Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Till Sara

Publicerad 2010-01-31 00:38:12 i I mitt huvud just nu.

Idag var jag och P och hämtade ut paketet som kommit.
Mycket spännande trots att jag hade en svag aning om vad det kunde innehålla.



När man kommit igenom plasten så möttes jag av en kartong:


Det visade sig att jag öppnat uppochner så jag vände på paketet och möttes av följande bild:


Jag är verkligen sjuuukt imponerad, så jag sa till Patrik som stod och meckade med cyklen att genast kolla på den fina teckningen föreställande mig och honom! (och jag har dessutom på mig guess-skorna men de syns inte i bild, men visst känner man det?)

Nästa sak var att öppna boxen! Den innehöll mer än det jag redan visste...



Paketet nedan kan jag tyvärr inte avslöja vad det var i, för då förstår den jag fått det av att jag haft det utlånat sen i somras typ.. och det vill jag helst inte ska komma fram ;)



Men det innehöll även:

 <-- Robious Te  <-- Färskmalet kaffe

 

 <-- Hemmagjord mûssli utan nötter och tillsatt socker,

Samt:   Och JA Sara, du har helt rätt. Patrik inte bara gillar Skotte, he adores it.

Som ytterligare svar kan jag säga att jag jobbar numera som en-dag-i-veckan-receptionist på Academic Work här i Malmö. Och tentan har vi inte fått svar på än, det kan dröja upp emot två veckor till ungefär, men lovar att återkomma med det samt att skriva tydligare och längre uppdateringar i fortsättningen, iallafall ibland.

Men nu återstår bara en sak: TACK Sara!!! Jättejättejättefint paket som du absolut inte hade behövt skicka. Tacksam dock för "hemliga presenten" då den jag fått den av kommer att komma på besök inom kort ;)

Mattips.

Publicerad 2010-01-30 10:50:13 i Tänkvärt

Till alla er som sitter och funderar på vad ni ska äta till frukost/lunch/mellanmål så har jag ett väldigt smarrigt tips: Stek en burk majs, salta, peppra och krydda efter smak.
Servera med en klick Philadelphia.

Mycket smarrigt!

Det var Amanda (en tjej som vi bodde med i London) som presenterade denna fina rätt för mig och jag var helt fast från första smakbiten! Sedan dess (-06) är detta en rätt som kommit och gått men som nu återigen ligger på en topp-3-lista för lunch/frukost/mellanmål.
  =

Enkelt och gott!

Middag

Publicerad 2010-01-29 12:22:49 i Tänkvärt

klockan är 12 och jag har tvättat (6-9) och städat!
Ska strax iväg och jobba.

Mycket effektiv morgon. Hoppas att eftermiddagen blir lärorik och att jag får lite mer kött på benen vad det gäller jobbet.

Ikväll ska jag nog bara vara hemma och äta oxfilé. ;)

10-18.30

Publicerad 2010-01-28 19:53:53 i Tänkvärt

Nu sitter jag hemma och funderar på om vi ska cykla eller gå på promenad sen. Det är ca 150 meter snö och jag vågar nog inte cykla då.
Idag har visserligen solen skinit hela dagen och smält bort en del och faktiskt ingivit lite vårhopp i mänskligheten. Min termometer stod på +10 grader imorse när den låg på vår vindstilla balkong och solade sig.

Skola idag alltså, ganska kul föreläsning. Ganska läskigt när tant AK entrade rummet och inte alls var tjock. I min fantasi var hon stor som ett hus senast och mycket, mycket yngre. Undrar vem jag gått runt och tyckt illa om? Jag var helt säker på att det var hon. Men idag var hon som vilken söt tant som helst. Märkligt. Mycket märkligt.

Vi har gjort upp ett körschema för gruppsamtal och trots smart teknik så hamnde jag som förste man ut! Men det ska nog bli bra, jag ska komma på många roliga övningar. Det ska finnas några som inte hinns med hellre än att jag håller ett för kort gruppsamtal!

Efter skolan stannade jag kvar och satte mig i tysta delen av bibblan (inte så mycket Petra, men hey, man kan väl prova). Satt och läste i 1,5 timme och ja jag hann med att läsa klart bok 1/6 så jag är nöjd.
Stack iväg sen och skyndade mig allt jag kunde genom snön och solskenet för att inte komma försent till mötet! Men jag var ute i så pass god tid att jag var tvungen att ta en snabb runda inne på Lagerhaus och kolla rean för att inte komma pinsamt tidigt. Hittade en fin present som jag köpte till Patrik. Han säger att han blev glad :)

Mötet på jobb var som en kickoff för mig. Vi ska vara med i en tävling och lite prestationsångest har jag skapat mig, men det kan nog vara bra. Få mig att verkligen anstränga mig att göra mitt bästa!

Nu ska jag packa ihop och sen tjata lite så att vi går.

Goda saker

Publicerad 2010-01-27 15:02:53 i Tänkvärt

Idag har det hänt en hel del bra saker.

1. Jag har jobbat.
2. Jag har hämtat min fiiina mobil, den ska vara lagad nu säger dem :) Ingen har dock ringt mig så jag vet inte.
3. Jag har fyndat på rean: 2 t-shirts och en kjol = 117 kr (katching!)
4. Jag har fått paket från Sara, men jag har inte hämtat det än. Kom hem och såg det... så imorgon blir det. Skulle ni vilja gu ut i detta?



Nä trodde inte det va? Men men. Imorgon blir det :)

Ps. Var tog vår våriga vår vägen?

Yes please, thank you

Publicerad 2010-01-26 22:13:12 i Tänkvärt

Idag har jag uträttat en heel del!
Först och främst så var jag och Fridis på stan. Jag har påbörjat inköpandet av ny vårgarderob, men stör mig fortfarande på att vårkollektionen inte kommit in till butikerna (läs: nej då inte stör mig, men det gör att jag får shoppa mer).
Fick tag på ett par svarta jeans som jag måste lägga upp ca 15 cm eftersom att jag har för korta ben.
2 tunikor som var på rea så pangpris!!
Tajts och strumpbyxor.
1 partytopp.
1 sjal som jag tycker utstrålar: vååååren är här, och lyser frid på jorden, glädjen är stor... (i ett barns klara ögon bor den)
1 par skor som jag ska ha på jobbet, svarta pumps, även de på rea.
1 sån där cooool penna som man hade när man var liten:



Supernöjd är jag!

Sen var jag ju och klippte mig också. Så himla bra pris fick jag! 129 spänn och jag satt där i ca 1,5 timmar med en tjej (elev) som pillade i håret och kammade och klippte = vardagslyx.
Nya frillan blev 15 cm kortare typ, och helt rakt. Hon förstod precis hur jag ville ha det och även om det är ganska kort så känner jag mig nöjd :)

Jaha hurrnini. Nu ska jag hoppa i säng för imorgon blir det tidigt! Ska ju på upplärning på nytt jobb! Skoj skoj!

2012

Publicerad 2010-01-25 22:00:34 i Tänkvärt

Idag såg jag och Patrik filmen 2012. Jag tyckte inte att den var jättebra.
Jag tyckte inte heller att specialeffekterna var speciellt bra.
Det var en ganska fin handling, men inget direkt "wow".

Imorgon ska jag och Fridili gå på stan. Jag ska försöka få tag på lite nytt till mitt nya jobb. Ska dit på onsdag på upplärning och då vill jag vara exemplarisk :)

Nu sitter jag och gäspar och ska väl läsa lite i en skolbok en stund och sen krypa ner i sängen.

Undrar hur det går på dejten för L? Var han gay? Eller var han det ej?

Yes I know

Publicerad 2010-01-25 21:07:47 i Tänkvärt

Imorgon ska jag klippa mig. Mer än topparna. Mitt hår är väldigt slitet.

Ensamhetens charm

Publicerad 2010-01-23 23:09:42 i Tänkvärt

Sitter och njuter av att vara själv hemma faktiskt. Det spelar ingen roll att det är lördag och alla andra i hela världen verkar vara ute på nåt slags galej.
Jag har spelat lite dataspel och kollat lite på tv. Sett Patrik 1,5 igen (och blev lika rörd denna gång). Nu sitter jag faktiskt och läser. Och eftersom att jag inte vill ge mig på den enda olästa skönlitterära boken jag har hemma (sparar den till semester/sommar) så sitter jag faktiskt och läser i en kursbok.

Jag kan inte säga att det är den mest intressanta boken jag läst och den är inge vidare välskriven heller. Den känns nästan lite kusligt religiös på något vis. Men den ska läsas och jag tycker ju om att läsa, så varför inte?

Har haft lite SPA också, men det bestod mest av att klippa naglarna, tänkte ge mig på tånaglarna (klippa, måla om) men jag har strumpbyxor på mig och det blev för jobbigt att ta fram andra byxor. Lat? Ja.

Nu ska jag ta mig en kopp varm choklad och återgå till boken. Tydligen så är Avatar 2 timmar och 41 minuter lång, så ja, en timme till är jag själv. Minst.

Hoppas att de kommer hit sen! Då kan vi spela TP eller nåt annat skoj, men något säger mig att P kommer själv. Men det gör mig inte mindre lycklig. Fast då blir det inget TP, för att spela spel "bara två" är tydligen inte kul ;)

Helgen som är helig?

Publicerad 2010-01-23 15:31:43 i Tänkvärt

Det är så skönt att ha helg en gång i veckan tycker jag. Jag kommer ihåg när jag kom hem från USA och mitt enda krav på jobbet som jag sökte var att det var ett månadg-fredag-jobb utan kvällar och helger. Den principen kommer jag att stå fast vid resten av mitt arbetande liv hoppas jag. För man förtjänar banne mig att vara ledig på helgen!

Igår var det tentafest och mycket annat som skulle firas. Vi började hemma hos Joesfine i Nydala. Hon bor i en trea, så det var en stoooor lägenhet, inget vi studenter är vana vid ;)
Vi spelade lite drickaspel och satt och snackade och hade allmänt trevligt.

     

Utgång blev det givetvis och vi hamnade på Babel, jag hade aldrig varit där så det var kul att testa något nytt! Tyvärr var musiken lite väl dunka-dunka-dunk och teknotrams, men stället var schysst. Frida som varit lite depp var väldigt pepp och ja man kan väl säga att hon avancerar - utan att säga för mycket.

Kom hem någon gång runt 3-3.15 och det var riktigt härligt att lägga sig utan att rummet snurrade. Jag ska nog hålla på den traditionen att bli lagom berusad istället för full.

Idag har jag trots avsaknad av bakfylla sovit och sovit och sovit mest hela dagen. Strax ska vi iväg på kalas och äta utlovad smörgåstårta. Mmmm :)

Ikväll ska jag sitta hemma och kanske kolla på någon film och sen ta ett bad (i min fantasi, för vi har inget badkar). Kanske läsa lite i min bok och ja, bara ha lite egentid. Patrik ska på bio med sin kompis. De ska se Avatar, men inte i 3D. Märkligt tycker jag och Patrik. Men det var J som bokade, för han ville inte ha extra glasögon på sina glasögon... haha.

Vackert

Publicerad 2010-01-22 12:30:47 i Tänkvärt

Sitter med Håkan på, på tv'n. Sjunger med för full hals.
Blir tårögd och önskar att jag varit där. Mycket fin julklapp av mams och dom.



Det som gör mig mest inspirerad är att det är mörkt, man ser solen långt bort i horisonten, men det är natt.
Publiken har kortärmat. Det är sommar. Håkan skuttar runt och ja, man kan nästan inbilla sig att man står där i publikhavet.
Helt underbart.

I sommar är det jag och mina chicks som går på Håkan-konsert!

Grannsämjan?

Publicerad 2010-01-22 10:29:24 i Tänkvärt

Alltså ibland tror jag att han slår henne där inne. Efter läggdags nästan varannan kväll kan man höra: duns, duns, duns, braaak och massa, massa skrik från grannen.
Igår (och tidigare i veckan) har det eskalerat till att de skriker så högt att man kan höra vad de säger mer än att de säger något.
Igår hörde man mansröst: BASTA! (jag tror att det betyder sluta på spanska, men är inte helt 100)
Kvinnoröst: Meeen sluta, det gör OOOOOOOOOOOOOOOOnt!
Duns, duns, duns, braaaaaak.
Kvinnoröst: neeej, neeeej, neeeej.
Hårt ständ dörr av något slag så att hela vår vägg skakar.
Mansröst: mummel, mummel.
Kvinnoröst: Snyft, snyft.
Sen blir det lugnt i kanske 10 minuter och sedan börjar duns, duns, brak igen.

Jag kan omöjligt somna tills jag hör att han lugnat ner sig och hon slutat skrika.
Igår gick det så långt att jag övervägde att ringa till polisen/securitas (eller vilket vaktbolag det nu är som patrullerar i huset) men bestämde mig för att nej. Inte idag.
Jag vet inte ens vem grannen är liksom.
Tänkte banka i väggen också så att de skulle förstå att andra kunde höra dem (och stoppa bråket) men kom då att tänka att det kanske var det som var meningen, de kanske vill att nån annan ska lägga sig i. Då kanske de samarbetande kommer och plingar på med kniv och dödar mig?

Somnade iallafall tillslut och nu verkar det som att lugnet lagt sig där inne. 

Tjiho!

Publicerad 2010-01-21 14:29:07 i Tänkvärt

Jag fick jobbet :)

Satt hos Lojsan och fick det efterlängtade samtlet. Så nu håller vi på att plugga till L's tenta som går av stapeln imorgon.
På tal om imorgon så blir festen att fira följande:
1. Tentafest
2. Petra har fått jobb
3. Louise har fått lägenhet på Rönnen
4. Malin har fyllt år!
5. Vi får vara i Ghettot.

Vräkstäd

Publicerad 2010-01-20 21:34:56 i Tänkvärt

Jag har städat i klädkammaren. Det började med att jag blev tjurig och ville vara för mig själv. Satt på golvet och glodde in i "städskåpet" och insåg hur stökigt det var. Så jag vek alla lakan, kom på mig själv och rensade ut de som vi inte använder. Gjorde samma sak med mina fyra lådor kläder och sedan fortsatte jag med garderoben. Nu har jag två fulla ikeakassar i papper som jag ska skänka bort till bättre behövande.

När jag ändå höll på så rensade jag bland skorna och halsdukarna med. Hittade kläder/skor/vantar jag helt och hållet glömt bort. Så går det när man inte når upp till sina kläder = imorgon eller på fredag är det jag som åker till IKEA. Har hittat en byrå som får plats inne i garderoben = tar ingen plats i lägenheten.

Så nu sitter jag här och funderar på var man kan skänka kläder i Malmö? I Stockholm gjorde jag det ca en gång per halvår (då jag fick ett sånt här psykryck) och det var enkelt eftersom jag visste var man skulle dumpa det, nämligen på tippen i en UFF-container. Jag får ta reda på var det finns en tipp till att börja med.

Steg ett: fråga Patrik.
Svar: Konstig väg att cykla dit. Han kan inte förklara var det ligger. Det ligger långt ut bland inga bostäder.

Steg två: googla.

Steg tre: Be att få låna familjen Åkessons bil.

Trötter

Publicerad 2010-01-19 22:21:45 i Tänkvärt

Idag har alltså den nya terminen dragit igång i skolan och mycket annat har hänt.
För det första så är vi inte färskisar längre och kan numera kalla oss T2:or (termin 2). Dessvärre är vi fortfarande färskast eftersom att det bara börjar nya på hösten.

För det andra så har Loooouie fått en lägenhet häär på Rönnen :)
Så nu kommer jag, Fridili och Louise bo i samma hus! Men på olika våningar, men ändå! Cool bananas.

För det tredje så ringde Mags och bjöd in på 25-års brunch på söndag. Smarrigt, smarrigt!

Somnade efter att jag kommit hem från skolan och missade att laga mat. Men efter lite mat i mig så svängde humöret och jag och Patrik har sett nya Wallander och sen har jag sett på tv4 play: Halv åtta hos mig. Sånt himla mysprogram tycker jag.

Imorgon är det skola 8.15-17 = typ en arbetsdag, så kaffe och vattenflaska ska med. Hade hoppats på en matlåda också, men jag får "tyvärr" nog köpa lunch ute imorgon med ;)

Just det, stannade till på Åhléns på vägen hem också, köpte allt jag behövde: nagellacksremover, ansiktskräm, deo och nagellack. Det blev ett nagellack i en övergångsfärg. Det känns som att den är för vårig för vintern, men för vintrig för våren. Så det passar ju utmärkt såhär i slutet av januari!

 Do you get me?

TP-kväll/tentafest

Publicerad 2010-01-18 23:53:07 i Tänkvärt

Här kommer ett smakprov från kvällen, resten av bilderna kan man se på Facebook!





Detta var alltså en helt vanlig TP-kväll utan inslag av sociologi.
Ja förutom firandet av att kursen är över :)

Ia ia åååh.

Publicerad 2010-01-18 17:51:38 i Tänkvärt

Okej, snart ner till Frida för lite mat. Sen blir det TP och lite tentavin.
Tentafesten (som i fest) blev dessvärre framflyttad till fredag...  Så jag får stå ut med att umgås med le chics ;)
Det har jag absolut ingenting emot.

Ikväll ska jag fotografera. Jiha! Massor av foton ska jag ta, mest för att jag varit så dålig på att fota de senaste tillfällena. Men även för att det är kul att se fotona sen.

Jaja, jag är sugen på god mat och vin nu!

Men ingen fylla ikväll - skola imorgon.

Puh!

Publicerad 2010-01-18 14:47:58 i Tänkvärt

Tenta avklarad. Puh. Kan ha gått bra, kan ha gått mindre bra.
Vi får se om tre veckor...

Andra intervjun är också avklarad. Kändes bra! Hoppas verkligen att de gillar mig också så att jag får jobbet :)
Tycker verkligen att det skulle vara kul att få jobba lite extra där.

Ikväll blir det någon sorts tentafest. Men inte för mycket drag, skola imorgon med det pigga och glada Varberg-gänget som alla känner alla.

Ska iväg till Hemköp snart och hämta böckerna inför nästa kurs också!

Over and out

Publicerad 2010-01-17 21:31:23 i Tänkvärt

Nu är jag färdigpluggad. Jag hade önskat att jag kunde kalla det fullärd. Vi får se.
Resten av kvällen ska jag ägna åt hemma-SPA och klädväljande inför morgondagen.
Jag måste ha något som är skönt att ha på tentan och samtidigt passande att ha på en anställningsintervju (nummer 2) några timmar senare. Vet inte om jag hinner / orkar cykla hem mellan.

Önskar att CSN rullar in imorgon så att jag kan shoppa, men jag vet inte det.

Iallafall. Hua mig. imorgon smäller det.

ZzzZzzz

Publicerad 2010-01-17 13:48:28 i Tänkvärt

Okej klockan är kvart i två. Jag gick upp vid kvart över tio (hade ställt klockan på halv nio), duschade, klädde på mig och sminkade mig. Åt sedan lite frukost och läste lite i en skolbok. Helt plötsligt vaknar jag.
Jag hade alltså somnat vid bordet - sittandes.

Går till sängen och tänker att jag ska fortsätta läsa där (mycket bra ljus), men jag somnar efter bara någon kvart. Lampan som lever sitt eget liv släckte sig själv snällt nog så att jag fick bättre sömn.

Så nu är jag vaken igen. Kanske var det detta jag behövde? Känner mig iallafall mycket piggare nu och vill liksom göra något (läs annat än plugga). Vädret är på pluggets sida. Det regnar och blåser och är alllmänt mörkt ute = inget väder man vill gå ut i.

Drömde om godis igen. Har fortfarande inte ätit någon smarrig liten godisbit. Däremot har jag ätit lite chokladmuffins (som innehåller apelsinchoklad) och några bitar tigerkaka. Men inget godis. Duktigt Petra.

Imorgon eftermiddag när jag bloggar så kommer ni slippa läsa om hur mycket jag pluggar. För då är tentan skriven. Jag förstår att det inte är så kul, men tro mig, det är inte så kul att vara i min sits heller.

 

Plugghäst

Publicerad 2010-01-16 22:55:05 i Tänkvärt

Det här med att plugga och plugga hela helgen gör mig faktiskt lite deppig.
Men samtidigt så känns det som att jag behöver läsa mer. Jag vill verkligen klara den här tentan, jag vill inte känna bakslag igen. Så därför läser jag, läser igen och läser nytt. Fredagen igår bara försvann. Visserligen var det trevligt på TP-kvällen, men var var jag? Inte riktigt där iallafall. Någonstans borta i sociologivärlden kanske? Eller någon helt annanstans?
Somnade på soffan typ några minuter efter att de sista gästerna (kan man kalla det så?) hade gått. Sen vaknade jag till och kollade på tv. Riktigt tråkiga program. Gick och la mig strax efter 12. En fredag.

Idag har jag mest läst. Och läst och sen läst lite till. Patrik tog med mig till en affär jag aldrig varit i, där fanns det massor av godis att bli suktad av. Men jag lät mig inte lockas. Stod snällt i kön och tittade framåt.

Skulle förbi Frida och lämna hennes scarf och frågorna från gårdagen också. Jag kom dit och möttes av en lika frånvarande skara som jag själv känner mig som. Louise, Viktor och Frida satt och pluggade, men jag tyckte nog mest att de åt godis. Efter en timmes shitt-chattande gick jag upp en våning. Med både scarf och frågor fortfarande liggandes i väskan.

P frågade om jag var sur. Det var jag. Men jag vet inte varför. Har gått runt och känt mig lite småsur sedan igår. Kanske för att jag har tentaångest? Kanske för att jag tycker att man ska koppla av på helgen men inte tillåter mig själv att göra det? Ja vem vet.

Ska snart sluta läsa för idag och istället krypa upp i soffan med en kopp te och kolla på film med min fina boyfriend. Sommaren med Göran. Visserligen har vi redan sett den (på min födelsedag) men nu ska vi se den igen. Jag har för mig att den var riktigt kul, känns även som en sån slags film som blir roligare andra gången man ser den.

Såja. Läsa lite till var det, fan va skönt på måndag eftermiddag när detta är över.

Och en MYCKET, MYCKET glädjande nyhet fick jag idag när jag pratade med Helisen. Hon kommer hit! Hit till oss. Och hälsar på!
Tyvärr får jag vänta till slutet av februari, men hon kommer! Min fina kompis kommer och hälsar på :)

Och ja, jag längtar redan.

 

TP-kväll

Publicerad 2010-01-16 11:27:26 i Tänkvärt

Igår träffades vi några stycken och spelade sociologi-TP. Jag insåg ganska snabbt att jag måste plugga mer på vissa delar. Så ingen helg den här helgen. Plugg, plugg och åter plugg.
'Lite besviken blev jag på att mina gudomliga bakverk knappt rördes ;) Tydligen är chips med dipp, godis och popcorn sånt som är populärt.


Anna, Viktor och Frida.


Frida och Louise.


Alexandra och Josefine.

Ingen vann, men Anna kom först :)

Haha.

Publicerad 2010-01-15 17:56:43 i Tänkvärt

När Sofia var liten brukade hon säga att hon ville bli kallad Soffipropp.
Kanske tyckte hon att hon var lik?

 

En del dörrar har öppnats

Publicerad 2010-01-15 10:55:33 i Tänkvärt

Sedan jag gick över till the dark side och insåg att jag tycker att bacon är gott, har en helt ny värld av maträtter trätt fram.
Som igår, då åt vi baconinlindad kycklingfilé. Mycket smarrigt.



Hade ni frågat mig för ett år sen hade jag sagt: bacon? Bläää! Jag äter inte rumpa!
Men faktum är att jag tyckte att julskinkan var god den med.

Sms-trafik

Publicerad 2010-01-15 10:53:13 i Tänkvärt

Kompis: Hur skulle du översätta justins låt im bringing sexy back?
Svar: Jag skulle nog säga att han återinför sexigheten, alltså att han tar tillbaka "sexy".
Kompis: Sluta det där visste du.
Svar: Jag kan engelska?
Svar: Hur skulle du översätta den?
Kompis: Det är väl ingen ursäkt. Min var nånting med sexy bak.
Svar: Du vet att back betyder rygg på engelska va?
Kompis: Ja men det var ju det jag syftade på. Ryggen är ju inte sexig.
Svar: Kan den väl visst vara?
Kompis: Rumpan är mer sexig

Petris + Helis = BFF's 4-ever ;) Right?

Hahhaa. Låten.

Publicerad 2010-01-14 17:45:11 i Tänkvärt

Tillåt mig att be om ursäkt. Dy dy dy dyyy on the other side, on the other side! visade sig vara två låtar. JAg är mycket glad över att mitt dy dy dyyande har fått komma till ro. Det är ju ett oh oh oh ohh istället, men iallafall helt rätt melodi!

Idag fick jag även ett samtal där jag fick veta att jag är välkommen på en andra intervju för jobbet jag sökt :)
Var en sväng på Entré med Frida, jag lämnade in min mobil på lagning och hon köpte batterier, detta gjorde att jag missade Ghost Whisperer!

Patrik har varit på IKEA och köpt massa fint hemmamys som han pyntat med. Helt otroligt. Han är ett riktigt kap min man.

Nu back till böckerna.

Up with the tupp.

Publicerad 2010-01-14 12:18:20 i Tänkvärt

Jag var uppe ungefär 8 (närmre halv 9) och satte mig och började plugga direkt efter att jag ätit frukost. Kände mig vrålduktig och blev klar med det jag skulle sammanfatta. Tog en liten paus och la mig på spikmattan för att få ny energi. Och vet ni vad som hände? Jag somnade. På spikarna.
Patrik skrattade när jag vaknade och sa att jag var knäpp ;)



Men ny energi fick jag och nu har jag lunchpaus. Ska duscha och sminka mig och sen fortsätta plugga. Det är viktigt att man är vaken när man lär sig saker har jag upptäckt. Satt och dagdrömde mig igenom sista kapitlet i boken och fick därmed läsa om det.

Klockan 15 blir nästa paus för Ghost whisperer.

 

Middag med Mags :)

Publicerad 2010-01-13 22:10:12 i Tänkvärt

Jag, Patrik, Maggan och Loa har varit och ätit middag på Gustav Adolf på Gustav Adolfs torg.
Mags fyller ju som bekant 25 och det firades med fanta och vatten. Tydligen har de inget alkoholtillstånd...



Gott var det, och trevligt såklart ;)

Men nu är vi hemma och jag ska snart gå och lägga mig. Har bestämt att jag ska kliva upp tidigt imorgon och plugga, plugga, plugga!

På god väg, men pauser är välbehövliga

Publicerad 2010-01-13 14:59:30 i Tänkvärt

Efter att ha skrivit förra inlägget så somnade jag en stund i sängen. Det var så skönt att ligga ner, och dessutom ville jag inte vara så högljudd eftersom att Patrik sista-minuten-pluggade innnan han skulle iväg till skolan och ha tenta.
Iallafall så har jag kommit långt vidare nu och har bara 3 kapitel kvar att sammanfatta innan jag ska börja sammanfatta mina anteckningar.

Paus till ära ska jag kolla på Ghost Wisperer som strax börjar på fyran. Så länge jag vet att jag ska tillbaka till bockerna efteråt så tillåter jag mig själv en paus på en timmes tv-tittande.

Ikväll ska vi ut å käka. P ringde och frågade om jag tyckte att vi skulle fira Maggan med Loa, och självklart tyckte jag det! Jag vet inte var vi ska, men det är allit gott att äta ute, och dessutom i trevligt sällskap!

ToDo

Publicerad 2010-01-13 11:02:08 i Tänkvärt

Jag och Fridilididili har varit och tränat såhär på morgonkvisten. Mycket angenämnt. Kände kanske att jag inte tog i till 1000 men wtf, det är bättre att träna lite än inte träna alls. Right?

Så på min lista över saker att göra idag återstår nu följande:

¤ Duscha
¤ Plugga

Sen är det fri lek.

Idag fyller även världens bästa Maggan 25 år! Jag har inte ringt henne än, för då vet hon att jag kommer ïhåg, jag och Patrik har en grej på gång nämligen. Men efter deras tenta (hon brukar sitta tiden ut) så ska jag ringa och säga grattis personligen.

Annars då? Sov ganska bra inatt, vaknade några gånger av att det knäppte i kontakter, men som tur var så tändes inga lampor. Det har hänt fler gånger sen jag skrev det, men jag tror på den logiska förklaringen att det är nåt fel på dosorna, men blir ändå lika rädd varje gång.

Ja, någon dag här snart innan måndag måste jag ut till Svågertorp och gå på Rusta också, och såklart samtidigt ta en sväng på IKEA. Är man där ute så får man helt enkelt lov att passa på. Kanske på lördag, om jag tillåter mig att ta en liten pluggpaus då.

Dags att kicka igång listan: Duschen here I come!

Just det.

Publicerad 2010-01-12 22:02:33 i Tänkvärt

Sitter och pluggar för fullt. Helt plöstligt så var det inte mer än 2 veckor kvar till tentan längre. Suck.
På måndag smäller det, och då ska man kunna skilja gubbe från skägg och teori.
Det är självklart intressant, men det är så himla mycket bara! Känns bra att ha varit på alla föreläsningar, då har man en svag Alan-röst i bakhuvudet när man läser det. Och kanske, kanske lär jag mig lite snabbare? Who knows?



Idag har annars varit en mycket trevlig dag. Jag och Patrik var på Entré och köpte lite födelsedagspresenter. Jag blev kanske lite väl kliig i fingrarna då jag inte har shoppat på länge, men heller inte varit i ett köpcenter på länge. Så när CSN rullar in om någon dag tänkte jag att jag ska få köpa några fina kläder. Det är ju trots allt vår snart.
Nya HM-katalogen gör ju att jag vill beställa därifrån, men det är liksom lite charmigare att gå runt och ta på kläderna innan man köper dem, men det hindrade mig inte från att kryssa för allt jag vill ha från HM's vårkollektion. Och ja, om man lägger ihop allt så sprack budgeten ;)
Man kanske får välja bort lite. Fast som sagt, jag vill shoppa i butik. Synd att inte vårkollektionen kommit till butik än bara. Kanske ska jag glädjeshoppa på måndag efter tentan? Ja vi får se.

Måste även passa på att berätta hur det går med mitt ena nyårslöfte: Inte äta godis. Ni läser en blogg vars kvinnliga skribent inte har ätit godis sedan 00.12 den 1/1-10.
12 dagar, nästan rekord. Visserligen har jag ätit en efterrätt som var söt (och oemotsåndligt god) men den blev jag ju bjuden på, och man ska inte vara oförskämd.

Nä hurrnini, nu ska jag återgå till dessa vackra herrar:

        

Ut i snön

Publicerad 2010-01-12 16:21:29 i Tänkvärt

Nu ska vi ut i snön igen. Vi ska ner till Entré och sen till Willys och handla :)
Jag har varit på intervju och det kändes bra. Tjejen som intervjuade mig var mycket trevlig och det är alltid positivt!
Så nu får vi se om det blir något!

Aja, so long kompisar!

Tvättstuga strax

Publicerad 2010-01-11 17:13:38 i Tänkvärt

Jag bokade tvättis på vägen hem, det blir mellan 18-21. Jag har behövt tvätta ett tag, så det passar ju utmärkt att göra det ikväll. Men det är ju också superbra tv-program hela kvällen :)

19.30 = Halv åtta hos mig
20.00 = Familjen annorlunda
21.00 = Spårlöst

Yeah, så det får bli snabba rundor i tvättis :)

Vet ni vad?

Publicerad 2010-01-11 17:11:17 i Tänkvärt

Imorgon ska jag på anställningsintervju för ett extrajobb jag sökt :)
Hade ett missat samtal när jag kom till skolan och ett meddelande på telefonsvararen, så jag ringde upp. Så imorgon klockan 15 ska jag dit :)

Wish me luck vetja!

Jag blir galen!

Publicerad 2010-01-10 19:09:27 i Tänkvärt

Är det nån som vet vad låten heter eller vem som sjunger den: Dy dy dy dyyy. Dy dy dy dyyy. On the other side. On the other side!

Jag kommer inte på det.

Söndag

Publicerad 2010-01-10 13:51:10 i Tänkvärt

Vaknade och var helt svettig. Och hungrig och typ döden dö.
Kände mig inte bakfull, bara konstig.
Drack litervis med vatten och svettades mer. Som svettningar som kommer ibland när man har hög feber.
Patrik öppnade balkongdörren och jag smög upp och tog ett äpple. Sen fick jag störta tillbaka till sängen och låg där och åt som att jag aldrig tidigare ätit. Sen somnade jag om, och då försvann tv'n och julsakerna.. Haha.

Vaknade några timmar senare igen och kände mig helt bra! Fast fruktansvärt hungrig. Så jag åt massor av knäckerbröd och drack lite o'boy och saft. Sen kände jag att det var dags att duscha.

Nu är Patrik hemma igen och det luktar gott kaffe i lägenheten :)

Lördag

Publicerad 2010-01-10 13:45:47 i Tänkvärt

Utgång igår alltså. Började hemma hos Louise och Zandra (med Linn) med att de åt pizza och jag satt med, men inte ens smakade. Lite oförskämt såhär i efterhand ;)
Sen flyttade vi in i salongen, där kvällens enda kort togs...


Vet inte varför jag var så dålig med kameran igår, kanske för att ja, jag vet inte. Synd, för jag hade min nya, fina klänning.

Iallafall så plöjde vi igenom samtalsämne efter samtalsämne och tillslut var det nån som kollade på klockan och det var dags att bege sig av.
Vi drog för ovanlighetens skull till Debaser. Vi får nog överväga nästa gång vi ska dit... stället kryllade av Flanellskjortor och minst sagt märkliga människor.
Dörrvakterna (3 st) hette alla Fredrik och efter ca 40 minuters häng med dem istället för att stå i kön med de andra fick jag komma in. Haha :)
20 spänn i garderob, det var allt. Egentligen så sa Kirschti (vakt 1) att jag skulle betala, men när jag kom till kassan så sa jag att han sagt att jag slapp. Och då slapp jag... haha!

Sen dansade vi lite och det var fullt med folk och som sagt flanellskjortor. Klockan tickade och jag bestämde mig för att hinna med sista 6:an hem. Så jag gick och gick och gick och fick tillslut fråga en kille om jag gick åt rätt håll. Det gjorde jag. Så jag fick fortsätta gå och gå och gå. Tillsist såg jag korsningen och busshållplatsen, och då var det 3 minuter till att bussen skulle komma.
Tur att jag gick när jag gick.

Kul kväll ;)

Filmmarathon

Publicerad 2010-01-08 23:58:24 i Tänkvärt

Ja det kunde jag behöva, en mysig hemmakväll med Patrik.
Vi har plöjt igenom 3 filmer.

     

Jag tycker att alla tre är bra, men tvåan är nog min favorit.
Som alltid när man ser Matt Damon så kommer man att tänka på:



Banta

Publicerad 2010-01-08 12:59:50 i Tänkvärt

Jag har tagit bort 32 personer från min vänner-lista på Facebook. Mest för att jag inte brukar prata med dem. Inget illa menat egentligen.

Nu ska jag ut och handla :)

Soool!

Publicerad 2010-01-08 10:23:39 i Tänkvärt

Åh så härligt det är att vakna med solen i ögonen! Fast det får mig att längta till sommaren mer och mer :)


Här skulle det inte vara helt fel att sitta.

Istället sitter jag i vår lilla etta och pluggar. Patrik kollar på en krigsfilm och egentligen vill jag iväg och gymma lite. Men det är just det där att ta sig dit, så jobbigt.

Jag har iallafall en liten paus nu och ska kolla upp när påsken är och hur mycket det skulle kosta att åka till syster i vår när hon fyller 25.

Michael Jackson

Publicerad 2010-01-07 22:52:24 i Tänkvärt

Sitter å tittar på ettan. Alltså, det är ändå svårt att förstå att han faktiskt är död.

Vi går mot ljusare tider

Publicerad 2010-01-07 17:50:17 i Tänkvärt

Imorse när jag vaknade var det ljust ute!!! Och jag hade ställt klockan på 8.30 så det var inte jättesent heller!
Och igår vid 16-tiden var det fortfarande ljust ute!!! Jiihaaa! Våren är på väg!

Det känns som att 2010 kan bli ett riktigt bra år.

Har pluggat en stund, tog en paus för att kolla på instuderingsfrågorna / gamla tentafrågor och måste säga att detta ska nog gå vägen. Jag har ju ca 2 veckor till på mig att plugga.

Är ganska sugen på att gå ut i helgen (med dig Louie, ja) och ha på min nya klänning som jag inte hade på nyår. :)

Idag efter maten så tänkte jag faktiskt baka kaka eller muffins, ska inviga elvispen och ja kanske kakform och kanske muffinsplåt. Vi får se, men jag ska inte äta dem.. så det kanske blir en halv smet ;)

Skola!

Publicerad 2010-01-07 15:13:30 i Tänkvärt

Det var kul att vara i skolan idag, jag satt och förundrades över en viss klädsel. Lou som tipsade. Man visste inte om det var en tre-delad dress eller om det var en klänning under kavajen.
Ganska kul att sitta och undra över hur personen i fråga tänkte när haon klädde på sig.

Slut på elakheter.

Efter skolan satte jag, Frida och Louise oss på Barista och snackade strunt om en viss dum kille (T) och såklart om vad som hänt under lovet. Mycket angenämnt. Sen skulle Lojsan upp och plugga och Frida med tåget till Karlskrona, så jag gick in på Skånetrafikens kontor och stod i kö i en kvart innan jag kunde åka hem.

Nu sitter jag redo för skolböckerna.... hmm känns inte så lockande, men tenta stundar!

Min flashiga spellista på Youtube

Publicerad 2010-01-06 17:27:55 i Tänkvärt

1. Feven - 10 budorden
2. Ken Ring - Mamma
3. Blues - Under ytan
4. Ayo - Betongdjungelboken
5. Lutricia McNeal - Ain't that just the way..

Hihi.

Mmm mat!

Publicerad 2010-01-06 15:58:02 i Tänkvärt

Jag är mycket hungrig. Jag är mycket sugen på stekt majs. Det ska jag äta. Nuuu :)

Är lite seg idag - blev lite väl för mycket igår.

Hmm...

Publicerad 2010-01-06 02:48:58 i Tänkvärt

Vem kan man förvänta sig förstå om inte Jenny?

Saknar dig kompis!!!

Plugg å skugg.

Publicerad 2010-01-05 12:15:33 i Tänkvärt

Har äääntligen kommit igång med mitt tentapluggande. JAg vet att jag borde börjat innan jul som alla andra, men jag har tyckt att det varit så skönt med jullov :)

Ska strax hoppa in i duschen och sen bege mig till stan och möta upp mina Malmö-chicks! Snacka lite skit och dricka lite kaffe. Kanske äta lite lunch också.

Har läst lite i Kenzas blogg och verkligen insett att jag behöver komma iväg till solen! Helst nu, men det vet jag att jag inte kan. Igår satt jag och sökte sommarjobb och kollade på solresor. Vill verkligen iväg i sommar. Måste.

Haha sitter och har på året-som-gått-nyheter och hörde nyss att en kille blivid friad från rattfylleri för att han skyllde på att Molgan (läs Alfons låtsaskompis) hade kört bilen och inte han själv... HAHHA. Från och med nu ska jag alltid skylla på Molgan om jag gjort något dumt.

Jaja, som sagt: dags att sätta fart!

När man tänker på det...

Publicerad 2010-01-04 23:10:05 i Tänkvärt

.. så är det faktiskt lite sådär som de säger i Fucking Åmål: "Man blir ju som man umgås". (Jag vet efter starka protester i en viss blå Saab att det inte gäller alla.. men ofta!)
Jag har i brist på annat eller för att jag tycker att det är kul, kollat igenom en del Nyårsalbum som folk lagt upp på Facebook. Och det går att se om folk är nära vänner eller ej.
Jag vill inte låta fördomsfull på något vis, men folk med bra klädsmak dras ofta till andra med samma intresse. Och folk som ser lite nördiga ut (läs är lite nördiga) har av bilderna att dömma även kompisars som ser lika nördiga ut. Inget illa menat. Men så är det.

Samma sak med folk som har en viss stil, eller ja, livsstil. Kanske låter konstigt när ni läser det, men jag vet att ni skulle förstå om ni verkligen försökte.

Kanske inte bästa exempel på bild, men jag hittade ingen som det var lika mycket folk på. Den här bilden är tagen på nyårsmiddagen hemma hos Marcus och Sofia.
Längst fram i bild ser man Helis i sin nya fina modeklänning och AB (vars klänning man inte kan se) sitter med en snygg axelbandslös blåsa. Båda två har blondt hår och ja långt. Och båda är snyggt slanka/smala.

Sen på höger sida sitter Kalle som är ABs kille och Patrik som ni alla känner som min andra hälft. Detta är egentligen inte deras kompisar (förutom vi tjejer då) men har fått höra att det ska vara finklätt och därför dragit på sig varsin kostym med snygg slips.

På vänster sida i grått sitter Svan som visserligen har skippat kostym (precis som Marcus som står upp längst bort). De två är bästistar och bundisar så pass att de matchar frillan! Benny som inte syns på bild har en snarlik (på gränsen till identisk) skjorta som matchar Marcus.



Sofia står på fotot skymd bakom Svan men hon passar in i kategori 1, AB och Helis.  Snyggt ljust hår och snygga kläder och smal kropp. Jag ska visa ett till kort så att ni fattar bättre:



En annan likhet man kan se är valen av färg på nagellack (jag vet att jag är på väg att gå för långt) men på nyår hade vi alla (utom AB för en måste ju bryta regler och vara rebell) svart nagellack. Mycket elegant och
Stockholmschict.

Sista bilden är på mig och Patrik, vi matchar givetvis ;)


Summa summarum: Jag har bara snygga kompisar.


Brunch!

Publicerad 2010-01-04 16:20:46 i Tänkvärt

Patrik är världens bästa. Han gjorde en stor och god brunch imorse eftersom att jag sovit så dåligt.. eller nåt :)



Det fanns pannkakor, prinskorvar, köttbullar, bacon, scrambled eggs, rödbetssallad, mackor, ost, paprika, mandariner och rostbiff. Snacka om överraskning!

Okej, underlig natt.

Publicerad 2010-01-04 13:54:17 i Tänkvärt

Igår gick vi och la oss runt halv ett ungefär. Efter en stund så hör man som vanligt bråk från grannen men för ovanlighetens skull även dunk mot väggen. Trevligt..

Somnar iallafall och vaknar till en stund senare. Sänglampan är tänd. Men den släckte vi väl? Jaja, släcker den med fjärrkontrollen och blundar. Tick hörs och lampan tänds. Jag blir svinsur på Patrik och tror att han spökar. Men han säger att det inte är han. Jag tvivlar, vem skulle det annars vara? Låtsassomnar och håller koll på Patriks händer. Och utan att någon rör fjärren så tänds banne mig lampan!
Iiihh aaaaah! Vrålskriker jag lite tyst. Hjärtklappning, blundar och viskar: Det finns inga spöken, Bort!
Helt svettig och ja livrädd ligger jag och förundras över hur Patrik kan sova när det spökar?!

Väcker honom och säger att jag har legat och vridit och vänt på mig i minst 2 timmar. Kollar på klockan och ser att det bara gått 7 minuter. Iallafall så drar han ur kontakten till lampan och jag börjar lugna ner mig. Drömmer oroliga drömmar och vaknar klockan 04.16 av ett ljud. Är kissnödig men vågar inte gå upp. Låter bli att väcka Patrik eftersom att han inte tror på spöken. Inte jag heller egentligen, men har ni nån annan förklaring?

Iallafall så börjar jag undra om jag gjort någon upprörd nu, alltså om vi drar ur kontakten på en lampa så tar man väl bara nästa? Mmm och vet ni? Nästa gång jag vaknar till så är banne mig adventsljusstaken tänd.
Jag minns att jag drömt att jag pillat på cykellampor och tryckt på olika knappar.. har jag tänt lampan i sömnen? Eller var det ett spöke hos oss i natt? För första lampan VET JAG att jag inte rörde.

Kanske börjar batterierna ta slut i dosorna som man styr fjärrkontrollen med? Men då borde väl lamporna släckas och inte tändas??? Jaaa riktigt läskig natt och jag somnade tillslut om på riktigt (med lampan tänd) klockan 06.17

Vaknade till när Patrik vaknade och släckte lampan vid 8. Sen var det gryning och ljuset började sippra in. Puh.

Snart dags att lämna Stockholm.

Publicerad 2010-01-03 13:51:26 i Tänkvärt

Tåget går klockan 16.15, men vi måste plinga på hos Helis först eftersom att hon glömde sin halsduk här igår.
Det var lite middag för mina tre flicks och vi spelade lite spel och åt.
AB glömde sin julklapp här, eller iallafall en del av den. Så ja hon får väl komma till Malmö och hämta den? Det måste vara det enklaste.
Sofia gick lite tidigare men hon var en bra domare. För tillslut vann jag och Patrik. Vi spelade Alias som är ett spel där man ska förklara ett ord med andra ord. Ganska kul faktiskt, men tråkigt att det var så få kort.

Fick en finfin väska i julklapp av AB också förresten! En sån där som man ser andra ha och tänker "wow en sån slags skulle jag vilja ha", men aldrig hittar. En sån fick jag :)

Vem bor under trappan eller i skjulet?

Publicerad 2010-01-02 15:53:36 i Tänkvärt

Om man tittar ut på tomten så ser man djurspår. Antingen så bor ett djur under vår trapp, eller så bor det i huset där grill och sommarmöbler å sånt står...





 Medan Patrik arbetade....

Så stod jag och glassade i solen ;)

Din plats i kön...

Publicerad 2010-01-02 15:31:04 i Tänkvärt

Just nu är det många som ringer, vi beräknar att din kötid är mer än 20 minuter.

Klockan 14.55: Din plats i kön är 40, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Du är fortfarande placerad i kön, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Klockan 15.15: Din plats i kön är 23, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Du är fortfarande placerad i kön, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Klockan 15.18: Din plats i kön är 15, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Du är fortfarande placerad i kön, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Klockan 15.20: Din plats i kön är 11, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.


Total kötid: 25 min och 9 sek

Kopplad vidare........ Din plats i kön är 1.
Du är fortfarande placerad i kön, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Din plats i kön är 1.
Du är fortfarande placerad i kön, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.
Din plats i kön är 1.
Du är fortfarande placerad i kön, vi besvarar ditt samtal så snart vi kan.

Total kötid 5 minuter.

Hjälp? Nej.


Pigg och fräsch.

Publicerad 2010-01-02 10:39:35 i Tänkvärt

Igår var en sån där härlig dag. Jag lämnade inte sängen. Inte Patrik heller. Haha. Hela dagen låg vi i sängen. Ibland gick vi upp och hämtade vatten eller gick på toa och så öppnade vi (läs Patrik) dörren såklart när pizzan kom...

Ja en riktigt seg men bra dag. Det var mycket kul på tv'n men jag tittade mest på insidan av ögonlocken.
Var inte speciellt bakfulla, mest trötta.

Idag däremot blir det andra bullar. Solen skiner och det är 12 grader kallt. Så ut i snön ska vi!
AB kommer över ikväll och ska snacka med H och F också och höra om de är sugna på detsamma.
För imorgon åker jag och min karl tillbaka till Malmö. Vi har inte bokat än, för vi har en rabatt hängandes på kylen hemma, så vi ska försöka få tag på den. Annars bokar vi ändå.

Nu ska jag ta och sminka mig och sånt därnt. Sitter med en kopp ljuvligt kaffe i handen. Morgonlyx.

Gott Nytt År!

Publicerad 2010-01-01 12:51:05 i Tänkvärt

Gårdagen var mycket angenäm med middag hos Sofia & Marcus och sedan en nyårsfest med massor av godsaker :)

Uppdatering kommer om ett tag. Men under tiden kan ni fundera på hur man ska säga.
-Idag är det den 1/1-10
eller
-Idag är det den 1/1-010

Meddela mig.

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela