Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

I väntan på H

Publicerad 2010-07-30 21:14:25 i Här passar det

Snart kommer Helis till Malmö :)
Jag ska möta henne på centralen om en timme ungefär. Men tiden går så segt så det är riktigt tråkigt att bara vänta. Patrik är inte hemma och tv'n visar inget kul.

Imorn är det min födelsedag :) Jag hoppas att det blir en bra. Men det tror jag bestämt!

Tvättis

Publicerad 2010-07-30 08:59:05 i Tvättstuga

Idag är jag uppe och ska strax tvätta. Jag tänkte till lite igår och var pigg och alert när telefonen ringde. Inte som de andra samtalen. Bra gjort Petra.

Efter tvättis ska jag ut och handla mat. Festmat och frukostmat och annan mat. Ny månad = ny mat.

Katcjong!

Publicerad 2010-07-30 08:54:27 i Pluggis

Jag har kirrat praktikplats inför hösten :)

Diggadiggadunk

Publicerad 2010-07-30 00:22:44 i I mitt huvud just nu.

Jag är hemma igen. I Malmö.
Tåget var bara 40 minuter försenat. Det verkar vara Sj's nya standard. Iallafall när jag reser.
Blev hämtade av mamma Å och bror Å. Mycket fint av dem. Jag fick presenter som ska öppnas the first thing på lördag och så fick vi frukostmat :) En hel påse från Coop! Snacka om att vara tankeläsare.

Tågresan var ganska kul, hon som ropade ut i högtalaren var inte jättesmart. Det var kul, för hon gjorde små pauser mellan alla ord hon sa.

Imorgon ska jag tvätta klockan 9. Det betyder att jag ska vara duschad och klar då. För så fort tvätten är avklarad ska jag ut på äventyr och köpa massa grejer till på lördag. Helis kommer redan imorgon :) Så jag måste fixa något special for her.

Och sen till nästa grej som varit jobbigt senaste dygnet: Sofia, det är larvigt att klicka folk i örat. Man kan ta en enkel diskussion.

Nu är det dags att äääääääääääntligen krypa ner i vår säng. Mmm det ska bli så skönt. Slippa sova på bäddsoffa som går i vågor.

Jenny flyttar hemifrån!

Publicerad 2010-07-29 14:13:19 i På resande fot

Idag har jag fått följa med Jentan på äventyr. Vi har hämtat nycklarna till hennes alldeles egna lägenhet och även spanat in den.


Huset i Kistan


Excited! För in nycklen i låset för första gången i hennes första lägenhet!!


Vardagsrum och sovrum, och en ytterst nöjd Jenny :)


Drömkök med LILA kakel :)

Nu sitter jag och väntar på att regnet ska avta och att det blir dags att åka hem. Kollade nyss på tv, men i och med att det regnar så verkar inte parabolen palla trycket, för det står att man ska rikta om den eller ändra inställningar. Dumt. Jag har inte lust att smyga upp på taket.
Har hunnit diska och tvätta också.

Nu kom tvbilden tillbaka!

The day

Publicerad 2010-07-28 22:32:27 i I mitt huvud just nu.

Jag började hemma hos Micks och Oggy och Vera vid 12 och har hållit igång sen dess. Det var mycket roligt att hälsa på den lilla familjen och Vera har blivit ett barn och är inte längre en bäbis.
Åkte in till stan vid fyra och mötte upp Johanna och AB på Espresso house och allt var som vanligt fast att jag inte sett Johanna på typ ett år. Vi fnissade givetvis massor.

Sen blev det bara jag och Ab kvar och vi bestämde oss för att utforska stan och faktiskt ta reda på var Kungsholmen och Vasastan egentligen innebär. Vi hann bara till Kungsholmen och vi kom fram till att vi nog kan bo där sen allihopa.

Vid nio åkte tåget till Uppis och mitt till Bandhagen. Nu sitter jag och lyssnar på musik. Patrik kämpar för fullt på övervåningen men jag kan inte hjälpa till.

So choose your conflicts Lily, choose your conflicts.


Ska väl ta disken. Imorgon ska jag följa med Jenny och spana in hennes nya lägenhet! Det ska bli jättekul, för hon har inte sett den själv ännu.
Så vid tio ska jag vara på tunnelbanan vilket betyder att jag inte kan sova till elva imorgon :)

Dags att ta tag i livet?

Publicerad 2010-07-28 11:03:16 i Petra busar

Telefonsamtal 1, igår 09.54

Jag: Aaa det är Petra! (jättepigg och vaken röst)
A: Hej Petra, det är Axxx. Sover du????
Jag: Njaaeee?

Telefonsamtal 2, idag 10.46

Jag: Heeeelllo! (Jätteglad och pigg)
J: Hahaha, Sover du????
Jag: vaa? Nej!



Okej, jag måste skärpa mig, man kan inte ligga i sängen till 11 varje dag och hoppas på att ingen märker det.
Nu ska jag strax iväg och träffa Micks och Vera. Lilla bäbisen har tydligen blivit ett barn!
I kväll ska jag träffa Johanna :), första gången sen hon kom hem från NZ. Dåligt av mig, det har funnits fler chanser. Kanske har jag inte kunnat ta dem för att jag sover bort halva livet?
Förhoppningsvis ska jag klämma in en date med Fisen också. Ni vet ju att hon undvikit mig de senaste Stockholmsbesöken. Ibland för att vara i Grekland/Italien och ibland för andra orsaker. Idag ska hon till Kolmården men tror att hon kommer hem lagom till 15 och därmed kan hänga med mig en stund. Vi får se.
Jag är inte bitter inte.

Annbritt kommer till stan också. Vi ska ha sleep-over verkar det som. Hon vill det.

Oj oj. Nu ringde Mickan. Jag borde skynda mig.

Tradera

Publicerad 2010-07-27 21:27:59 i Här passar det

Nån som fattar hur man köper biljetter till tåg där?
Eller rättelse: Nån som kan förklara hur Tradera fungerar?

Storstadstankar

Publicerad 2010-07-27 21:26:06 i I mitt huvud just nu.

Sedan jag kom till Stockholm har jag hämtat min klocka (!!!), träffat Helis, kollat på när Patrik jobbar och sliter samt varit ute på promenad med Jenny. Hon är kul. Jag gillar verkligen Jenny. Det är skönt att hon är hemma igen. Även om vi inte bor i samma stad.
Ikväll har jag läst massor. Jag har fascinerats så mycket av det jag läst att jag läst det i smyg. Inte för att det är hemligt, utan för att jag vill att det ska vara lite hemligt. Därför avslöjar jag inte vad det är jag har läst.

Jag blir insprirerad att skriva själv. Att bara skriva allt som kommer till mig. Berätta om livet. Men det känns inte tillräckligt privat att skriva om det här, på internet.
Jag önskar mig en dagbok när jag fyller år.

Inte för att jag går runt med massa hemligheter, för det gör jag verkligen inte (på gott och ont), men för att man ibland måste sätta sina tankar på papper.

Jag önskar mig även en matchande penna med mjukt bläck som flyter fram när man jag skriver.

Klockäventyr...

Publicerad 2010-07-26 11:52:15 i I mitt huvud just nu.

Ska strax bege mig till Globen och se om jag får min klocka eller ej.
Tanken var att jag skulle stå och hänga på låset klockan 10 imorse, men jag var lite trött och orkade inte gå upp när klockan ringde vid 9.
Så nu sitter jag här några timmar senare, mer redo än nånsin. Jag ska upp till kamp!

Wish me luck.

En helg i staun

Publicerad 2010-07-25 19:29:26 i På resande fot

Nu sitter jag på tåget på väg till Patrik i Stockholm :)
Helgen hos Fridili har varit helt pörfa, förutom att vädret varit emot oss. 
På fredagen lämnade jag alltså Malmö och åkte tråktåg till Lojsan hoppade på i Hässleholm. Då åkte vi tråktåg tillsammans och det blev lite roligare.
Väl framme i Karlskrona (och inte Mörrum) så blev vi upphämtade av en fin liten Frojd och gröna faran. Gröna faran visade sig vara ganska farlig när en viss fröken Johansson tog svängarna i full fart och muttrade högt över turister/infödingar som gick långsamt över vägen.



Vi kom iallafall till Fänkålen (kolen?) och fick asgott käk. Efter lite catch-up talk så drog vi in till stan och tog ett glas vin på Nivå (det är inte som Nivå22 kära stockholmsvänner).
Vissa av oss var lite trötta så vi åkte hem ganska snabbt sen. Men det var kul att se nattlivet. För i typ varje dialog man höll så viskades det lite om hur folk ändrats eller inte ändrats när de passerade oss. Denna viskkonversation hölls mellan F och hennes kompis Linn.



Lördag var regndag number 1. Alltså det öste ner på riktigt från vi vaknade vid 8.30. Minigolfen som stod på schemat fick bytas ut mot shopping på stan och jag köpte ett par konsertskor eftersom att jag insåg att mina sommarskor inte var tipptopp på en blöt och lerig konsert. Jag införskaffade mig även ett par tajts som även de användes på kvällen.
Ungefär vid 17 tog vi röda faran (även den farlig i och med att det spöregnade och röda faran hellst ville rulla snabbt och "undvika" vattenplaning istället för att sakta ner).



Iallafall så kom vi fram hela och rena till Pappa Johansson och lillasyster Mimmi. Vi drack lite vin/öl och åt Subway-mackor som Frida hoppat in som stand-in för kräktjejen som egentligen jobbade. Mycket gott!

Ungefär vid klockan 20.00 rullade vi ut från pappsen och till Ronneby (han körde oss) och det regnade. Systrarna Johansson (Emma och Frida för att inga missförstånd ska ske) hade fixat både gummistövlar och diverse regnkläder, jag och Lojsan fick bittert vänta till insidan där kompis Emma fixat ponchos till oss.
På väg till Ronneby blev vissa av oss kissnödiga av all dricka vi hällt i oss så vi stannade i Tjörtjöbö vid tjörkan och kissade på en rastplatstoa.
Lasse W gick på scen prick klockan 21 och spelade en underbar (men mycket blöt) konsert. Jag blev lite besviken på "Du hade tid" eftersom att den fina tjejstämman utelämnades, men väldigt positivt förvånad när "Kom änglar" också spelades, trots att den inte var med på låtlistan inför konserten.
Summa summarum så var det en awsome konsert.

Tanken var att vi skulle på en töntfest efter konserten, men ingen av oss var speciellt peppade så istället åkte vi hem och käka mackor och drack te och somnade ganska snabbt, iallafall Lojsan.

Söndagen väckte oss med uppehållsväder. Jag trotsar kylan och tog på mig klänning och sandaler. Jag kan bittert inse att jag borde klätt mig bättre. Iallafall så åkte vi in till en av öarna som jag glömt namnet på och spelade den efterlängtade minigolfen. Jag vann med flest poäng.
Glass på glassiären avnjöts och sen var det typ dags att åka hem. Jag hoppade på Öresundståget mot Emmaboda och Lojsan antar jag tog det mot Malmö, annars blev det fel.

Nu sitter jag alltså på ett ca 40 minuter försenat tåg och har ätit en sjukt äcklig sallad (som jag fick för 30% på Hemköp). Jag tror att den var gammal för dressingen smakade surt och tomaten typ frätte i munnen på mig. Dåligt. Men jag tänker inte gå hela vägen till bistron faktsikt, äter något när jag kommer till Stockholm istället :)

Hoppas att det är några grader varmare i stan än vad det har varit i Karlskrona, Emmaboda och Alvesta för där frös jag verkligen, men igen: skyll mig själv.

Hej hopp.

OBS!! Fler bilder kommer upp på facebook, internet på tåget segar!

Regn!

Publicerad 2010-07-24 14:45:28 i I mitt huvud just nu.

Här i stan regnar det. Attans. Vi som ska på Lasse W ikväll.
Jag har i och med regnet varit tvungen att tjöpa lite nya grejs. Ett par skor som "tål regn" och ett par tajts som jag ska ha. Annars hade jag varit tvungen att vara barbent och sandalskodd.
Tur att det var långlördag idag. Det betyder att de har öppet till 16 istället för 14.
Wow liksom.

Nu ska jag kanske sova en liten, liten snabb stund och sen bär det nog iväg!

Hepp hepp

Publicerad 2010-07-23 09:51:57 i Här passar det

Nu så är jag på rätt spår (fniss från Frida). Har hunnit med det mesta och har ca 40 minuter till godo. Fast av erfarenhet så vet jag att de sista minuterna går jäkligt snabbt.

Igår var en helt seg dag, det var som en söndag. Som min söndag som jag gick miste om i söndags. Ungefär.

Planen för dagen ser ut såhär: Först jobba 11-17 och sen spöööörta ner till stationen och ladda på Jojo och hoppa på tåget som går 17.28 (det blir verkligen tight här).
Åka en timme eller så, och då hoppar Lojsi på :)

Sen tuffar vi vidare till Karlskrona där Fridili hämtar upp oss!

Resten är oklart. Men jag har vissa förväntningar: Bada i poolen, kolla på Lasse och äta en glass på glassiären.

Kvar på listan sedan tidigare idag:

Publicerad 2010-07-22 20:23:34 i ToDo

¨Städa
Packa
Diska
Laga mat
Gå ner med källsopor

Vattna blommor
Tömma vanliga soporna
Måla om naglarna
Cykla bort med skänkekläder till insamlingen

Vattna blommor och ta ner soporna är ju bäst att spara till imorgon. Kläderna får vänta. Nu ska jag hugga in på en melon som måste ätas upp så att den inte ligger och ruttnar och vi kommer hem och har 10789642932 miljoner nya husdjur iform av flugor eller myror eller rent av kackerlackor. uuuh. Hemska tanke.

Bomchickabom!

Publicerad 2010-07-22 16:26:05 i Tvättstuga

Idag har jag haft slappisdag. Jag har en låååång todo innan jag åker, men jag har liksom känt att jag behövt vila lite. Så av typ 10 punker så har jag typ fixat en, och den håller jag fortfarande på med = tvätten.

P lämnade Malmö tiiiidigt imorse (04.50) och jag somnade såklart om. Vaknade vid nio-tio och solade lite. Sedan dess har jag somnat om någon gång till och sen kollat på tv.

Kvar på min lista står alltså:

¨Städa
Packa
Diska
Laga mat
Gå ner med källsopor
Vattna blommor
Tömma vanliga soporna
Måla om naglarna
Cykla bort med skänkekläder till insamlingen

Vi får se hur mycket jag sparar till imorgon. Tvätten förhindrar dock vissa punkter: packa, jag vill ha med kläder som tvättas. Cykla iväg, jag vill inte lämna tvätten. Måla om naglarna, tänk om de inte hinner torka innan nästa vända till tvättis.

Bad och utemat

Publicerad 2010-07-21 21:26:56 i Jobb jobb

Idag har jag hängt på stranden med Fam Å och P2. Vi låg och solade/badade i Falsterbo och vädret var inte tipptopp till en början. Jag frös och somnade, men sen kom solen fram och då blev det perfekt!

Nu ikväll har jag hängt med Marie och Maria från jobbet. Vi hade ju vunnit nu igen så vi fick gå ut å käka. Mycket gott och trevligt! Satt på Lilla Torg och jag åt:


Oxfilégrillspätt med ungsbakad potatis och vitlökssås. Yummi yummi!

:)

Publicerad 2010-07-21 00:39:46 i Petra busar

Åh, Jenny har också skaffat sig en ny blogg som inte är en reseblogg. Jag tipsar er alltså om Johanna och Jenny.
Jag har kommenterat lite hemligt på Jennys blogg, undrar om hon fattar att det är jag. Busigt av mig.

Laddar!

Publicerad 2010-07-20 22:46:38 i I mitt huvud just nu.

Sitter å lyssnar på spellistan. Laddar inför konsert på lördag! Weeeiihoo! Kommer bli kanoners.
Frojdan, Lojan och jag. Helt superbt!

Och få ro då och då bland alla tentor å poäng, det är så lätt att gå på
det är så svårt att stanna upp å gå tillbaka igen, som ni vet!

Yeah!

Publicerad 2010-07-20 22:25:14 i Träning

Gymmet + Petra = sant!

Idag hade jag med mig träningskläder till jobbet. Så efter att ha jobbat 10-17 så stack jag iväg och svettades en timme.
Det kändes så sjuuukt bra efteråt! Nu vill jag hålla det här uppe.

Klocka

Publicerad 2010-07-19 20:12:33 i Här passar det

Ni vet min klocka:



Alltså, den hade tagit in fukt, så jag skickade in den.

Så nu har jag alltså väntat sedan den ungefär 23:e juni på att få den igen. Min älskade klocka ni vet.

Idag kom den på posten!!!!!
Öppnar den och är sviiinglad.



Någon annan än jag som ser skillnaden???

Iaf så ringde jag lite halvt kaxig till butiken och sa att: hej, jag skickade in en lila klocka och fick hem en svart.

Killen jag snackade med sa att jag kunde gå till Klockmaster i Malmö och få en lila klocka.
Så jag cyklar in till stan (snabbare än blixten, ivrig som bara den!)

Väl där får jag veta att den lila klockan inte tillverkas längre och har varit slut sedan i julas.

Med tanke på mobil-historien kan ni tänka er hur fruktansvärd förbannad jag blir. Dock visar jag ingen ilska mot pojkarna i affären. Utan tackar och får tipset att ta denna diskussion med Globen, där jag lämnat in klockan.

Jag ringer på väg ut ur butiken till Globen och får veta att det finns två klockor kvar. Jag kräver att få en undanlagd till nästa måndag när jag befinner mig i Stockholm. Han säger att han fixar't men att jag måste ha med den svarta klockan. (Nähä liksom).

Så håll tummarna för att jag på måndag (om en vecka) uppdaterar bloggen med en LILA klocka på armen.

Annars blir jag ledsen, inte en ful klocka och en ful mobil. Btw så tror jag att det är en herrklocka.

Lördagsjippo

Publicerad 2010-07-17 17:06:24 i Här passar det

Vi ska strax iväg på middag, sen blir det nåt slags jippo i stan i samband med att SM-veckan tar slut. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra mer än mingla och dricka skumpa.
Jag får helt enkelt återkomma ikväll ;)

Morgon

Publicerad 2010-07-16 08:36:19 i Tänkvärt

Uppe med tuppen idag!
Har hunnit köpa mc-frukost och tagit ut lite cash redan.

Ska strax iväg på Sjöbo marknad!

Dagsutflykt 1 - Simrishamn

Publicerad 2010-07-15 21:41:35 i Kärlek

Idag har jag och Patrik alltså varit i Simrishamn.
Jag såg framför mig en dag fylld av bad, värme och vacker sandstrand.

Det blev en bra dag, men vattnet var inte varmt. Solen kom efter ett tag och sanden gjorde ont under fötterna.



Vattnet visade sig vara 15,5 grader celsius. Men vi doppade oss. Det Patrik gjorde kan man till och med kalla bad. Men aj aj vad ont det gjorde. Det domnade liksom.

Sen åt vi mat, jag beställde en sak och fick en annan, men det löste sig och sen fick jag rätt: Färsfyllda kotlettrullader med rostad potatis och gräddsås. Mmmm :)

Sen gick vi en vända på stan och åt glass. Jag har inte ätit glass sen den 1:a juni, så det var himelskt gott, men sött.
Vid tretiden åkte vi hem igen och jag satt och verkligen nickade till. Alltså somnade och dunk ner med huvudet - vakna! A ni fattar.

Nu på kvällen har vi tränat på varsitt håll. Patrik var ute och sprang och jag ville inte vara sämre så jag tog fram spikmattan som uppvärmning. Sem blev det: benböj, tåhäv, magövningar och tillslut bakåtarmhävningar. Känner att mitt gymkort bör nyttjas snart igen, det har liksom legat på paus ungefär sen skolan slutade. Så sen nån gång i slutet av maj. Illa illa!

Har bokat resa till Stockholm också, åker från Karlskrona till Stockholm på nästa söndag. Så jag får packa smart ;)

Trip

Publicerad 2010-07-15 08:29:50 i Tänkvärt

Bye bye West side.
Hello East side.

Me and P2 ska iväg till Simrishamn, det ska tydligen vara asnice att bada där :)

Jäkt och fläkt

Publicerad 2010-07-14 19:39:27 i Jobb jobb

Idag jobbade jag heldag. Det var helt lugnt och inte alls mycket att göra.
Efter jobbet mötte jag upp Patrik och vi köpte ceasarsallad och satt vid kajen vid skolan och åt i solen.

Nu är vi hemma igen och jag vet inte vad jag ska göra ikväll. Är det inte VM så är det ju Tour de France, och när inte det är på tv så är det tennis, nu från Båstad. Kul.
Så inget tvtittande för mig idag heller.
Igår var det Morden i Midsommer som J och P satt å såg på. Jag tyckte det var trist och tråkigt.

Jag tycker att mycket är trist och tråkigt.
Jag borde verkligen sysselsätta mig mer så att jag inte har så mycket tid till att sitta och vara rastlös.

Svala

Publicerad 2010-07-13 10:52:21 i Tänkvärt

Inatt/imorse har det regnat. Det har kommit in lite sval luft och det känns skönt faktiskt. Idag är det bara 24 grader. Så idag kan jag faktiskt sitta inne utan att svettas.

Sitter och funderar på vad jag ska göra av min dag, jobbar sen, men inte riktigt än.
Kanske ta en sväng på stan trots allt?

Kvällning

Publicerad 2010-07-12 21:56:33 i Tänkvärt

Petra + popcorn + svett = kväll i skåneland.

Hej å hå

Publicerad 2010-07-12 12:56:23 i Här passar det

Oj oj vad jag har hunnit med idag!
Först satt jag ute och solade en stund, men sen gick solen i moln. Det är nu sol igen men jag har faktiskt duschat och allt sånt så jag håller mig inne. Inte för att det är svalare här, jag är helt kladdig.

Har iaf storstädat lägenheten. Det känns mycket fint här hemma nu. Har medvetet sparat lite till Patrik också, man kan inte smita ifrån helt!

Ska snart iväg och jobba men måste äta någon slags lunch innan dess. Jag är inte hungrig (tror det beror på den extrema värmen). Kanske steker mig lite majs eller nåt, eller mmm kanske snabbmakaroner? Ja det blir det nog.

Festen i lördags var mycket lyckad! Det var asvarmt, alltså näst intill olidligt. Maten var mycket god och det dansades på kvällen. Jag hade med min kamera, men batteriet dog någonstans där mitt i dansen.


Här ska silverbrudparet strax valsa!

Jag lyckades hamna på en bild jag med, mycket vackert måste ni väl hålla med om?


Som ni ser så var det så varmt att jag svettades i ansiktet!

.

Publicerad 2010-07-12 12:50:09 i Fakta

Det första jag tänkte när jag vaknade: I'm feeling hot hot hot!

Vilken färg jag har på nagellacket: Blått

Väder ute: Sol och tropisk värme

Känner mig: Stressad

Igår lärde jag mig: Att det finns svarta tomater

Todo

Publicerad 2010-07-12 12:48:51 i ToDo

Damma
Dammsuga
Moppa

Diska
Klippa naglarna
Jobba

Förberedelser

Publicerad 2010-07-10 11:10:30 i I mitt huvud just nu.

Idag ska vi på Silverbröllop hos familjen Å. Igår hjälpte vi till att fixa med vissa grejer. Jag fick bland annat vika servetter, jag tycker att resultatet blev ganska snyggt!

Personalfest

Publicerad 2010-07-10 11:07:39 i Jobb jobb

Igår var det alltså personalfest som stod på schemat. Jag kom till jobbet vid 18-tiden efter att ha bytt om när jag såg att jag hade för djup urringning i hisspegeln. Alltså hissen här på Rönnen, så jag fick åka upp igen och byta om bara och sen ner igen.
Kom som sagt till jobbet och där var repan full av snygga glas som skulle fyllas med skumpa. Så jag fick hjälpa till att korka upp och ja med träningsvärk i armen var det inte det lättaste.
Välkomstskål och sen var det lekdags = brännboll.
Jag fegade och använde bara tjejracket och kunde springa på nästan varje boll jag sköt! Framsteg.
Laget jag var med i vann, men det blev starka protester mot domaren :)

Festen fortsatte sedan inne på kontoret där medelhavsbuffé var uppdukat. Mycket smarrigt! När folk hade fått i sig lagom mycket rosé så annonserades nästa tävling: Sing Star. Jag och Maria var på lag och det gick över förväntan! Jag tror att vi kom 3:a av ca 10 lag. Så kanske kan vi sjunga trots allt?

Efter sången flyttade vi upp igen och fortsatte att mingla. Nånstans runt halv ett kände jag att det var dags att gå hem så det gjorde jag :)

.

Publicerad 2010-07-10 10:59:19 i Fakta

Det första jag tänkte när jag vaknade: Törstig

Vilken färg jag har på nagellacket: Svart som natten

Väder ute: Molnigt men sjuuuuuuukt varmt

Känner mig: Lagom

Igår lärde jag mig: Faktiskt ganska mycket saker

Jobb och slit

Publicerad 2010-07-08 21:23:04 i Jobb jobb

Idag har jag jobbat mellan 10-17 ungefär. Jag och Maria har varit ute på riktiga äventyr!
Som ni kanske vet så hade jag en heldag av storstäd för ett tag sen på jobbet, idag var det dags att köra iväg med skiten till tippen.

Det första hindret vi stötte på var att det var mycket mer skräp än vi först trott och fick förlänga hyrbilen till 16.00. Detta berodde kanske lite på att det var väldans svårt att få tag på en parkeringsplats i närheten av Gustav Adolfs Torg. Iallafall så lastade vi bilen som galningar och tillslut var det slut på skräp och 5 kubikmeter fyllda. Då var det dags att bege sig till tippen!
Efter lite felkörning så hittade vi fram och fick använda oss av vår charm för att slippa betala 400 spänn för företagsgrejer.
Vi pangade massa porslin och sen fick vi sätta plattan i mattan och skynda oss för att hinna lämna tillbaka bilen, men innnan dess var vi tvugna att tanka bilen..
Att tanka skåpbil är inte lätt alla gånger. Vi letade och letade efter tanklocket men gav upp och åkte tillbaka och frågade killen på biluthyrningen var locket satt.
Så bort och tanka. Jag som lite skrytsamt sagt att jag är bra på att tanka skulle visa M hur man gjorde. Och spiller disel på hela min fot och hand. Haha men tankat blev det och bilen lämnades tillbaka i tid, bara det att när vi kom tillbaka berättar killen att vi inte hade behövt tanka. Suck. Hade han inte kunna säga det när vi var inne och frågade var tanklocket satt?

Vi kom iallafall tillbaka till jobbet ca 16.45 och då satt jag i repan i den sista kvarten och ja, jag har verkligen bänt kalorier idag kan man säga!

Tandis

Publicerad 2010-07-08 21:16:39 i Här passar det

Idag när jag var hos tandis så gick det jättebra. Min tandläkare är snäll och skrattar mycket. Sköterskan satt och klappade mig på armen medan jag fick bedövning.
När jag var klar så fick jag en tandkräm. Schyssta klubben.

.

Publicerad 2010-07-08 19:13:48 i I mitt huvud just nu.

Det första jag tänkte när jag vaknade: Tandistajm!

Vilken färg jag har på nagellacket: Nada

Väder ute: Molnigt

Känner mig: Proppmätt

Igår lärde jag mig: Att det kan bli riktigt snyggt om man anstränger sig!

.

Publicerad 2010-07-07 10:54:39 i Fakta

Det första jag tänkte när jag vaknade: Kissnödig.

Vilken färg jag har på nagellacket: Rosa, lite avskavt

Väder ute: Mest sol

Känner mig: Hungrig!

Igår lärde jag mig: Lite nya korsordsord

Riktigt trött på blogg

Publicerad 2010-07-06 23:57:06 i I mitt huvud just nu.

Jag stör mig på att man ska behöva dubbelkolla om ens inlägg blir publicerade. Kom igen liksom!

Ikväll har jag hängt med Fridili! Hon är hemma på en snabbvisit men har avsatt kompistid för mig imorgon med :)
Jag och Patrik bjöd på finmiddag, precis det som vår gäst önskat. Korv och snabbisar. Mums mums!

Sen stack jag och Frida ner till 3an och löste korsord. Vi hade typ 4 stycken + ett lite mindre och vi var inte riktigt i form. Det märks att det är sommarlov, för vi klarade bara ut ett, och där hittade vi på de sista orden. Dåligt men bra. På sommaren får hjärnan lov att vila sig lite.

Nu ska jag strax sova, funderar på att ta ett fotbad först, jag har ont i benen och fötterna. Skulle behöva massage.

Återinfört!

Publicerad 2010-07-06 11:40:58 i Fakta

Det första jag tänkte när jag vaknade: Hjälp?! Vem plingar på dörren??

Vilken färg jag har på nagellacket: Rosa

Väder ute: Växlande molnighet

Känner mig: Ofräsch

Igår lärde jag mig: Att man inte ska försumma sina vänner.

Lillis!

Publicerad 2010-07-06 11:13:32 i Kärlek

Idag fyller min lillibror Adam 11 år!
Grattis grattis fina bror!

Härliga sommar

Publicerad 2010-07-05 11:59:01 i Kärlek

Det var länge sen jag upplevde sådan här värme.
Underbart härligt är det. Jag funderar nästan på att köpa en plaskdamm till balkongen. DÅ hade den varit fulländad. Balkongen alltså. Just nu får jag nöja mig med blomsprutan, den svalkar ganska bra den med, men det torkar så snabbt.
Nyss kom Patrik ut med lite melon som mellanmål, jag lever som en drottning.

Jag har tömt huvudet och fyllt det med sommar. Det är något speciellt med juli.' En vis kvinna skrev något vackert den 1 juli 2007, jag vill dela med mig:

Känner ni inte hur det pirrar i hela kroppen?
Hur underbart det är att åka hem på kvällarna för att det är ljust ute vilken tid man än åker.
Fåglarna kvittrar och luften är så där härligt ljummen.
Inte för varm och inte för kall, alldeles perfekt.
Sommaren börjar idag.
Juli.
Jag älskar början av sommaren, för då vet man att man har iallafall två månader av lycka, för vem är inte lycklig på sommaren?
Jag är ju en sån människa som verkligen styrs av solenergi, så man kan ju lugnt påstå att jag mår som bäst nu.
Det finns egentligen ingenting som kan förstöra ens lycka i juli.
Man märker det redan på morgonen, imorse, det var som en helt annan stad jag gick igenom när jag åkte hem från jobbet efter att ha jobbat i natt.
Alla strålade, för att alla kände det i kroppen.
Man kan inte motstå att le mot luften när den är julivarm.
Sommaren börjar nu.
Ta för er.
Le.

Och ja, det var jag som skrev det. Redan då visste jag det. Juli är magiskt. Kanske ännu mer magiskt nu, nu när jag har någon att dela den med.

Sol, bad och sushi

Publicerad 2010-07-04 21:02:26 i Kärlek

Idag har jag och Patrik varit på stranden och badat. Det var asvarmt i vattnet och ännu varmare i luften.
Sen fick vi lunch/tidigt middag hos fam Å´. Hemmagjord sushi och gyros. Mmmm mums!

Nu är det filmtajm fast att vi precis sett en film ;)

Oh yeah

Publicerad 2010-07-02 17:55:09 i Jobb jobb

Sitter och lyssnar på musik och kollar på när P lagar mat, mycket trevligt.
Ikväll ska jag iväg och träffa Lojsan, Zandra och Malin. Förhoppningsvis drar vi ut på stan och dricker lite vin och snackar lite skit :)

Jobbet gick bra, det var lite lite att göra, men jag fixade och trixade och efter ett tag var klockan 17 och då fick jag gå hem!

Nej hurrnini, nu ska jag kolla upp lite grejer.

Jubb

Publicerad 2010-07-02 07:14:07 i Jobb jobb

Ska iväg och jobba heldag idag! Länge sedan sist! Så det känns bra.

Ikväll blire lite tjejhäng ;)

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela