Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Andnöd?

Publicerad 2008-10-16 11:23:00 i Tänkvärt

När jag flög till Patrik gången innan senast så somnade jag på planet och vaknade och trodde att jag hade svimmat eftersom att jag verkligen kippade efter luft, var tvungen att ta tag i stolsryggen framför och tänka på andningen för att återfå normal rytm i kroppen.
Samma sak hände idag på tunnelbanan! Jag vaknade och kippade verkligen efter luft. Blev helt orolig att jag håller på och kollapsa! Vet inte vad det beror på men nu mår jag prima skinka jepp jepp igen.
I tisdags på väg hem från jobbet satt jag med min iPod i öronen som vanligt och helt plötsligt var det som att jag fick lock för öronen och hela världen kändes gungig. Jag höll på att kvävas av musiken kändes det som. Så jag panikade och fick ur ena ploppen ur örat och helt plötsligt kom jag tillbaka till verkligheten.
Skumt va?
Så jag tror att jag får små panikångestattacker. Jag vet inte varför, men jag tror att det är det. Jag har haft det förr, fast då har dom varit annorlunda. Då har det varit som ett tryck över bröstet och jag har fått svårt att andas.
Men nu är det så annorlunda, undrar om man ska ringa sjukvårdsupplysningen, men vad kan dom säga? Jaa du min vän, du har inbillningssjukan och du lider av hypokondri.
Men samtidigt så blir man ju lite sådär och undrar vad det har med att göra. Jag har visserligen sovit dåligt veckorna som gått, så kanske är jag stressad över något som jag inte vet vad det är.
Undrar om jag är undermedvetet stressad. Kanske är jag understimulerad? Kan man bli stressad av att ha för lite att göra?

"En panikattack yttrar sig som en plötslig och oväntad episod med hjärtklappning, andnöd, svettning och yrsel. Ofta förstår man inte varifrån symtomen kommer och kan därför uppleva dem som tecken på någon allvarlig sjukdom." skriver dom på Vårdguidens hemsida

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela