Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

En helg i staun

Publicerad 2010-07-25 19:29:26 i På resande fot

Nu sitter jag på tåget på väg till Patrik i Stockholm :)
Helgen hos Fridili har varit helt pörfa, förutom att vädret varit emot oss. 
På fredagen lämnade jag alltså Malmö och åkte tråktåg till Lojsan hoppade på i Hässleholm. Då åkte vi tråktåg tillsammans och det blev lite roligare.
Väl framme i Karlskrona (och inte Mörrum) så blev vi upphämtade av en fin liten Frojd och gröna faran. Gröna faran visade sig vara ganska farlig när en viss fröken Johansson tog svängarna i full fart och muttrade högt över turister/infödingar som gick långsamt över vägen.



Vi kom iallafall till Fänkålen (kolen?) och fick asgott käk. Efter lite catch-up talk så drog vi in till stan och tog ett glas vin på Nivå (det är inte som Nivå22 kära stockholmsvänner).
Vissa av oss var lite trötta så vi åkte hem ganska snabbt sen. Men det var kul att se nattlivet. För i typ varje dialog man höll så viskades det lite om hur folk ändrats eller inte ändrats när de passerade oss. Denna viskkonversation hölls mellan F och hennes kompis Linn.



Lördag var regndag number 1. Alltså det öste ner på riktigt från vi vaknade vid 8.30. Minigolfen som stod på schemat fick bytas ut mot shopping på stan och jag köpte ett par konsertskor eftersom att jag insåg att mina sommarskor inte var tipptopp på en blöt och lerig konsert. Jag införskaffade mig även ett par tajts som även de användes på kvällen.
Ungefär vid 17 tog vi röda faran (även den farlig i och med att det spöregnade och röda faran hellst ville rulla snabbt och "undvika" vattenplaning istället för att sakta ner).



Iallafall så kom vi fram hela och rena till Pappa Johansson och lillasyster Mimmi. Vi drack lite vin/öl och åt Subway-mackor som Frida hoppat in som stand-in för kräktjejen som egentligen jobbade. Mycket gott!

Ungefär vid klockan 20.00 rullade vi ut från pappsen och till Ronneby (han körde oss) och det regnade. Systrarna Johansson (Emma och Frida för att inga missförstånd ska ske) hade fixat både gummistövlar och diverse regnkläder, jag och Lojsan fick bittert vänta till insidan där kompis Emma fixat ponchos till oss.
På väg till Ronneby blev vissa av oss kissnödiga av all dricka vi hällt i oss så vi stannade i Tjörtjöbö vid tjörkan och kissade på en rastplatstoa.
Lasse W gick på scen prick klockan 21 och spelade en underbar (men mycket blöt) konsert. Jag blev lite besviken på "Du hade tid" eftersom att den fina tjejstämman utelämnades, men väldigt positivt förvånad när "Kom änglar" också spelades, trots att den inte var med på låtlistan inför konserten.
Summa summarum så var det en awsome konsert.

Tanken var att vi skulle på en töntfest efter konserten, men ingen av oss var speciellt peppade så istället åkte vi hem och käka mackor och drack te och somnade ganska snabbt, iallafall Lojsan.

Söndagen väckte oss med uppehållsväder. Jag trotsar kylan och tog på mig klänning och sandaler. Jag kan bittert inse att jag borde klätt mig bättre. Iallafall så åkte vi in till en av öarna som jag glömt namnet på och spelade den efterlängtade minigolfen. Jag vann med flest poäng.
Glass på glassiären avnjöts och sen var det typ dags att åka hem. Jag hoppade på Öresundståget mot Emmaboda och Lojsan antar jag tog det mot Malmö, annars blev det fel.

Nu sitter jag alltså på ett ca 40 minuter försenat tåg och har ätit en sjukt äcklig sallad (som jag fick för 30% på Hemköp). Jag tror att den var gammal för dressingen smakade surt och tomaten typ frätte i munnen på mig. Dåligt. Men jag tänker inte gå hela vägen till bistron faktsikt, äter något när jag kommer till Stockholm istället :)

Hoppas att det är några grader varmare i stan än vad det har varit i Karlskrona, Emmaboda och Alvesta för där frös jag verkligen, men igen: skyll mig själv.

Hej hopp.

OBS!! Fler bilder kommer upp på facebook, internet på tåget segar!

Kommentarer

Postat av: jenny

Publicerad 2010-07-25 19:46:00

tror inte det är varmare här :(

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela