jag skulle inte få för mig att ringa upp personen i fråga om den inte lämnat ett meddelande.

Möjligtvis om det kom fram att det gällde drömjobbet eller en lägenhet eller så, men inte en random person.

Äta ute

Publicerad 2011-10-24 09:14:06 i Gott-gotti-gott-gott

Alltså det här kommer bli en lyyyyxvecka när det kommer till mat. Jag tycker att det är ganska jobbigt att laga mat varje dag (Patrik lagar oftast mat här hemma, men jag diskar och städar mer tycker jag). Iallafall så kan jag bli helt handlingsförlamad när klockan närmar sig sex och jag vet att P2 kommer komma hem hungrig när han jobbat sent. Och då mååååste man ju laga mat. Hade det bara varit till mig så hade jag kunnat käka yoghurt.. ja eller glass. Men man måste vara snäll och ha maten klar de dagar som jag måste laga mat. Och ibland är det inga probs, men ibland (som hela tre veckorna som gått) har det tagit emot varje gång mat-och-sov-klockan ringt.

Därför är jag extra lycklig den här veckan! Ikväll ska vi ha kick-off med jobbet så då bjuds det på mat! Imorgon är det Halv åtta hos Louise och då bjuds det på mat! Och på fredag är det personalfest på jobbet och då bjuds det på mat!
Snacka om lyx va? Då gör det inte så mycket om jag måste laga mat på onsdag och möjligen torsdag. För det är ju löning imorgon och då kan man väl få lyxa till det med lite hämtmat på antingen onsdag eller torsdag?
Mehehehee.


Den här kvinnan skrämmer mig.

Filmtips

Publicerad 2011-10-23 19:40:16 i Här passar det

Den här helgen har gått i tv-tittandets tecken. Jag har sett massor av film och tänkte att jag ska dela med mig av mina tips.

I fredag så var det bara Idol på tv, så det tänker jag inte tipsa om. Jag tycker att det här är det sämsta året någonsin och att de som är med knappt kan sjunga. Jag hejar på Amanda P, och hon hängde löst... come an!

Igår var Frida här och vi kollade på tre filmer. Egentligen skulle vi se på en av dem, men det blev tre.
Först å främst så gick "House Bunny" på trean, och jag ääälskar den filmen så den såg vi. Av mig får House Bunny 9/10 poäng och är helt klart en feel-good-film som alltid passar!

Sen när den var slut så satte vi igång den filmen som vi "hyrt". Nämligen Arthur. Jättesöt film! Och liksom djup och lättsam på samma gång. Arthur får 8/10 poäng av mig. Det är en film som man kan se om man är ute efter lite romantik.

 

Den tredje och sista filmen som vi såg igår var en som gick på tv och redan hade börjat när vi slog på den. My sisters' keeper. Jag har sett den förut och jag har läst boken också. Boken var så hemsk och jag kunde inte lägga den ifrån mig när jag läste den. Filmen är också sorglig. Den passar utmärkt när man känner att man har tårar i sig som man vill få ut, men egntligen inte är ledsen på riktigt. För gråter man inte till den här filmen, ja då är man tyvärr ganska känslokall. Av mig får My sisters' keeper 7/10 poäng. Boken rekommenderas varmt.

 

Idag har jag känt mig låg och haft ont i huvudet och sovit massor. Men jag har sett en film och jag var ute på en PW imorse vid niotiden för att få i mig lite luft. Filmen som jag såg idag var The rebound. Ganska söt film, barnen var bäst tycker jag och killen var romantisk och ganska snygg. Mamman som hela filmen bygger på störde jag mig en del på och hon drar ner betyget. The rebound får 7/10 poäng av mig.

 

Så hurrni! Nu har ni lite filmtips om ni kände att det sinade bland era egna! Nu ska jag rikta min uppmärksamhet mot tvn där True Talent är på!


Yellow

Publicerad 2011-10-21 08:40:57 i Pluggis

Hello!
Idag är det första dagen av två som jag och F ska ha intervjuer med våra informanter. Det ska bli himla kul och bra att känna att vi kommer lite framåt i arbetet.
Men innan dess ska jag jobba lite granna. Fick reda på nyss att ett av mina möten är inställda, så jag kanske hinner hem mellan jobb och intervjuer. Då ska jag äta pannbiff till lunch. P2 kom hem med det för några dagar sedan som vi fått av hans föräldrar. Nomnom :)

Solen skiner!

Things man must fixa

Publicerad 2011-10-19 16:44:11 i Flyttbestyr

Nu är det bestämt att inflyttning blir den 24 november! Weiihoo!! Känns verkligen fantastiskt.
Jag vill börja packa ner allt redan nu, men det kan jag ju omöjligt göra. Vi ska ju bo klart här först i mer än en månad ;)

Men men, med ny lägenhet följer nya grejer vi måste göra:
  • Välja en elleverantör
  • Adressändra
  • Köpa en sänglampa på IKEA som är jättefin och lila
  • Ha visningar av vår lilla etta
  • Packa ner allt vi äger och har (vilket betyder att jag måste rensa lite och slänga lite)
  • Städa, grundstäda (= lite kul faktiskt)
  • Ha utflyttningsfest
  • Ha inflyttningsfest
  • Skaffa internet till nya lägenheten

Ja det är det jag kommer på nu, hojta till om jag glömt nåt. Okej?

Hej!

Publicerad 2011-10-18 07:04:52 i Tänkvärt

Jag har lite väl mycket olika saker för mig så bloggen glöms bort liksom.
Ska strax iväg till jobbet och tjempa hela dagen lång.

Men jag ska nog bättra mig inom kort.
Hejsvejs!

Lill

Publicerad 2011-10-12 15:50:59 i Kärlek

Här kommer tre bilder från helgen:

image description
Jag och Adam i Folkets Park efter avslutad minigolfing. Patrik vann.


Taco-kväll!!! Mmmmmmm :)


Såhär såg det ut typ så fort de fick tillfälle... Fifa12.

Toppen!

Publicerad 2011-10-11 22:29:26 i I mitt huvud just nu.

Som min BFF påpekar i kommentaren på inlägget nedan så blev den här dagen MYCKET bättre!
Idag fick jag samtalet som vi väntat på. Lägenheten är vååååår!
Jippi :) :) :)

Sen vann jag 10 spänn på min tialott.

Och hade en mycket trevlig kväll på sexan. Sverige vann också!

Och en mycket rolig dag med F men god lunch på Mix and Eat. Yummi!Tack å hej!

Stress

Publicerad 2011-10-10 22:01:44 i I mitt huvud just nu.

Jag är stressad.
Nu när jag försöker tänka på det så känns det som att jag börjar få läget under kontroll.
Skolan stressar mig oerhört.
Det är mycket jobbigare än jag trott att skriva ett examensarbete, och vi har inte ens kommit igång på riktigt. Kanske det som stressar mig mest? I don't know.
Det jag vet är att jag biter ihop käkarna när jag sover för varje morgon vaknar jag med spända käkar och har ont. Inte spänningshuvudvärk längre som jag hade i slutet av sommaren, skönt att den försvunnit. Men liksom ont i käkarna.
Sen har vi det där med att jag sluddrar eller tappar ord. Speciellt när jag läser saker högt. Då kommer jag på mig själv med att hitta på vad det står istället för att läsa vad det faktiskt står.
Men även det är något som jag tänker på och jag har vidtagit vissa åtgärder. Jag har "trappat ner" på jobbet och jag ska komma igång med träningen igen.
Varje dag ska jag röra mig, det är bra. För även om jag inte kör hårdträning så får jag ur mig det som annars kanske stannar i huvudet.

Min PIC (partner in crime för er som inte vet) F är toppen. Hon stressar mig inte alls! Och hon är förstående. Fin vän. (Väninna som jag ska börja säga). (Sambo och väninnor, snacka om att vara gammal).

Idag var en dålig dag. Jag var sur och bitter och otrevlig. Men så tycker jag å andra sidan att jag får ta lite väl mycket skit ibland och då kan man få lov att ryta till. Tror inte ens personen i fråga fattade att jag var otrevlig för haon är alltid så uppe i sig själv. (obs. detta gäller inte en nära vän, utan en bekant eller liknande).

Det är nog också ett tecken på stress: brusar upp över saker som man i vanliga fall inte skulle brusat upp över.

Nä hurrnini. Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon blir det friska tag (förhoppningsvis) med skapande av frågeguide och start på examensarbete.

Lillebror på besök!

Publicerad 2011-10-08 11:09:32 i Kärlek

Min fina lillis är här i Malmö och hälsar på :)
Idag ska vi spela minigolf i Folkets Park. Jag hoppas att jag eller Adam vinner, för vi är hemskt dåliga förlorare.

Lansering av vårt nya projekt!

Publicerad 2011-10-03 22:18:33 i Petra busar

Nu kan vi äntligen avslöja vad vårt nya projekt innebär!
Kolla in vår: webbshow (Webbshow, håll musen här bredvid, jag har råkat göra mina länkar osynliga)
Nu blir det massa fokus på skolan samtidigt som detta projekt kommer att sporra oss när vi kör fast och behöver en stunds avkoppling. Kommentera gärna och hjälp oss att bli världskändisar!

Söndagsmys?

Publicerad 2011-10-02 19:53:50 i Tänkvärt

Här sitter jag i soffan och kollar på True Talent. Idag har jag verkligen inte gjort någonting vettigt alls.
Typ mest legat i sängen och kollat på How I met your mother. Jag har snart sett i kapp F.
Faktiskt riktigt rolig serie.

Nu är jag lite sugen på Te. Det ska jag fixa.

Lördag!

Publicerad 2011-10-01 10:46:16 i Träning

Även om jag tycker att det egentligen borde vara torsdag idag med tanke på att jag kom hem från Stockholm i tisdags, så tycker jag att det är mycket skönt att det är lördag idag.

Jag har startat min dag med att sova lite längre än jag tänkt och sedan varit ute i solen på en morgon-PW som innehöll utfall. Kände mig inte ens dum att göra dem själv. Det trodde jag att jag skulle göra. Visserligen valde jag att göra dem i en park, men ändå. Nu ska jag ut i solen och dricka en koppff och lyssna på min ljudbok.

Ljudbok är btw ett bra sällskap när man är ute och går.

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela