Petra Pires

I wanna change the world! - I want to change the world with you’.

Juli ni vet.

Publicerad 2008-07-01 08:33:50 i I mitt huvud just nu.

Juli är som ni kanske vet min favoritmånad på hela året. Inte bara för att jag fyller år då, och det är inte bara därför jag vill att min dotter (seeenare) ska heta Julia, nej jag älskar juli just för att jag alltid blir så glad då.
Solen skiner nästan varje dag (hittills 100 % av dagarna) man kan åka och kvällsbada och alla tunga beslut man måste fatta för sin framtid brukar vara avklarade i juli. Jag tänker på gymnasiet, resan till Usa och jobb.
Juli är en månad då man kan slappna av utan att ha semester. Jag både ser fram emot och fasar för vad som kommer att hända den 23:e i år. För så många år jag kan minnas tillbaka i tiden (dvs ca 4 år) så har något utöver det vanliga hänt den 23:e juli. 2004 åkte vi till Bulgarien / Sunny Beach den 23:e juli, 2005 kom vi hem från Cypern / Ayia Napa den 23:e juli. 2006 hände det sig så att jag och flickorna lämnade London för Rhodos den 23:e juli och 2007 krockade vi med min bil den 23:e juli. Så om man summerar ihop den 23:e juli till någonting som dom har gemensamt så skulle jag nog dra slutsatsen: resa. Allt som jag just har nämnt har haft med någon resa att göra! Så kanske är det så att jag ska ut och resa den 23:e juli? Fast det känns inte så troligt, det är ju en onsdag mitt i veckan. Och jag som jobbar.. ja kanske är det någon som reser hit istället (hint hint ;o) ) så att jag kan hålla traditionen vid liv. Eller så får jag och Helis och AB helt enkelt ta en resa till tex. Thai Boat och låtsas som att vi är i Thailand. Synd bara att det inte har hunnit bli den 25:e.
Ja vi får låta tiden bestämma.
Annars så tycker jag också om att alla människor som är kvar i Stockholm kryper ur sitt skal. I juli ser man hur alla männsikor bara blommar och ler.
Jag brukar kalla maj för "Stockholm motionerar" eftersom att alla rulltrappor av någon underlig anledning brukar vara trasiga i maj. DÅ måste alla liksom gå upp för trapporna / rulltrapporna och det gör ofta folk lite griniga. Så sitter det  kvar i juni men i juli när allting funkar som det ska så bara ler stockholmarna och turisterna.
Fast idag kan jag tänka mig att folk som bor på landsbygden som AB eller Jenny (visserligen inte alltid Jenny men dom renoverar spåren mellan Gulmarsplan och Farsta strand så just nu måste hon åka buss) inte ler idag.
Idag drog nämnligen buss-strejken igång i Stockholms stad. Alla bussar står stilla heter det.
Busschaffisarna (som jag tycker är lite nördiga som klagar på att dom får ont i nacken av att köra långsamt över gupp där vägarbetare jobbar!! skämmes!) tycker att dom ska ha mer lön, och det kan jag gå med på, men ska inte tunnelbanechaffisarna också ha det då? Om dom skulle börja strejka samtdigt som busschaffisarna så skulle Stockholm stå stilla för några dagar. Inte bara med tanke på att alla skulle ta bilen och det skulle medföra köer, nej utan också att inget egentligen funkar utan vår älskade kollektivtrafik. Så ge killarna och tjejerna lite mera klirr i kassan. SL-korten är ju svindyra så lite lönetänk måste det finnas med i höjningen.
I allfalla så är det juli idag
Och jag älskar juli. Något annat som jag älskar är min familj, mina kompisar och min kille.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Petra

Jag är kär och lycklig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela